při prohlížení fóra jsem nenarazil na tento problém. Pokaždé když auto vytočím nad cca 3 000 otáček, nebo když chci při předjetí okamžitě zrychlit a dám auto do zátěže, tak se automaticky vypne. Ani neskočí do nouzového stavu, prostě mě to odřízne a konec. Jen se rozsvítí červená dioda. Po odtažení v neurčitém časovém intervalu (někdy hned, někdy druhý den) opět chytne bez sebemenších problému, trochu zakouří a jede. Když pak jezdím kolem 2 000 otáček, auto jede pořád krásně. Startuje na poprvé, žádné kontrolky nesvítí a ani necuká plyn po čase jízdy.
Diagnostika my vyhodila špatný přívod paliva, ale vše mám vyměněné, všechny filtry, olej... vstřiky a turbo mi to ukazuje, že jsou v pohodě. Nesetkal se někdo s tímto problémem? Akorát jsem se dočetl, že by to mohla být vadná "vačková hřídel", tedy pokud to není blbost. Nebo je možné, že je blbě vymění palivový filtr? Už opravdu nevím

Pro upřesnění ještě dodám, že se jedná o Ford Focus II 1.6 tdci 81kw z roku 2005 bez DPF filtru. Najeto 181 000 km.
Předem děkuji za rady.