Schopnost dobíjení při velkém odběru
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Schopnost dobíjení při velkém odběru
Jen se chci zeptat.Nedávno jsem si domontoval přídavné dálkové s H3 55W žárovkama.A můj dotaz zní.Když pojedu třeba po dálnici....je vlastně jedno kde,ale nebudu pořád stavět,budu svítit hlavním osvětlením(2x55W+palubka+2x21W zadek),zapnu mlhy(2x55W + 1x21W)a ty přídavné dálkové(2x55W) a poběží rádio,ventilátor.Cca tedy 500-600W...Dokáže se i při tomhle odběru baterie dobíjet?Záleží na baterii nebo na alternátoru???
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na starý škodovce 120 jsem si dal přídavný dálkáče taky a vlastně to byla taková pojizdná elektrárna. Neměl jsem nejmenší problem s dobíjenim. Ale pokud dáš sylnější baterii a aternátor bude malý kotě tak to nestačí. Myslim ale že se nemusíš u Fofa rozhodně srachovat že bys měl problem s dobíjenim baterie, tada pokud máš vše na autě jak má bejt. 

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Taky proto jsem psal že Fofo to určitě zkousne a nebude problem, já to musel jen měnit u Škodárny, jak baterii, tak altík!
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to Kota:
Uz jsem tu nekde psal zavislost napeti po nastartovani a pripojeni ruzne zateze.
Nastartuj a zmer si napeti, melo by byt asi 14,5-14,6V, pak postupne zapni spotrebice:
svetla
ventilator topeni naplno
vyhrivani zadniho okna
a mer napeti, pokud bude vyssi jak 12V, tak altik stihne trosku nabijet i pri chodu naprazdno, Pri zapnutych vsech spotrebicich muzes pridat plyn a pri nem zmerit napeti, pokud jde nahoru, tak se o nabijeni baterky nemusis strachovat.
Uz jsem tu nekde psal zavislost napeti po nastartovani a pripojeni ruzne zateze.
Nastartuj a zmer si napeti, melo by byt asi 14,5-14,6V, pak postupne zapni spotrebice:
svetla
ventilator topeni naplno
vyhrivani zadniho okna
a mer napeti, pokud bude vyssi jak 12V, tak altik stihne trosku nabijet i pri chodu naprazdno, Pri zapnutych vsech spotrebicich muzes pridat plyn a pri nem zmerit napeti, pokud jde nahoru, tak se o nabijeni baterky nemusis strachovat.
- Ahmed
- Test driver
Si to spocitej, alternator ma 80 nebo 90A. Pri 600W jak pises by to melo byt cca 50A, coz je na lampicky dost - na co mas tolik svetel? Chces smazit mimozemstany?
Chod motoru taky potrebuje nejaky ten amper, takze ti to uz moc dobijet nebude 
Zalezi to na alternatoru. Baterie dokaze ovlivnit jenom to, za jak dlouho ti to auto zhasne

Zalezi to na alternatoru. Baterie dokaze ovlivnit jenom to, za jak dlouho ti to auto zhasne

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to dnes měřil dle Pelenova návodu.A měl jsem nastartováno,rozsvíceno abych viděl a parkovačky....A dávalo to mezi 11,5 až po 13.Chvíli to bylo níž a pak se to zvýšilo...Na neutrál.Pak jsem rozsvítil co šlo a měřil.Bylo tam nějakejch 12,5 a když jsem přidal na 2000 otáček,tak se to drželo na 14,4....Tak to by šlo,ne?pelen píše:to Kota:
svetla
ventilator topeni naplno
vyhrivani zadniho okna