1.6 - Motor padá do nouzáku během jízdy
- Infinter
- Zkušený
1.6 - Motor padá do nouzáku během jízdy
Poprosila mě kamarádka, jestli bych jí nepomohl. Hledal jsem podobnou závadu, ale nenašel, tak snad někdo budete moudřejší.
Po rozjetí, vetsinou druhou jizdu za den - po chvilce co vyjedes tak se rozvisi kontrolky, ale motor nechcipne, jen kdyz slapnes na plyn tak to nejede, ono se to trosku rozjede, ale kdyz seslapnes plyn az na podlahu, tak to nejede dal, no a sviti porad ty kontrolky a tak za 3-5 min pokud nevypnes motor, tak to zase naskoci a muzes jet, pokud vypnes motor, tak vubec nenastartujes, otocis klickem a to neudela vubec nic, takze musis opet pockat kolem 5 min a pak uz nastartujes a pak to uz neudela. Závada se opakuje koždý den, vetšinou jen jednou, občas 2x po sobě.
Měli už to v servise a na nic nepřišli, ale udělalli plánovanou vyměnu rozvodů a vycistena ridicí jednotka (nebo byla rozmontovana) - ale neví, jestli to bylo napíchlé na diagnostiku..
Napadá někoho příčina (předpokládám, že to na diag dají do autorizáku, ale zatím info nemám).
Focus kombi, rv 06, 1.6 TDCI
EDIT: Když koukám na fotku, vypadá to na vypnutý motor, ale údajně během focení motor běžel!!
Po rozjetí, vetsinou druhou jizdu za den - po chvilce co vyjedes tak se rozvisi kontrolky, ale motor nechcipne, jen kdyz slapnes na plyn tak to nejede, ono se to trosku rozjede, ale kdyz seslapnes plyn az na podlahu, tak to nejede dal, no a sviti porad ty kontrolky a tak za 3-5 min pokud nevypnes motor, tak to zase naskoci a muzes jet, pokud vypnes motor, tak vubec nenastartujes, otocis klickem a to neudela vubec nic, takze musis opet pockat kolem 5 min a pak uz nastartujes a pak to uz neudela. Závada se opakuje koždý den, vetšinou jen jednou, občas 2x po sobě.
Měli už to v servise a na nic nepřišli, ale udělalli plánovanou vyměnu rozvodů a vycistena ridicí jednotka (nebo byla rozmontovana) - ale neví, jestli to bylo napíchlé na diagnostiku..
Napadá někoho příčina (předpokládám, že to na diag dají do autorizáku, ale zatím info nemám).
Focus kombi, rv 06, 1.6 TDCI
EDIT: Když koukám na fotku, vypadá to na vypnutý motor, ale údajně během focení motor běžel!!
Naposledy upravil(a) Infinter dne 14.11.2014 09:48, celkem upraveno 1 x.
- ZaQik
- Admin
Re: 1.6 - Motor padá do nouzáku během jízdy
vycist chyby, kdyz se to zastavi
ta pravidelnost projevu je divna
ta pravidelnost projevu je divna
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Člen klubu
Pozeram, ze je to pred FL, zeleny displej... nebude to problem s kontaktami na pristrojovke? Vies to rozobrat a skontrolovat? Na chybach sa to prejavuje tak, ze diagnostika vypise rozne "nezmyselne" chyby, chyby zbernice, atd.
Ak je to tento pripad, mozes poslat, opravim.
Ak je to tento pripad, mozes poslat, opravim.
- ZaQik
- Admin
me udivuje ta pravidelnost chyby
ale je to bezna chyba: http://www.hwservis.cz/ford-focus-ii-a- ... ubni-desky
- Infinter
- Zkušený
Já se v tom autě vrtat nebudu, ani nemůžu (je to daleko). Ale chtěl bych předejít tomu, že jim v servisu věšechno vymění a stejně se to nespraví..
A mohla by chyba přístrojovky způsobit pád motoru do nouzáku?
A mohla by chyba přístrojovky způsobit pád motoru do nouzáku?
- ZaQik
- Admin
ano ... komunikace mezi PCM a IPC se rozpoji a motor se snazi zastavit
-
- Člen klubu
Ano, ved to. Pripadne sa to prejavuje odmietnutim nastartovat (blika imobilizer).ZaQik píše:me udivuje ta pravidelnost chyby
"Sranda" je, ze za opravuj pytaju casto kopu penazi. A ono staci precinovat par kontaktov. Robota na cca hodinu aj s rozoberanim budikov a material za euro-dve.
- Infinter
- Zkušený
No, teď mi psala, že to dnes hodili na diag do autorizáku..
Je nějaká metoda, jak by se potvrdila chyba přístrojovky, bez sundávání?
Je nějaká metoda, jak by se potvrdila chyba přístrojovky, bez sundávání?
-
- Člen klubu
Pisal som:
Na chybach sa to prejavuje tak, ze diagnostika vypise rozne "nezmyselne" chyby, chyby zbernice, atd.
Moze tam byt nasypanych kopu vselijakcyh chyb, ktore v skutocnosti nie su naozaj chyby, a potom chyby zbernice, pripadne aj imobilizeru.
Na chybach sa to prejavuje tak, ze diagnostika vypise rozne "nezmyselne" chyby, chyby zbernice, atd.
Moze tam byt nasypanych kopu vselijakcyh chyb, ktore v skutocnosti nie su naozaj chyby, a potom chyby zbernice, pripadne aj imobilizeru.
- Infinter
- Zkušený
jj, já myslel něco jako test přístrojovky, vím že něco podobného se dalo dělat na FFI.
A myslím, že nula na otáčkách během nastartovaného motoru by to mohla potvrdit. Taky uviídme, jak schopní budou v autorizáku a co diag.
Předal jsem informaci dál a napíšu sem nějaké závěry, až budu vědět.
Zatím díky za pomoc
A myslím, že nula na otáčkách během nastartovaného motoru by to mohla potvrdit. Taky uviídme, jak schopní budou v autorizáku a co diag.
Předal jsem informaci dál a napíšu sem nějaké závěry, až budu vědět.
Zatím díky za pomoc
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
100% budiky - na diagnostice budou komunikacni chyby , ztraty komunikace , taky jsem neco podobneho delal , bezelo to ale neslo pridat plyn a takhle zustaly budiky
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
Vím,že píšu trošku pozdě,ale teď mi auto dělá to samé. Mohu prosím vědět,čím to tehdy nakonec bylo? Děkuji.
-
Ahoj, tak u mě stejný problém, který se začal projevovat po jízdě na rozbité silnici. Spadly budíky, motor v nouzáku. Při klepnutí na kapličku přístrojů a opakovaném startu chyba zmizela. Později se znovu objevila při najetí na nerovnost nebo díru. Nakonec jsem se po pátrání na různých fórech dopídil, že se jedná o studené spoje na hlavním konektoru budíků. Dle návodu jsem přístroje rozebral a piny na konektoru hrotovou pájkou roztavil aby se studené spoje( prasklinky) spojily. Po smontování a zkušební jízdě musím konstatovat, že auto jede jak vyměněné. Chyba je pryč a co víc-před opravou mi c max při akceleraci poškubával. S mechanikem jsme prolezli, co se dalo-škrtící klapka, senzor tlaku vzduchu v sání (váha), kabely, svíčky, cívku….vše bylo v pořádku. Nikdo nedokázal na nic přijít, ani v autorizáku (diagnostika nic neukazovala). Škubání se projevovalo od 1500 do 2200 otáček. Jako kdyby vynechávalo zapalování. Po přepájení konektoru zmizelo škubání, lépe se mi řadí ( otáčky při přeřazení spadnou rychleji, což byl předtím také problém. Volnoběžný ventil byl také OK. Nikdy bych nevěřil, že můžou budíky totálně zbláznit celé auto! Mechanik mi potvrdil, že se, zvlášť u Fordu a Mazdy, jedná o častý problém. Cín na spojích konektoru zkrátka popraská a problém je na světě. Takže u mě se, poměrně banální opravou, vyřešilo hned několik problémů naráz.