Rádio - špatný příjem pásma FM1
-
- Nováček
Zdravím, už asi rok (po servisním zásahu, který ale nijak nesouvisel s elektroinstalací) mi blbne rádio. Chrčí a co chvíli ztrácí signál. CD je ok. Dudík vyčistil kontakty v palubce a tvrdí, že je to kvůli přechodu na digitální rádio v okolí Ostravy a že nejsem jediný. No, nebudu to komentovat ... nemáte s tím nějakou zkušenost?
Rádio je Sony CD 1. generace
Rádio je Sony CD 1. generace
Mondeo MK5, 1.5EB 118kW, 2016
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rádio - špatný příjem pásma FM1
Měl sem podobný problém, sundej anténu vyčisti v ní závit a vyčisti patici od koroze. Mě to pořád blblo, a nakonec to bylo zlomenou anténu a špatným kontaktem na patici pro anténu co je v rádiu, jehlou sem opatrně přihnul přihnul plíšky co jsou v patici v rádiu co se dotýkají středovýho kolíku
-
- Nováček
Díky za odpověď, anténu jsem popravdě podezříval, po tom servise jsem byl totiž se svým FoFoII poprvé na myčce (preferuji ruční práci), tak mě napadlo, že ji kartáče ňák poškodily ... ale nepřišel jsem na to, jak ji rozebrat
Budu muset pořádně prozkoumat.

- fotopetr
- Člen klubu
Mám podobný problém s radiem Sony, ale trochu jinou příčinu. U mne není problém v anténě, ale v přepínání rozsahů v radiu. Pokud nepřepnu rozsah, vše funguje jak má, ale když rozsah přepnu, tak se někdy zhorší příjem signálu třeba na 50%. Anténu a všechny kontakty jsem prošel a nikde žádný problém. Nakonec jsem zjistil, že stačí znovu přepnout rozsah a zase je vše OK. Od té doby co to vím, rozsah nepřepínám a vše je v poho. Původně jsem to radio chtěl kuchnout a hledat, ale vzhledem k tomu, že už to několik měsíců funguje, tak to neřeším... 

Ford Focus II Combi, 1,8TDCI, 85kW, r.v.2008
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Normálně jí odšroubuješ, ale počítej, že bude nejspíš přirezlá, takže hadr a kleště. Jinak patice se dá sundat jednoduše, sundáš stropní světýlko vepředu, a pak uvidíš torx, ten vyšroubuješ a patice se uvolní a celou jí vyčisti hlavně závityKecup0007 píše:Díky za odpověď, anténu jsem popravdě podezříval, po tom servise jsem byl totiž se svým FoFoII poprvé na myčce (preferuji ruční práci), tak mě napadlo, že ji kartáče ňák poškodily ... ale nepřišel jsem na to, jak ji rozebratBudu muset pořádně prozkoumat.

PS: pokud seš z okolí liberce, tak ti stím můžu pomoc

-
- Nováček
Jsem z Ovy, ale diky za nabidku! 
Jsem slepy jak patrona, nevim jak jsem ten predel mezi antenou a spodkem mohl prve prehlidnout ... zarval jsem za antenu, nejprve na blbou stranu, pak konecne na tu spravnou, odsrouboval, vycistil, nasadil a ... PARADA!
Paceni interieroveho svetla jsem se nastesti vyhl.
Diky!

Jsem slepy jak patrona, nevim jak jsem ten predel mezi antenou a spodkem mohl prve prehlidnout ... zarval jsem za antenu, nejprve na blbou stranu, pak konecne na tu spravnou, odsrouboval, vycistil, nasadil a ... PARADA!

Diky!
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám prosbičku, když připojím telefon do nabíječky, tak mi začne chrastit rádio, dá se ta nabíječka nějak odrušit?
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak další poznatek, odpojil sem kameru a je po chrasteni, takže skoro rok se honim jak debil, okolo antény a různých kontaktu okolo radia a oni to dělaj nabijecky
asi nikoho nenapada jak ty nabijecky odrusit?

-
- Člen klubu
LC filter na vstup (a vacsinou aj vystup). Ale ak nevies ako na to, bude pre teba asi najlepsie kupit novu. Nie cinsku haraburdu za 2Eura. Kup cez eshop nejaku lepsiu. Mozes do 2 tyzdnov vratit. Pripadne original Nokiacku DC6. Ma sice iba 800mA, ale nerusi. Takmer vsetky tie malinke, ktore skoro cele vlezu do diery zapalovaca, rusit budu.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsem elektrikář, takže v poho. Tady jde spis o to ze nabijecka pro kameru ma kabel dlouhej asi 4m. K telefonu klidně koupil něco novyho to me tak netrapi. Ale zacinam přemýšlet, ze bych koupil nějaký takovyhle filtr http://www.stualarm.cz/kategorie/car-au ... ci-filtry/ a rovnou ho vrazit před 12v zásuvku. Myslís, ze to pomůže? Nebo rovnou rozebrat nabijecku a do ni do dělat kondik s cívkou?
- Sobull
- Zkušený
Me to nabijecka ve focusu dela taky. Ta stejna nabijecka v octavii to nedela. Celkove ma focus o dost horsi prijem.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
-
- Člen klubu
Ako som uz tu raz pisal, najlepsie zo stareho (aj vyhoreneho) PC zdroja vytiahnut feritovu cievku na vstupe - 2 vinutia na jednom jadre. Jednu zapojit na vstup, jednu na vystup nabijacky. A potom medzi kazde plus a minus vlozit foliovy kondenzator, nejakych 100-330nF.
Kabel medzi filtrom a zdrojom rusenia (nabijackou) by mal byt co najkratsi.
Kabel medzi filtrom a zdrojom rusenia (nabijackou) by mal byt co najkratsi.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš několik starých zdrojů mám, takže vyzkousim
ve fabii mi totaky nedělá, ono nejspíš radio ve škodovce bude odrusenny a nebo to je tím, ze ma v anténní patici predzesilovac. Třeba když ježdík okolo Liberce, tak mi radio ve focusu nechrasti, ale jak jedu dal, tak je to utrpeni 

-
- Člen klubu
Ak nevies, ktoru cievku myslim, daj fotky, oznacim.
Predzesilovac v antene pomoze. Potom je menej nachylna na rusenie z auta. Starym fabiam so zapalovacou listou to pomahalo kvoli ruseniu od sviecok.
V jednom BMW som videl filter rovno na zasuvke zapalovaca smerom ku kabelazi auta.
Predzesilovac v antene pomoze. Potom je menej nachylna na rusenie z auta. Starym fabiam so zapalovacou listou to pomahalo kvoli ruseniu od sviecok.
V jednom BMW som videl filter rovno na zasuvke zapalovaca smerom ku kabelazi auta.
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ji vim kterou myslís ma 2 vinuti na 1 jádře
http://www.soselectronic.cz/?str=371&ar ... 8a-33-56mh
Je to ona?
http://www.soselectronic.cz/?str=371&ar ... 8a-33-56mh
Je to ona?