Zdravím a prosím o radu. Mám problém s Fordem Focus Kombi - motor 1.6 74kW (r.v. 2010). Auto funguje dlouhodobě zcela bez problémů a pak náhle za jízdy při řazení z jedna na dva, zhasne a nejde nastartovat. Poprvé se mě tato závada objevila asi před 3 lety a servis to vyřešil výměnou zapalovací cívky, kabelů a svíček. Několik měsíců auto jezdilo bez problémů a poté opět stejná závada. Naštěstí se to stalo poblíž bydliště, takže jsem nemusel volat odtahovku a jak jsem měl auto doma, tak jsem si zkusil zkontrolovat pojistky a náhodně jsem zjistil, že jedna je prasklá (F34 10A ING). Vyměnil jsem ji a auto bez problému nastartovalo, tudíž příčinu tohoto jsem neviděl ve vadné cívce. Poté opět dlouhodobě provoz auta v pohodě bez poruchy. Když se náhodou problém opět vyskytl, už jsem věděl, že stačí vyměnit pojistku a jede se dál, což ale není správně, protože ta pojistka se nepřepálí bezdůvodně. Před týdnem se to stalo znovu, tak jsem auto dal na diagnostiku. Nic nenašli, vstřikovače, tlaky, chyby v historii, prý vše v pohodě. Teď ale nastal problém, že už ani výměna pojistky nepomůže. Zkusil jsem dát silnější 15A, poté 20A na zkoušku. Nic, zkusil jsem nastartovat a jak jsem pootočil klíčem, pojistka praskla a motor nenaskočí. Měl jsem v záloze ještě novou zapalovací cívku, tak jsem ji vyměnil a nic, auto nestartuje. Opravdu nevím, kde by mohl být problém. Nedomnívám se, že by opět pomohla kompletní výměna cívky i s kabely a svíčkami. Zapalovací kabely jsou před půlrokem měněny a na stávajících svíčkách mám ujeto asi 40tis. Km.
Za jakoukoliv radu, informaci Vám děkuji.
Praskající pojistka F34 u 1.6
- miki21
- Test driver
Re: Praskající pojistka F34 - 10A (ING)
Někde bude kraťas.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- ZaQik
- Admin
Re: Praskající pojistka F34 - 10A (ING)
tady vidis, co vsechno jisti pojistka F34 u Tveho motoru ... + civku
pokud pojistka praska, tak jeden z techto prvku je ve zkratu nebo je prorazena izolace dratu vedouciho k tomutu prvku ... takze zacni tim, ze vsechno uveden odpojis a zapnes zapalovani ... pokud pojistka vydrzi, tak pripojujes jednotlive prvky a cekas, kdy praskne - tim ziskas umisteni problemuFord Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.