Podvozek Turnier - celkový stav

Nápravy, řízení ...
Moderátor:ZaQik
schumi_01
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Podvozek Turnier - celkový stav

Příspěvek od schumi_01 » 20.10.2007 13:09

Ahoj, nejprve bych chtěl pozdravit, je to můj první příspěvek zde :wink:
Už jsem fungoval a stále ještě jsem ve Volvoklubu ČR...pozůstatek z minulého vozu :D Takže z fory a lidmi mám skvělou zkušenost...

A ted můj dotaz, samozřejmě jsem pročetl všechno co by se toho mohlo týkat a založit nový topic jsem se rozhodl z důvodu, že toho mám na srdci víc a sám pořádně nevím co to je :)

Takže... Koupen Focus Turnier, solidní stav, výborná výbava, tacho 108.000 km podle všeho odpovídajících... Nechal jsem si ho vézt z DE. Motor běží nádherně, spodek auta vypadá dobře, výfuk nejspíš nedávno novej...bouráno to určitě nebylo. A ted, jen na víkend, ještě bez STK a spol. jsem si ho na černo převez přes město do garáže abych ho zatim pucoval. Ale podvozek dělá strašnej rámus...teda hučí...a to tak že opravdu hodně. Od zadní nápravy... První co mě napadlo, špatný ložiska, pohoda, zved sem to na heveru, kvrdlal s kolama, sundal kola, ale nejsem automechanik a bud nepoznám špatný ložisko...ale spíš se jen na můj laický vkus dost třou destičky o kotouče, je pravda že to dlouho stálo, takže nějak víc se to obrzdit asi musí, ale je možný aby to hučelo tak moc jako špatný ložiska? To je jedna věc...
Druhá... Je normální, že se šrouby pohybují v kotouči? Myslím při otáčení tam a zpět...je tam vůle, mrtvý pohyb, prostě kotouč asi 2 mm stojí než s nim šrouby v dírách otočí...to je v podstatě na všech kolech.
A třetí věc... Přední poloosy. V podstatě to samý jako s kotouči, je možný aby na nich byla taky takováto vůle? Na pootočení? A když s ní točím, tak vzadu pod motorem tiká jakoby hodiny...

Vím, že je toho dost, ale budu vděčnej za každej dobrej postřeh a nápad! Snad sem se neuvítal jako totálne blbec :D V autech nejsem žádnej blb, ale co se týče automechanických věcí, v tomhle učenej nejsem, a radši všechno podávám jako laik abych to pak taky pochopil :D

Díky moc!
Lukas

veba
Junior
Junior

Příspěvek od veba » 20.10.2007 17:54

To ze se ti hýbou šrouby to je normalni kotouc je tam na volno a pritahne ho az kdyz se nasadi kolo :wink: Na to hučeni tezko rict ,a poloosy taky nevim 8O
Ford Focus 1.6 16V r.v.00 Polar silver K&N,Eibach, lehký styling - PRODÁNO
Ford Fiesta 1,25 16V r.v.98 Modrá Metalíza-po letošní zimě lehký styling
ObrázekObrázek

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 20.10.2007 17:56

co tam máš za pneu?
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 20.10.2007 18:40

nevyčítal som z tvojho komentara, že ked si zhodil kolo, tak či si ním zatočil..ak by bolo ložisko k.o, hučalo by ako offroad na ceste, ak ti škrta o kotuče, ale s kolom sa dá normalne točit, nieje to zavada..

Marty123
Nováček
Nováček

podvozek

Příspěvek od Marty123 » 20.10.2007 23:53

Zdravim,
podvozek na Focusu je obecne hlucnejsi (srovnavam s Golfem kombi III, Octavii kombi), take jsem hned 2. den kontroloval loziska. Myslim, ze nepomohou ani kvalitni pneu (mam letni Michelin PP).
Na poloosach cvakaji pravdepodobne klouby, ale neni blize popsano, odkud ten zvuk jde. Klouby se mohou cas od casu vycistit a promazat novou vazelinou, ale budou cvakat stejne. Vetsinou se to dela jen pokud je poskozena manzeta. Na kotouce uz Vam odpovedeli v predchozim prispevku.
Martin

schumi_01
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schumi_01 » 21.10.2007 09:24

Díky pánové

Trošku jsem postoupil v pátrání. Tak za prvé k tomu hučení...
Nevim jak, ale asi sem úplně blbej a vzhledem k tomu že mi přišlo naprosto jasný že to jde zezadu, sem se nedíval na přední gumy pořádně ani...holt to auto ještě neznám a v tom vnitřnim prostoru se to přenášelo jakoby zezadu. Ale přední gumy jsou naprosto KO...vnitřní strany sjetý o hodně víc a jsou i šíleně vyskákaný...takže hučení bysme asi měli :) Stejně musim koupit nový zimáky, takže uvidíme. Spíš by to potřebovalo geometrii, kterou to asi dlouho nevidělo...
A s tim souvisí další věc, ty poloosy... Za jízdy se zespoda při pohoupnutí auta ozývá kovovej zvuk, opět to vypadá jako zezadu, ale to už sem odhalil, když je auto na místě a kola rovně, a vezme se za střešní lyžiny a s autem se zahoupe ze strany na stranu, tak tam naráží nějakej kov jakoby u přední pravýho kola... Zaručeně ten zvuk co to je za jízdy. Jakmile se kola dají do velkýho rejdu, nedělá to. Takže poloosy? Nebo nějaký čepy? Nebo nějaký tyčky stabilizátoru apod.? Určitě to bude souviset i s tou špatnou geometrií... Ale při otáčení auta v plnym rejdu žádný lupání od poloos. Tak nevim... Jinak když je auto na zvedáku a hýbu s těma poloosama, tak ten zvuk jde z jejího druhýho konce, ze středu auta. No stejně to budu muset dát nějakýmu mechanikovi šikovnýmu a pak geometrii do Forda...
A ty kotouče, ta volná vůle, je i s nasazenym kolem.
Jinak to snad vypadá že nic víc tam nebude... Spodek vypadá pěkně celkem.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 21.10.2007 09:31

vitaj, chod s tym za fokim a mas vybavene :wink:

veba
Junior
Junior

Příspěvek od veba » 21.10.2007 10:19

schumi_01 píše: .....Za jízdy se zespoda při pohoupnutí auta ozývá kovovej zvuk, opět to vypadá jako zezadu, ale to už sem odhalil, když je auto na místě a kola rovně, a vezme se za střešní lyžiny a s autem se zahoupe ze strany na stranu, tak tam naráží nějakej kov jakoby u přední pravýho kola...
To vypada na tyčky stabilizatoru :wink:
Ford Focus 1.6 16V r.v.00 Polar silver K&N,Eibach, lehký styling - PRODÁNO
Ford Fiesta 1,25 16V r.v.98 Modrá Metalíza-po letošní zimě lehký styling
ObrázekObrázek

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 21.10.2007 10:41

to cvakání za jízdy po nerovnostech mi dělalo horní uložení zadního tlumiče (pořádně dotáhnout a je vše OK) a pokud jde zvuk zepředu ,tak bych to viděl na ty tyčky stabilizatoru :wink:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 21.10.2007 10:43

misoo píše:vitaj, chod s tym za fokim a mas vybavene :wink:
a co třeba "kup nové auto a máš VYBAVENÉ" :lol: :lol: To jsou rady k nezaplacení :lol: :lol: :lol:

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 21.10.2007 10:53

myslím, že to misoo myslel v dobrom...

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 21.10.2007 10:55

chmelko píše:myslím, že to misoo myslel v dobrom...
jojo to je možné :wink:

schumi_01
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schumi_01 » 21.10.2007 17:52

veba píše:
schumi_01 píše: To vypada na tyčky stabilizatoru :wink:
No tu sem tipoval taky...poloosa se mi nezdála, ale radši počitat s tou horší variantou ne? :) No uvidíme... Až to bude na značkách tak se s tim bude moct víc experimentovat

schumi_01
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schumi_01 » 31.10.2007 08:52

Takže jen pro info...
Tyčka stabilizátoru vpředu levá, ta byla jasná, udělaj se rovnou obě...
A jinak zadní silentbloky na přední nápravě jsou načatý a na zadní nápravě už jsou total...to bylo to "bouchání" zezadu...
A to strašný hučení vypadá fakt jen na gumy, který přijdou konečně zítra nový.
Takže uvidíme jestli se to tim vyřeší. Tak moc investic to zatim neni...
Ford Focus kombi 1,6i 2008

herizn
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od herizn » 31.10.2007 20:49

to se Ti zdá málo pro začátek? :D
Ford Focus 1,6 Zetec-SE,Futura-74KW-stříbrná metla,11/2001,hatchback5

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Podvozek“