Záhadný problém
- Bala30
- Nováček
Záhadný problém
Na mém FF se zbláznila (a to doslova) elektrika. Při jízdě se mi samovolně rozsvěcují a zhasínají libovolné kontrolky na palubovce, nejčastěji kontrolka motoru, ABS, ESP apod. Současně samovolně skáčou ručičky otáčkoměru a rychloměru a to tím způsobem, že spadnou na nulu a hned se vrátí zpět. Problém je asi někde v přenosu signálů do palubovky, protože otáčky motoru jsou konstantní a na výkon motoru to nemá vliv.
Už ani nepočítám kolikrát jsem s tímto problémem byl v servisu. Vystřídal jsem již dva (jeden z nich byl autorizovaný Ford) kde zkoušeli různé věci, které ve výsledku k ničemu nevedly. Zkoušela se např. výměna baterie, diagnostika, která sice nějaké problémy (jako např pokles napětí apod.) zjistila, ale to byl podle techniků pouze důsledek problémů, přičemž příčinu samotnou tímto způsobem prý zjistit nelze. Naposled mi bylo vyměněno čidlo tachometru (za cca 3500 kč), které prý podle mechaniků celý problém na 99% vyřeší. Bohužel už při odjezdu ze servisu se problém objevil znovu...
Nalezení závady rovněž zhoršuje fakt, že problém se objevuje zcela náhodně bez jakýchkoliv souvislostí s něčím jiným a bohužel pouze za jízdy. Nejhorší ovšem je, že se přidávají i jiné problémy, které doposud nebyly, jako např. blikání světel (což při jízdě v noci není zrovna nejpříjemnější) a nikdo si s řešením neví rady...
Poraďte Pls !!!
Už ani nepočítám kolikrát jsem s tímto problémem byl v servisu. Vystřídal jsem již dva (jeden z nich byl autorizovaný Ford) kde zkoušeli různé věci, které ve výsledku k ničemu nevedly. Zkoušela se např. výměna baterie, diagnostika, která sice nějaké problémy (jako např pokles napětí apod.) zjistila, ale to byl podle techniků pouze důsledek problémů, přičemž příčinu samotnou tímto způsobem prý zjistit nelze. Naposled mi bylo vyměněno čidlo tachometru (za cca 3500 kč), které prý podle mechaniků celý problém na 99% vyřeší. Bohužel už při odjezdu ze servisu se problém objevil znovu...
Nalezení závady rovněž zhoršuje fakt, že problém se objevuje zcela náhodně bez jakýchkoliv souvislostí s něčím jiným a bohužel pouze za jízdy. Nejhorší ovšem je, že se přidávají i jiné problémy, které doposud nebyly, jako např. blikání světel (což při jízdě v noci není zrovna nejpříjemnější) a nikdo si s řešením neví rady...
Poraďte Pls !!!
Naposledy upravil(a) Bala30 dne 23.05.2007 20:55, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus Combi 1,8 TDCI 85kW 2/2OO4
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- bjuty
- Pokročilý
Souhlasím, zkušenost z minula!!!Ahmed píše:To je spis problem s alternatorem nebo dobijenim, mozna spatny regulator, draty, ...? Kontrolky se rozsvecujou protoze ridici jednotka nektere systemy vypina, kdyz je nizke napeti = nedobiji. Nejlepe zmerit napeti ve chvili, kdy zacnou svitit kontrolky.
Mondeo GHIA, kombi, black, 2.0 TDCi, 96kW, 2005
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Miradero
- Nováček
Re: Záhadný problém
Bala30 píše:Na mém FF se zbláznila (a to doslova) elektrika. Při jízdě se mi samovolně rozsvěcují a zhasínají libovolné kontrolky na palubovce, nejčastěji kontrolka motoru, ABS, ESP apod. Současně samovolně skáčou ručičky otáčkoměru a rychloměru a to tím způsobem, že spadnou na nulu a hned se vrátí zpět. Problém je asi někde v přenosu signálů do palubovky, protože otáčky motoru jsou konstantní a na výkon motoru to nemá vliv.
Poraďte Pls !!!
- TDCi
- Nováček
Súhlasím, mal som podobný problém s elektronickou klímou.V zime my auto nechcelo kúriť.Problém bol v nízkom napätí - riadiaca jednotka vypla obvod ktorý zatvára klapku kúrenia.Ahmed píše:To je spis problem s alternatorem nebo dobijenim, mozna spatny regulator, draty, ...? Kontrolky se rozsvecujou protoze ridici jednotka nektere systemy vypina, kdyz je nizke napeti = nedobiji. Nejlepe zmerit napeti ve chvili, kdy zacnou svitit kontrolky.
- Bala30
- Nováček
No oni by s tím pohli, ale za takovou cenu, že mi budou postupně měnit všechny díly, které by to mohly způsobovat až by se na to přišlo (to je prý standartní postup...), což jsem důrazně odmítl a hledal jiný servis.Dany píše:Stejně je to mazec. Takováhle závada a v autorizovaném servisu s tím nehnou.
Ford Focus Combi 1,8 TDCI 85kW 2/2OO4
- Miradero
- Nováček
To samé řeším od 11/2006. Kontrolka ESP, ABS se rozsvěcují, jak je napadne. DGST ukazuje neustále vadné pravé př. čidlo a to i po jeho výměně. Dráty od čidel proměřeny - bez závad, nová baterie, kontrola alternátoru, výměna čidla tachometru atd.. Kontrolky neustále blikají. 2 autor. ser. Ford si s tím nevědí rady. Nakonec zapůjčen modul ABS a vyměněn. Pořád blikáme. Vrácen starý, zase blikáme. Ukostření zkontrolováno - blikáme. Jinak na závěr - serv. Ford jsou z 99% k ničemu. Napíchnout DGST a přečíst závadu umí i cvičená opice, přijít na cokoli logicky - těžký problém. Většinou neznají základní principy fungování věcí. Vyřešil jsem to jednoduše - po 5-ti min. dohadování s majitelem jsem účtovaných 5 hodin opravy, která vlastně opr. nebyla nezaplatil a stálo mě to jen 500 Kč. za DGST. Závěr - už nikdy Forda. Celkem slušná auta doplácejí na diletanty v servisech.
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Máš recht.Bala30 píše:No oni by s tím pohli, ale za takovou cenu, že mi budou postupně měnit všechny díly, které by to mohly způsobovat až by se na to přišlo (to je prý standartní postup...), což jsem důrazně odmítl a hledal jiný servis.Dany píše:Stejně je to mazec. Takováhle závada a v autorizovaném servisu s tím nehnou.

- Bala30
- Nováček
Záhada konečně vyřešena (doufám)
Tak to zatím (dva týdny po opravě) vypadá, že je asi problém vyřešen (i díky tomuto fóru).
Našel jsem (celkově už třetí) servis, který se specializuje na autoelektro, kde sice také tvrdili, že se s tím prý ještě nikdy nesetkali, ale s největší pravděpodobností by to podle nich prý mohl být napěťový regulátor... Takže vyměnili regulátor napětí a zatím se to chová ok.
Škoda, že jsem příspěvky, kde se tohle řešilo nenašel dřív, nemusel jsem platit zbytečně několik tisíc navíc...
Našel jsem (celkově už třetí) servis, který se specializuje na autoelektro, kde sice také tvrdili, že se s tím prý ještě nikdy nesetkali, ale s největší pravděpodobností by to podle nich prý mohl být napěťový regulátor... Takže vyměnili regulátor napětí a zatím se to chová ok.
Škoda, že jsem příspěvky, kde se tohle řešilo nenašel dřív, nemusel jsem platit zbytečně několik tisíc navíc...
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: