Gumenná manžeta na predných kolesách
-
- Nováček
Gumenná manžeta na predných kolesách
Pred nedávnom som kúpil ojazdený Ford Focus Kombi r. v. 2001. Je vo veľmi dobrom stave a zatiaľ sa s ním zdalo všetko v úplnom poriadku. Včera som však bol s ním na STK a neprešiel som. Príčinou boli mierne prasknuté gumenné manžety predných kolies. Som začiatočník. V tejto problematike sa iba orientujem, preto by som sa chcel opýtať, ako vážna je táto závada? Koľko stoja a kde sa dajú zohnať nové manžety na Forda, resp. či sa dajú vymeniť aj nejako svojpomocne? Za každú odpoveď a radu vopred ďakujem!
-
- Test driver
Re: Gumenná manžeta na predných kolesách
Zavada je to dost vazna,lebo hrozi poskodenie homokynetickeho klbu na poloose prednej napravy.Bud vdacny,ze Ta na to na STK upozornili.butters píše:Pred nedávnom som kúpil ojazdený Ford Focus Kombi r. v. 2001. Je vo veľmi dobrom stave a zatiaľ sa s ním zdalo všetko v úplnom poriadku. Včera som však bol s ním na STK a neprešiel som. Príčinou boli mierne prasknuté gumenné manžety predných kolies. Som začiatočník. V tejto problematike sa iba orientujem, preto by som sa chcel opýtať, ako vážna je táto závada? Koľko stoja a kde sa dajú zohnať nové manžety na Forda, resp. či sa dajú vymeniť aj nejako svojpomocne? Za každú odpoveď a radu vopred ďakujem!
Cenu nepoznam,ale co som kupoval na predchadzajuce auto,tak stala cela sada/manzeta,vazelina,zaistovaci kruzok/ cca 800 skk,nie vsak u dealera uvedenej znacky,ale v nahradnych dieloch.U dealera za to chceli asi o 1000 skk viac.Vymena ja zalezitost cca 1/2 hodinky,zalezi vsak na sikovnosti mechanika.
-
- Nováček
-
- Nováček
Rozmery
No, akurát som bol v obchode a tam mi povedali, že potrebujú rozmery tej manžety. Vraj im nestačí typ a rok výroby auta. Mám si to vraj najskôr zmerať. Jamu doma nemám a kvôli STK by som bol najradšej keby sa to poriešilo čo najskôr. Myslím si, že pre jednu značku a typ vozidla by mali byť rozmery rovnaké. Nevie mi preto niekto tie rozmery napísať? Alebo, kde inde by som ich mohol zistiť? Mám Ford Focus Kombi. r. v. 2001. Ďakujem!
Naposledy upravil(a) butters dne 21.08.2007 10:55, celkem upraveno 2 x.
- jamaka
- Test driver
Re: Rozmery
daj si aspon odkial si aky mas motor, je mozne ze nieco mam aj doma. ak nie, da sa objednat.butters píše:No, akurát som bol v obchode a tam mi povedali, že potrebujú rozmery tej manžety. Vraj im nestačí typ a rok výroby auta. Mám si to vraj najskôr zmerať. Jamu doma nemám a kvôli STK by som bol najradšej keby sa to poriešilo čo najskôr. Myslím si, že pre jednu značku a typ vozidla by mali byť rozmery rovnaké. Nevie mi preto niekto tie rozmery napísať? Alebo, kde inde by som ich mohol zistiť? Mám Ford Focus Kombi. r. v. 2001. Ďakujem!
zirafak - 1/2hodiny? ale no tak. ak chces vybrat poloos, potrebujes vytiahnut spodne rameno z otoce a vykrutit maticu poloosy a vybrat poloos. postup zopakovat aj naopak a este medzitym vymenit manzetu. myslim ze za 1/2 hod sa to nepodari

3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Test driver
Myslel som sikovneho mechanikajamaka píše:daj si aspon odkial si aky mas motor, je mozne ze nieco mam aj doma. ak nie, da sa objednat.butters píše:No, akurát som bol v obchode a tam mi povedali, že potrebujú rozmery tej manžety. Vraj im nestačí typ a rok výroby auta. Mám si to vraj najskôr zmerať. Jamu doma nemám a kvôli STK by som bol najradšej keby sa to poriešilo čo najskôr. Myslím si, že pre jednu značku a typ vozidla by mali byť rozmery rovnaké. Nevie mi preto niekto tie rozmery napísať? Alebo, kde inde by som ich mohol zistiť? Mám Ford Focus Kombi. r. v. 2001. Ďakujem!
zirafak - 1/2hodiny? ale no tak. ak chces vybrat poloos, potrebujes vytiahnut spodne rameno z otoce a vykrutit maticu poloosy a vybrat poloos. postup zopakovat aj naopak a este medzitym vymenit manzetu. myslim ze za 1/2 hod sa to nepodari

- jamaka
- Test driver
Ty si uz musel menit manzety?? A nebol to Ford - ako servis ci ako auto?zirafak píše: Myslel som sikovneho mechanikaTak to zvladli u mńa,ale nebol to Ford
butters - no nieco by sa fakt naslo aj pouzivane

3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
-
- Nováček
No, mal by som teda vážny záujem. Pošli si mi, prosím, mailom bližšie informácie. Vďaka!
Ford Focus Kombi 1,8TDDi 66kW(90PS) 2001
-
- Test driver
Renault...a bola prasknuta,tak som museljamaka píše:Ty si uz musel menit manzety?? A nebol to Ford - ako servis ci ako auto?zirafak píše: Myslel som sikovneho mechanikaTak to zvladli u mńa,ale nebol to Ford
butters - no nieco by sa fakt naslo aj pouzivane, alebo mozem mat aj nove 500,- alebo FORD 1350,-