Focuse jsme s manzelkou kupovali noveho, do cca 5-10tkm vse ok. Auto krasne drzelo stopu na dalnici. Cca od tech 5-10tkm zacal vibrovat volant, cim vyssi rychlost tim vic se to projevuje. Nejprve jsme si rikali, ze to jsou spatne vyvazena kola a ze se vse vyresi pri dalsim prezuti (2x sada kol). Vibrace po prehozeni a vyvazeni kol nezmizely. Pri dalsi rocni prohlidce jsem upozornil na zavadu autorizovany servis a pro jistotu nechal udelat i geometrii. Auto jsem dostal udajne zkontrolovane a ze je vse v poradku, geometrie se delala dle mereni zbytecne - byla v poradku. Od te doby jsem tam byl s touto zavadou 2x, dokonce jsem vezl zamestnance na dalnici a vysledek? Pry jsou to normalni provozni vule a mam s tim prijet az se to zhorsi.
Nic jsme s tim tedy nedelali a byli s autem i na dovolene v Chorvatsku. Po ceste jsme nekolikrat zastavovali - kvuli vibracim jsem mel pocit, ze jsme museli pichnout. Ale vzdy vse OK. Bylo to fakt unavne, jet s vibrujicim autem takovou dalku, uz bych to znovu nechtel absolvovat. Po spatnych zkusenostech s autorizovanym servisem Ford Orech jsem jel pred 14 dny do mistniho servisu, kde mi potvrdili zavadu, ale nedokazali prijit na to, co ji zpusobuje. Pry to muze byt x-veci a pry to citi i na volnobeh. Predtim jsme se ptali na Stk, a udajne je o trochu vetsi vule na prave poloose nez byva normalni u tohoto najezdu, ale jinak nic nezjistili.
Uz fakt nevim co dal, tak pisu sem.
Poradite nekdo nebo neznate servis kde by zavadu dokazali opravit? Nebo kde by aspon dokazali zjistit pricinu?

Jsme z Prahy a Mostu.
priznaky:
- vibrace do volantu, cim vyssi rychlost tim vice (obcas jako jizda po kolejich)
- projevuje se pod plynem i bez, je to znatelne i v 65kmh pri brzdeni motorem
- zkusil jsem na dalnici seslapnout spojku - bez rozdilu
- projevuje se na obou sadach kol (spatne vyvazeni kol vylouceno)
- pocitove vice vibruje pri urcitem natoceni kol (dalnice lehce do zatacky)
(Auto bylo na svolavaci akci kvuli spojce, u tohoto auta nebyla menena jako u jinych modelu, ale jen prehran software. Nemuze souviset?)
Vcera jsem jel asi 50km po dalnici a po prijeti na prvni krizovatku mi auto vibrovalo i na volnobeh (pak uz ne), tak me napada zda to nemuze byt dvouhmotovy setrvacnik. Ale nejsem automechanik, opravdu nevim. Za jakekoliv tipy budu vdecny, mam obavu ze vibrace postupne poskodi prevodovku, podvozek a dalsi dily.