Červená kontrolka s vykřičníkem

Zamčeno
flightman
Nováček
Nováček

Červená kontrolka s vykřičníkem

Příspěvek od flightman » 30.09.2015 12:46

Ahoj všem,

mám Focus II, r.v. 2006, 1,6 TDCI. Rád bych se vás zeptal, jestli jste neměli podobnou poruchu jako řeším teď já. Bohužel v servisu (v obou servisech) mi nepomohli, protože na diagnostice nic nenašli.

Porucha se projevuje tak, že při zrychlení (v drtivé většině do kopce), když už jedete aspoň 80km/h, tak se rozsvítí červená kontrolka vykřičníku a motor přestane táhnout. Pořád je možné zrychlovat, ale jede to už dost líně (120km/h max). Typicky při nájezdu na dálnici nebo předjíždění. Tenhle problém se nikdy nestal při rozjíždění nebo zrychlování do těch 80km/h, dokonce mám pocit, že to dělá jenom při zařazené pětce. Jakmile zastavím a vypnu-zapnu motor, tak kontrolka zhasne a vše je v pořádku na několik hodin nebo dní (někdy i měsíc). Na počasí to nezáleží, dělá to jak v dešti tak na suchu, zatím od jara.
Možná to bude souviset s tím, že občas při rychlejším rozjezdu (hlavně při zařazené trojce) auto cuká, tj. nejede plynule. Ale ta kontrolka při tom nesvítí. Jak se pak už auto rozjede, tak všechno dobrý (např. zrychlování ve vyšších rychlostech) a ne vždy se stane ten problém výše.

Když pak jedu do servisu, na diagnostice nic není a mechanici se tam kroutí, že to může být spousta věcí. Pomohl by mi nějaký tip, na co se zaměřit. Dík.

miki21
Test driver
Test driver

Re: Červená kontrolka s vykřičníkem

Příspěvek od miki21 » 30.09.2015 12:58

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Zamčeno

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“