Chcete přestat kouřit???

Moderátor:phofy
čajda
Test driver
Test driver

Chcete přestat kouřit???

Příspěvek od čajda » 30.07.2007 23:12

Nejde o vtip ani o reklamu! Jen bych rád někomu pomohl. Kouřil jsem zhruba od 15 let (ted je mi 30) krabku denně . Tisíckrát jsem zkoušel přestat až jsem na internetu narazil na knížku http://www.kosmas.cz/knihy/125123/Snadn ... at-kourit/ Fakt super kniha, od 10.ledna nehulím. V práci už jsem ji dal přečíst dalším klukům 2 nekouří už několik měsíců a taky jednoho manželka přestala další jí zrovna čte. Vůbec nelituji "vyhozených" 180kč oproti tomu co jsem doteď ušetřil ( a nacpal do FoFa :lol: ) Tak doufám, že vám někomu pomůže.

Vypadá to jako blbost přečíst si knížku a přestat kouřit, ale je to fakt a mě to pomohlo!

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 31.07.2007 07:22

Mně pivo bez cíga nešmakuje :wink:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 31.07.2007 07:38

silverwolf píše:Mně pivo bez cíga nešmakuje :wink:
Jojo...a ani jednoho se zatim vzdát nechci :? Ale díky za nabídku....Možná koupim do zásoby :)
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 31.07.2007 07:54

Já jsem přestal tak, že jsem u sebe nosil cigára co kdyby. Dnes už vím, že jsem se donutil změnit to v hlavě. Kdešto když si člověk připraví podmínky aby neměl k cigaretám přístup, vlastně se si vsugerovává, že až přístup mít bude, klidně zase začne.

Jestli knížka funguje, je dobrá.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

polkiboj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Chcete přestat kouřit???

Příspěvek od polkiboj » 31.07.2007 08:09

cajda píše:Nejde o vtip ani o reklamu! Jen bych rád někomu pomohl. Kouřil jsem zhruba od 15 let (ted je mi 30) krabku denně . Tisíckrát jsem zkoušel přestat až jsem na internetu narazil na knížku http://www.kosmas.cz/knihy/125123/Snadn ... at-kourit/ Fakt super kniha, od 10.ledna nehulím. V práci už jsem ji dal přečíst dalším klukům 2 nekouří už několik měsíců a taky jednoho manželka přestala další jí zrovna čte. Vůbec nelituji "vyhozených" 180kč oproti tomu co jsem doteď ušetřil ( a nacpal do FoFa :lol: ) Tak doufám, že vám někomu pomůže.

Vypadá to jako blbost přečíst si knížku a přestat kouřit, ale je to fakt a mě to pomohlo!
No a teraz ak si fajčil aj v aute daj poriadne vyčistit interier, aby ťa ten smrad cigariet podvedomky nenutil siahnuť na cigu.
Ford Focus kombi, 1.8 TDCi 74kW 100PS, r.v. 12/2003, bleck metla

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 31.07.2007 20:23

polkiboj píše:
cajda píše:Nejde o vtip ani o reklamu! Jen bych rád někomu pomohl. Kouřil jsem zhruba od 15 let (ted je mi 30) krabku denně . Tisíckrát jsem zkoušel přestat až jsem na internetu narazil na knížku http://www.kosmas.cz/knihy/125123/Snadn ... at-kourit/ Fakt super kniha, od 10.ledna nehulím. V práci už jsem ji dal přečíst dalším klukům 2 nekouří už několik měsíců a taky jednoho manželka přestala další jí zrovna čte. Vůbec nelituji "vyhozených" 180kč oproti tomu co jsem doteď ušetřil ( a nacpal do FoFa :lol: ) Tak doufám, že vám někomu pomůže.

No a teraz ak si fajčil aj v aute daj poriadne vyčistit interier, aby ťa ten smrad cigariet podvedomky nenutil siahnuť na cigu.
V autě je zákáz kouření!!! To víš vylečený kuřák je nejhorší :)))

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 31.07.2007 20:25

Já jsem příležitostný kuřák, za kouření v autě bych ale sekal ruce :wink:
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 31.07.2007 20:25

RopakKota a silverwolf
To jsem si taky vždycky říkal, ale teď si pivo vychutnám víc než předtím a je fakt lepší a po dvacitce cigaret vykouřených u piva rano nevychrchlavám ráno plíce :lol: :lol: :lol:

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 31.07.2007 20:27

Dany píše:Já jsem příležitostný kuřák, za kouření v autě bych ale sekal ruce :wink:
Ve starém autě jsem kouřil a nebyl tam takový smrad hlavně se tam nesmí nechávat vajgle to je smrad jak sfinja :?

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 31.07.2007 20:42

cajda píše:RopakKota a silverwolf
To jsem si taky vždycky říkal, ale teď si pivo vychutnám víc než předtím a je fakt lepší a po dvacitce cigaret vykouřených u piva rano nevychrchlavám ráno plíce :lol: :lol: :lol:
No,teď se s narůstajícím počtem piv snižuje počet vykouřených cigaret,tak to už neni tak hrozný.... :D
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 31.07.2007 22:23

cajda píše:
Dany píše:Já jsem příležitostný kuřák, za kouření v autě bych ale sekal ruce :wink:
Ve starém autě jsem kouřil a nebyl tam takový smrad hlavně se tam nesmí nechávat vajgle to je smrad jak sfinja :?
Znám borca, který ještě ty vajgle zalívá pitím a to je potom zatuchlinka :twisted:
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 31.07.2007 22:36

16 let co jsem kouřil, tak jsem každoročně přestával kouřit a nejdéle jsem to vydržel asi 7 měsíců, nepomohly novoroční předsevzetí, narození holek atd. až jednou jsem se seknul ( v době kdy jsem se dostal i na 40 denně, ale unikal mi smysl a měl jsem zapálené i 2 cigarety ) a od té doby nekouřím už 5 1/2 roku a dnes mi to ani nechybí. nikdy jsem nepoužíval ani náplasti ani jiné zaručené fígle, vše bylo jen o vůli ( taky jsem se tomu vždy smál ). první týden byl krutý, naštěstí jsem měl dovču ( doma jsem nikdy nekouřil ), takže pracovní rituály s cigárkem nehrozily a když jsem šel do hospy a začla být chuť na cigárko, tak jsem zaplatil a šel. joj to se to šetřilo :wink: :lol: :lol:
je to opravdu o vůli a věřím, že kdybych nechtěl přestat kouřit, tak mi ani ta kniha nepomůže :wink:
p.s. dodnes mám v šuplíku asi 3/4 krabičky tabáku do fajfky s celým vybavením a mám strach si ji napěchovat, že bych do toho i po těch letech spadnul a to stejné platí i o tzv. "příležitostných" doutnících, kterých jsem byl náruživým kuřákem :wink:
kua jsem se nějak rozepsal, že by nikotinový dluh? :lol: :lol: :lol: :lol:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

MobyDick
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MobyDick » 31.07.2007 23:14

Já jsem kouřil od 15 a poprvé jsem přestal ve 23 letech.A to jsem kouřil 3 krabičky denně,ale neustále jsem mněl chuť na cígo.Vydržel jsem to 2 roky.Pak jsem začal znovu ,jen tak pomalu a nenápadně,ale brzo jsem se dostal zase na 3 krabky.Kouřil jsem do 28 pak jsem se na sebe naštval a přestal jsem znovu a od té doby ani šluka.Chuť zmizela a to dělám v hospodě a jsem stále mezi kuřákama.Doufám že už nezačnu. :)
FORD FOCUS 3dv. 2.0l 96 kw r.v 98
Obrázek
Obrázek
Obrázek
galerie
Obrázek

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 01.08.2007 02:09

Já si už roky říkám, že až budu kouřit 2-3 krabičky denně, seknu s tím. Možná se organismus brání tím, že celý ty roky mi stačí krabička na 2-3 dny a to není pro mně důvod přestat. Asi se ani na krabičku denně nedostanu, protože když se mi vyjímečně, při pořádné chlastačce podaří krabičku do rána vykouřit, tak mi je z toho čoudu blbě ještě další dva 2 dny.
Naposledy upravil(a) Jasio dne 02.08.2007 00:11, celkem upraveno 1 x.
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 01.08.2007 08:26

Jak psal Skubi, vsechno je to jen o vuli. Ja kouril 7 let krabicku denne, v hospode dalsi (kuraci to znaji), pak jsme se s kamosem kdesi ozrali a vsadili se, ze prestanem kourit. Od te doby (v listopadu tomu bude 5 let) jsem nemel ani jedno cigaro v hube. Uz tenkrat jsem nekolikrat prestaval kourit a muj rekord byl tenkrat tusim 3 mesice. Pak nanovo. To si clovek rika: vsak jenom jednu, pohodka, v hospode za cely vecer 2 cigarety, to je pohoda a do mesice stahuje jednu krabicku za druhou. Pokud chcete prestat kourit, najdete si poradny duvod a vuli prestanete. Pokud tim duvodem budou penize, malokdo prestane. Pokud zdravi, tak nevim. Ale pokud clovek vazne chce, tak to jde. Vsechno je jenom o psychice.

btw: ten kamos zas po roce zacal kourit a jestli neumrel, tak kouri dodnes. Dobrou noc deti! :wink:
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“