Už jsem fungoval a stále ještě jsem ve Volvoklubu ČR...pozůstatek z minulého vozu

A ted můj dotaz, samozřejmě jsem pročetl všechno co by se toho mohlo týkat a založit nový topic jsem se rozhodl z důvodu, že toho mám na srdci víc a sám pořádně nevím co to je

Takže... Koupen Focus Turnier, solidní stav, výborná výbava, tacho 108.000 km podle všeho odpovídajících... Nechal jsem si ho vézt z DE. Motor běží nádherně, spodek auta vypadá dobře, výfuk nejspíš nedávno novej...bouráno to určitě nebylo. A ted, jen na víkend, ještě bez STK a spol. jsem si ho na černo převez přes město do garáže abych ho zatim pucoval. Ale podvozek dělá strašnej rámus...teda hučí...a to tak že opravdu hodně. Od zadní nápravy... První co mě napadlo, špatný ložiska, pohoda, zved sem to na heveru, kvrdlal s kolama, sundal kola, ale nejsem automechanik a bud nepoznám špatný ložisko...ale spíš se jen na můj laický vkus dost třou destičky o kotouče, je pravda že to dlouho stálo, takže nějak víc se to obrzdit asi musí, ale je možný aby to hučelo tak moc jako špatný ložiska? To je jedna věc...
Druhá... Je normální, že se šrouby pohybují v kotouči? Myslím při otáčení tam a zpět...je tam vůle, mrtvý pohyb, prostě kotouč asi 2 mm stojí než s nim šrouby v dírách otočí...to je v podstatě na všech kolech.
A třetí věc... Přední poloosy. V podstatě to samý jako s kotouči, je možný aby na nich byla taky takováto vůle? Na pootočení? A když s ní točím, tak vzadu pod motorem tiká jakoby hodiny...
Vím, že je toho dost, ale budu vděčnej za každej dobrej postřeh a nápad! Snad sem se neuvítal jako totálne blbec

Díky moc!
Lukas