Pedal az na podlaze
- HORST
- Test driver
Pedal az na podlaze
Zdravim vsechny focusaky
I kdyz vim ze vetsina se jich prave nachazi na Krivce cimz je take zdravim, presto se ptam: pri jizde na dvojku a trojku me pripada, ze po seslapnuti plynoveho pedalu motor moc nereaguje a pokud chci trosku rychleji akcelerovat, musim plynovy pedal seslapnout az uplne na podlahu a teprve tam je citit, ze jakoby se otevrela "nejaka" klapka a motor (auto) prida.
Nemel nekdo podobne problemy???
Vcera jsem jen tak zbezne nevstivil servis, kde bohuzel nemeli cas a kolik rikal, ze by to mohl byt nejaky potenciometr zpetne klapky.
Kolik to tak muze kostovat??
I kdyz vim ze vetsina se jich prave nachazi na Krivce cimz je take zdravim, presto se ptam: pri jizde na dvojku a trojku me pripada, ze po seslapnuti plynoveho pedalu motor moc nereaguje a pokud chci trosku rychleji akcelerovat, musim plynovy pedal seslapnout az uplne na podlahu a teprve tam je citit, ze jakoby se otevrela "nejaka" klapka a motor (auto) prida.
Nemel nekdo podobne problemy???
Vcera jsem jen tak zbezne nevstivil servis, kde bohuzel nemeli cas a kolik rikal, ze by to mohl byt nejaky potenciometr zpetne klapky.
Kolik to tak muze kostovat??
- misakxt
- Junior
- HORST
- Test driver
- misakxt
- Junior
a dělalo to hned po výměně svíček?tak zkus dát zpátky ty NGKčka je to otázka dvou minut a uvidíš.vždycky by si měl začínat vyloučit základní věci.zkontroluj v jakym stavu máš vzduchovej filtr.je to atmosféricky plněnenej motor tak tady mimo skrtící klapky neni nic v cestě aby to nějelo plynule.ale tim snímačem by to mohlo být to nepopírám.novej originál stojí 1800kč.dá se sehnat i jetej-unás ho maj za 400kč.možná by taky stálo za to něz se začne něco měnit tak to připíchnout na diagnostiku(ale nejdřív se zeptej kolik za to chtěj aby si nebyl překvapenej).ještě poslední věc co mě napadla je aby ses podival jestli se ti při plnym plynu otevře naplno i škrtící klapka ale to už je jenom teoretická věc co mě napadla
Focus 1.6 74kW 3dv silver Trend od 7.1.2008
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- HORST
- Test driver
Zdravím jako nový člen všechny focusáky.
Mě odešly najednou všechny svíčky. Ani borec ve Frenu nechápal, jak jsem mohl dojet. Byly normálně upálené všechny kovové nosy, jako by je někdo uřízl. Servisák tvrdil, že NGK jsou lepší.
Dnes už vím že nejsou.
Po půl roce odešly opět 2 a už při první návštěvě servisu Ford NJ mě upozornili, že do Fordu patří Motorcrafty. Nehledě na to, že NGK stojí 250 Kč/kus, Motorcraft asi 110 Kč/kus.
Tím je asi řečeno vše
Nahore je popsana anabaze se svickami.
Ale me se nezdalo, ze by to zacalo ted delat ihned po vymene svicek
Mě odešly najednou všechny svíčky. Ani borec ve Frenu nechápal, jak jsem mohl dojet. Byly normálně upálené všechny kovové nosy, jako by je někdo uřízl. Servisák tvrdil, že NGK jsou lepší.
Dnes už vím že nejsou.
Po půl roce odešly opět 2 a už při první návštěvě servisu Ford NJ mě upozornili, že do Fordu patří Motorcrafty. Nehledě na to, že NGK stojí 250 Kč/kus, Motorcraft asi 110 Kč/kus.
Tím je asi řečeno vše
Nahore je popsana anabaze se svickami.
Ale me se nezdalo, ze by to zacalo ted delat ihned po vymene svicek
- misakxt
- Junior
- HORST
- Test driver
- misakxt
- Junior
to je právě chyba.každej by hned všechno někam připojoval.to nech až nakonec.koukni na ten vzduchovej filtr a na ten snímač.pokud máš nějakýho kamaráda s 1.6 tak si ho od něj puč a vyzkoušej to.drží to tam na dvou šroubkách a jednom konektoru hned krásně ze předu na sání.přehodit je snad otázkou minuty.ušetříš si spoustu peněz
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- misakxt
- Junior
- HORST
- Test driver
To mas pravdu, kazdy by hned pichal
To jsou totiz pro ne nejjednoduseji vydelane love.
Takze diky za rady a jdu volat kamosovi, at se na to podiva, dle tvych instrukci.
Co se tyka spotreby, tak pouzivam auto na cestu do prace a zpet, takze vetsinou mestsky provoz a mam takovy pocit, ze je to neco kolem 8 litru.
Ale nevim to na 100%, spotrebu sleduji spis na ceste na delsi trasy a tech neni az tolik (dovolene a pod)
Jeste jednou dik

To jsou totiz pro ne nejjednoduseji vydelane love.
Takze diky za rady a jdu volat kamosovi, at se na to podiva, dle tvych instrukci.
Co se tyka spotreby, tak pouzivam auto na cestu do prace a zpet, takze vetsinou mestsky provoz a mam takovy pocit, ze je to neco kolem 8 litru.
Ale nevim to na 100%, spotrebu sleduji spis na ceste na delsi trasy a tech neni az tolik (dovolene a pod)
Jeste jednou dik
- misakxt
- Junior
no to je na 1.6 docela dost.já teď v létě jezdim normální jízdou za 6.5 max7 a nejezdim rozhodně jak důchodce a to mám na počítadle už 169000km!!!taky mi to víc žralo ale vyměnil jsme lambda sondu a spotřeba spadlo.odchází cca po 150000km.mohl by to bejt i tvůj případ.ono to jezdí i bez ní ale při nižších otáčkách to má hodně bohatou směs a i třeba proto se ti to nechce rozhejbat na míň plynu protože to má málo vzduchu.ale na to přijdeš buď na emisích(což je levnější-cca 250kč) nebo na diagnostice.ta kontrolka co je na to na paluboce na to nefunguje i když by asi měla.třeba i proto se ti pálej ty kontakty na svíčkách!až tuhle záhadu vyřešíš tak dej vědět jak si dopad!!
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
- HORST
- Test driver
Shodou okolnosti se ne jinem miste fora probira take spotreba a pokud jsem dobre videl, pohybuji se i ostatni 1,6-ky zhruba stejne. A to opakuji, ze to auto jezdi vetsinou jen mesto, coz je cca 3 km do prace, nakoupit atd.
A jinak, jeste vcera jsem byl "mazlika" znovu odzkouset, a pocit byl takovy, ze mezi prvotnim zaberem pri zarazeni dvojky a vetsi akcelereci je tam jako by prodleva, jakesi "hluche" misto. Pokud pedal pomalu seslapuji, tak me pripada, ze zabere - pak delsi dobu stejne - a pak zase zaber az na podlaze.
Kamos vcera nemel cas - patek byl asi narocny
, tak jsme se domluvili na pondeli. No a pokud to nenajde, tak stejne pak zbyva jen servis. Bohuzel
A jinak, jeste vcera jsem byl "mazlika" znovu odzkouset, a pocit byl takovy, ze mezi prvotnim zaberem pri zarazeni dvojky a vetsi akcelereci je tam jako by prodleva, jakesi "hluche" misto. Pokud pedal pomalu seslapuji, tak me pripada, ze zabere - pak delsi dobu stejne - a pak zase zaber az na podlaze.
Kamos vcera nemel cas - patek byl asi narocny

- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- HORST
- Test driver
- misakxt
- Junior