Po vyjmutí klíče se zapnou ukazatele paliva a teploty motoru
-
- Nováček
Po vyjmutí klíče se zapnou ukazatele paliva a teploty motoru
Dobrý den, mám na Vás všechny velkou prosbu - mám problém s Focusem I 1.6 benzín 74kW, r.v.2002. Po vypnutí zapalování všechny ukazatele přístrojovky (otáčky, tacho, benzín, teplota) spadnou tak, jak mají na nulu. Po chvilce však dojde k samovolnému posunu u ukazatelů benzínu a teploty do zhruba poloviny budíku a už se nevrátí do nulové polohy. Když vytáhnu klíček, tak to zůstává stále stejné. Po otočení klíčku do polohy zapalování se vrátí na nulu, čerpadlo normálně najede a jde normálně nastartovat a snad i ukazují správně, ale po vypnutí ten samý problém. Zkoušel jsem to tady pročíst, ale podobný problém jsem nenašel - MOC VÁS PROSÍM O RADU. Mám z toho těžkou hlavu a nerad bych nechával vymontovávat celou přístrojovou desku ven. Předem děkuji za rady.
-
- Člen klubu
Re: Po vyjmutí klíče se zapnou ukazatele paliva a teploty motoru
Vytiahnutie pristrojovky: 3 sroby na plaste okolo panelu a palubaku (smeruju hore). Potom 4 sroby okolo samotnej pristrojovky. Potom volant dole a k sebe. Povytiahnut pristrojovku, vzadu ma specialny konektor s packovou zapadkou. Odpojit, naklonit dopredu a smerom dolava vytiahnut spoza volantu. Robota do 5 minut. Ked to robis 1. krat, nech 15 minut.
Toto poskakovanie ruciciek zacalo robit len tak? Alebo to ma nejaky suvis?
Toto poskakovanie ruciciek zacalo robit len tak? Alebo to ma nejaky suvis?
-
- Nováček
Děkuji za návod, jak tu přístrojovku vyndat, ale ještě pak vědět co dál.......Nejsem žádný odborník, takže sám si to určitě neopravím. Když jsem pročítal a hledal podobné téma, tak jsem našel nějakou souvislost se slabou baterií, nemůže to být také tento případ ??? (auto jsem nedávno koupil a netuším co má za sebou) Jinak na žádnou jinou souvislost jsem nepřišel - auto nebylo u automechanika, nic jsem neměnil, prostě jsem ráno přijel do práce, vypnu klíček a když ho vytahuji, koukám, že mi ty kontrolky začaly ukazovat. Hlavně nechápu, kde berou napětí k pohybu a jak je možné, že po deseti hodinách jsou stále ve stejné poloze.
- Nonid
- Test driver
Slaba baterka se projevi pri otoceni druhy polohy tak, ze se protocej vsechny rucicky tam a zpatky. Mas docela zajimavej problem 

Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
-
- Nováček
V zoufalství jsem hledal znova a vše pročetl a našel jsem tady z minulosti stejný problém, takže vyřešit to jde....http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 85&t=20196