Asi me budete kamenovat, ale zkousel jsem to tu hledat a jelikoz jsem nenasel info rozhodl jsem se napsat.
Zajimalo by me kolik mate otacek u FoFo TDCi r.v. 2002 a mladsi pri cca 130km/h
diky moc
prevodovka na tdci
- polkiboj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No nazdar. Písal som to tu uz niekde ja sám. Je to síce v takom vlákne, kde je nadpis iný a téma sa rozoberá iná. Ale nejdem to teraz hladat a napisem ti to aj tu. Auto mám teraz už mesiaca. Zo začiatku som chodil na Slovnaft 2x potom Oktan tam mali dobru naftu a teraz Shell a to z tohoto dôvodu. Vtedy mi 130km/h tocilo okolo 2500ot/min. teraz som tam pre skúšku čapol Shell V-Power Diesel a nechapem tomu do teraz. Teraz na 130km/h to toci okolo 2200 max 2300ot/min. Ale podľa viacerích poznatkou z Focusou dieslov som postrehol, že optimalne to toči tak okolo 2500ot/min. Vtedi to je OK. No a ja po tíchto skusenostiach idem chodit uz len na Shell. Ale nejdem stale brat V-Power Diesel ale idem to striedat s Diesel Extra. Tak zatial sa maj. Ozaj kolko to toci tebe na 130km/h?
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla
- lumpma
- Nováček
Cauky
Tak abych to uvedl naspravnou miru FoFo nemam mam P4061.9DT k tve otazce ikdyz je to trochu mimo me toci 2500 pri 100km/h 3500 pri 130km/h
Nic mene ptal jsem se proto ze vazne zvazuju FoFo 85kW v kombi ale chtel bych tam dat 6 kvalt jezdim do 2000 ve meste a 3000 na dalnici a je to dobre na hluk i spotrebu (jezdim po londyne se spotrebou do 7l/100km po dalnicich 5.5l/100km) vim ze do octavie je dodelavaji ale s FoFo jsem si nebyl jisty zda je vubec potreba. Nemel jsi nekdy pocit ze by se tam ta 6ka hodila?
diky
Tak abych to uvedl naspravnou miru FoFo nemam mam P4061.9DT k tve otazce ikdyz je to trochu mimo me toci 2500 pri 100km/h 3500 pri 130km/h
Nic mene ptal jsem se proto ze vazne zvazuju FoFo 85kW v kombi ale chtel bych tam dat 6 kvalt jezdim do 2000 ve meste a 3000 na dalnici a je to dobre na hluk i spotrebu (jezdim po londyne se spotrebou do 7l/100km po dalnicich 5.5l/100km) vim ze do octavie je dodelavaji ale s FoFo jsem si nebyl jisty zda je vubec potreba. Nemel jsi nekdy pocit ze by se tam ta 6ka hodila?
diky
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja jazdim FoFo II 85 kw TDCi a pri 140 km/h toci 2800 ot. Rychlejsie som siel len kratkodobo, ale nemal som pocit ze 6 by pri tej 140 nejak extra chybala, hluk motora bol v poho, pocul som len radio a aerodynamicky hluk a spotreba 6,3 L. Takze po tejto stranke bez 6 v poho, ale co si budemem klamat, potesila by
Hlavne ak vela jazdis po dialniciach, inak to nema vyznam, potom popripade z 2.0 TDCi prehodit, ale to uz potom riesit sprevodovanie a podobne... 

- lumpma
- Nováček
O tom prehozeni jsem uz premyslel ale tam predpokladam problem ze to nepujde na sebe pochybuju ze to bude zamenitelne. Nicmene po dalnicich budu jezdit docela dost a tak bych to zkusil. Bohuzel jsem nasel jen jednu firmu ktera by to mozna byla schopna udelat http://www.ewrc.cz/sixta.html
jeste jsem je nekontaktoval ale diky tomu co jsem se tady na foru dozvedel tak to zkusim uvidime.
diky moc a kdyby jste nekdo vedel neco blizsiho o upravach nebo prohozeni origos prevodovky dejte mi vedet. Za vase nazory budu rad.
jeste jsem je nekontaktoval ale diky tomu co jsem se tady na foru dozvedel tak to zkusim uvidime.
diky moc a kdyby jste nekdo vedel neco blizsiho o upravach nebo prohozeni origos prevodovky dejte mi vedet. Za vase nazory budu rad.