špatný benzín nebo něco jiného ?
- pejsek
- Nováček
špatný benzín nebo něco jiného ?
Prosím o radu či zkušenosti s podobným "chováním" Focusu.
Dnes jsem při pomalejší jízdě zaregistroval zacukání, jiný zvuk motoru a snížení tahu. Pod kapotou vypadá vše v pořádku, ale z výfukové zplodiny nemají s benzínem nic společného - spíše nějaký sirovodík - zkrátka strašný puch z výfuku. Zítra valím do servisu a jen pevně věřím, že to nebude ucpaný nebo jinak "odvařený" katalyzátor" ..... Podezření na špatný benzín mám, ale posledně jsem načepoval za 500,- Natural 95 u OMV, tak uvidíme ...
P.S. Je to 1.6, 2000, nalítáno 70 000 a ve velmi dobrém stavu až doposud ..
Zažili jste někdo něco podobného ? .. Díky Petr
Dnes jsem při pomalejší jízdě zaregistroval zacukání, jiný zvuk motoru a snížení tahu. Pod kapotou vypadá vše v pořádku, ale z výfukové zplodiny nemají s benzínem nic společného - spíše nějaký sirovodík - zkrátka strašný puch z výfuku. Zítra valím do servisu a jen pevně věřím, že to nebude ucpaný nebo jinak "odvařený" katalyzátor" ..... Podezření na špatný benzín mám, ale posledně jsem načepoval za 500,- Natural 95 u OMV, tak uvidíme ...
P.S. Je to 1.6, 2000, nalítáno 70 000 a ve velmi dobrém stavu až doposud ..
Zažili jste někdo něco podobného ? .. Díky Petr
- Jiri02
- Pokročilý
- taspy
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Nechci tě strašit, je to zhruba měsíc co jsme ráno natankovali plnou nádrž! Cestou začalo auto cukat!Bart zaparkoval v Praze a už znovu nenastartoval!Vyčerpal se benzín, který podle servisáka byl plný oleje a jiného bordelu! Nakonec z toho bylo nové čerpadlo, svíčky, pal. filtr, kabely a startovací modul! Ale doufám, že se u tebe jedná pouze o nějakou prkotinu a nebude to nic vážného! 

FF kombi 1.4 16V, rv. 1999 - byl a má nového páníčka
FORD Galaxy 2.0 TDCi, rv. 2007 - bylo, asi někde je, ale nevím kde
FF 3dv. 1.6 16V, rv. 1999 - krásný je pořád, ale ne už moje
FORD S-MAX 2.0 TDCi, rv. 2008, cihlová barva - zatím ještě je

- mansart
- Zkušený
A předpokládám,že z benzinky jste neviděli ani korunu??taspy píše:Nechci tě strašit, je to zhruba měsíc co jsme ráno natankovali plnou nádrž! Cestou začalo auto cukat!Bart zaparkoval v Praze a už znovu nenastartoval!Vyčerpal se benzín, který podle servisáka byl plný oleje a jiného bordelu! Nakonec z toho bylo nové čerpadlo, svíčky, pal. filtr, kabely a startovací modul! Ale doufám, že se u tebe jedná pouze o nějakou prkotinu a nebude to nic vážného!
- taspy
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
to mansart: Blázníš??? Musela by být podaná hromadná žaloba a pak tě čeká spousta soudních tahanicí! Musíš dokázat, že to byl opravdu jejich benzín co ti to způsobil, že jsi nikde jinde netankoval atd. Takže dostat z nich něco je prakticky nemožné! 

- taspy
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
pejsek píše:Skvělé vyhlídky, pokud máte jen z poloviny pravdu, mám se na co těšit. Dám samozřejmě vědět. Díky za povzbuzující příspěvky.
Tak to co potkalo nás, je snad ta nejhorší varianta a to auto už bylo nepojízdé, u tebe může jít vážně jen o nějakou prkotinu

- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
že by řepkový olej...??? nedávno to bylo přeci v televizi...někdy se holt zadaří 

Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
- Jiri02
- Pokročilý
Re: špatný benzín nebo něco jiného ?
U ktere pumpy OMV konkretne to bylo?pejsek píše:Natural 95 u OMV, tak uvidíme ...
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri02
- Pokročilý
Pro uspech v soudnim sporu je dulezite:
- mit k dispozici neco, co soud muze vzit jako dukaz. V uvedenem pripade by mel stacit doklad o tankovani a treba i svedectvi osoby, ze v tu a tu dobu byl v nadrzi takovy sajrajt (mit vzorek). Sehnat nekoho, kdo je podobne postizen. Dale mit posudek o tom, ze sajrajt zpusobil to a to, vycisleni skody. Bez dukazu do sporu nema cenu jit.
- vedet, ceho chci v soudnim sporu dosahnout
- sepsat KVALIFIKOVANE zalobu
- podat zalobu na spravny subjekt (poplatek za kolek je mensi, nez cena plne nadrze)
- nebat se a nevyhybat se soudnimu rizeni a "nehazet flintu do zita".
Hromadna zaloba neni nutna!
- mit k dispozici neco, co soud muze vzit jako dukaz. V uvedenem pripade by mel stacit doklad o tankovani a treba i svedectvi osoby, ze v tu a tu dobu byl v nadrzi takovy sajrajt (mit vzorek). Sehnat nekoho, kdo je podobne postizen. Dale mit posudek o tom, ze sajrajt zpusobil to a to, vycisleni skody. Bez dukazu do sporu nema cenu jit.
- vedet, ceho chci v soudnim sporu dosahnout
- sepsat KVALIFIKOVANE zalobu
- podat zalobu na spravny subjekt (poplatek za kolek je mensi, nez cena plne nadrze)
- nebat se a nevyhybat se soudnimu rizeni a "nehazet flintu do zita".
Hromadna zaloba neni nutna!
- pejsek
- Nováček
Špatný benzín ?
Hurá, hurá, nebyl to špatný benzín ! Ačkoliv mi dva lidi, kteří dělají do aut, tvrdili nezávisle na sobě, že mám na 90% zanesený celý motor vším možným, ukázalo se, že odešla indukční cívka. Po výměně cívky, startovacích kabelů a svíček (oprava za cca 5 000,- Kč) byl Fordík vyléčen a vše je v pohodě. Takže dobrá zkušenost pro všechny - ne vždy je vše tak zlé, jak se může zdát. Díky všem, kteří to neviděli černě !