Zdravim pani,
Mam Focus 1.8 DI (55kW), r.v.2000. Nedavno som zistil ze sa mi straca chladiaca kvapalina. Nadrzka bola uplne prazdna, nebol v nej olej, pod autom ziadna mlaka, teplota motora stale ok, tu sledujem pri kazdej jazde. Skontroloval som aj olej, zda sa mat dobru farbu, ani nepribuda.
Tak som dolial chladiacu na max a za par tyzdnov bola uz na minime. Ubuda rychlostou asi pol nadrzky za 2 tyzdne, co je dost. Tak som dnes rano siel do servisu, kamarat siel za mnou a hned mi volal, ze sa skoro zadusil z toho bieleho dymu co mi siel z vyfuku.. ano dymi to, ked nastartujem studeny motor, po zohriati to prestane. Kamarat mi povedal to iste co v servise, asi to bude tesnenie pod hlavou.
V servise mi odporucili prebrusit aj hlavu, ked uz to rozoberu.
Chcem sa spytat, co vsetko odporucate pomenit? Tesnenie pod hlavou je samozrejmost + vraj treba aj sroby. Tych tesneni je tam vsak viacej, tak s cim vsetkym mam pocitat? A kolko hodin prace to moze byt? Znamy mechanik co mi menil rozvody to odhadol na 5hod dat dole hlavu + 6 hodin nahodit ju spatky. A vraj pri vymene rozvodov videl olej okolo tesnenia pod cerpadlom, odporucal mi dat vymenit aj to.. na to vsak nemam peniaze, to chcem nechat az na dalsiu vymenu rozvodov, olej mi neunika.. Ma s tym niekto skusenosti?
Vdaka za kazdu radu.
Tesnenie pod hlavou - dotaz
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tesnenie pod hlavou - dotaz
kdyz bude hlava dole tak bych udelal i ventily , zabrousit a simerinky , a jak ti psal mechnik pokud se nekde objevuje olej tak to je nejaky simerink , pak nevim jak dlouho jsou tam rozvody ale pokud se sundaji tak by se mely davat nove ,
dale bych dal aspon nove tesneni pod vyfuk .
mozna tesneni pod viko ventilu nebo ho namazat tesnenim na motory
dale bych dal aspon nove tesneni pod vyfuk .
mozna tesneni pod viko ventilu nebo ho namazat tesnenim na motory
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Re: Tesnenie pod hlavou - dotaz
Vdaka, uz je to v servise, robi mi to znamy a vsetko co si spominal odporucal tiez. Po rozobrati nasiel v pritoku vzduchu kopu sajrajtu, vraj usadeniny zmensovali priemer prietoku az na polovicu. Tak som zvedavy ako to pojde po vycisteni, mozno to prida aj par zabudnutych kW naviac.