CB radiostanice
- Jozef
- Pokročilý
CB radiostanice
Zdravim Vas vsetkych.
Mozno ste to uz niekto riesili, zial nenasiel som to tu.
Ma niekto z Vas skusenosti s instalaciou CB radiostanice do FF II Trend ?
Ak ano, podarilo sa ?
Vdaka.
Mozno ste to uz niekto riesili, zial nenasiel som to tu.
Ma niekto z Vas skusenosti s instalaciou CB radiostanice do FF II Trend ?
Ak ano, podarilo sa ?
Vdaka.
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no nevím, cíbíčko v kamiónu asi jo, ale v osobáku
, není to už v dnešní době zastaralé? 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- jamaka
- Test driver
ale no, uz su aj take mensie - polkilometrove
a je pravda, ze poliaci to maju na vsetkom moznom, take tico s dvojmetrovou antenou vyzarea ako na dialkove 
A preco by sa instal nemala podarit? Normalna instalacia ako na akomkolvek inom aute.

A preco by sa instal nemala podarit? Normalna instalacia ako na akomkolvek inom aute.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem jí v ve Fiatu a uplně bez problémů.Anténa magnetka-20cm.Měl jsem jí normálně v kastliku,přívod proudu ze zapalovače.Jakmile jsem nechtěl,aby byla vidět vše schoval do kastlíku a bylo to(nikoho to nelákalo)Jinak Kota má pravdu,mám jí v náklaďáku,a takový info co se děje předemnou,je k nezaplacení.
- Jozef
- Pokročilý
Stanicku som mal vo Felde a naozaj mi parkrat pomohla. Nielen o tom, co sa deje predomnou, kde su ake radary a hliadky, ale napr. ked sme partia 4 aut isli do Chorvatska na dovolenku, jednak nam to sprestrilo cestu, ale aj pomohlo, ked sme vychadzajuc na hlavnu cestu v jednom mestecku sme sa stratili a stanicky nam pomohli sa rychlo zorientovat a dat dokopy. A to bolo zadara, bez nutnosti platit niekomu za roaming.
Vobec to nie je na zahodenie.
Tie anteny, mam tiez magnetku, asi meter dlhu. Tie maju vyhodu, ze ich rychlo schovate a nic nevidiet. Mam kamaratov, co maju aj pevne anteny asi 30 cm dlhe. Takze auto nevyzera ako auticko na dialkove ovladanie.
Na druhej strane plati, ze cim je dlhsia antena (jasne, ze dobre naladena), tym je vyssi dosah.
Vobec to nie je na zahodenie.
Tie anteny, mam tiez magnetku, asi meter dlhu. Tie maju vyhodu, ze ich rychlo schovate a nic nevidiet. Mam kamaratov, co maju aj pevne anteny asi 30 cm dlhe. Takze auto nevyzera ako auticko na dialkove ovladanie.
Na druhej strane plati, ze cim je dlhsia antena (jasne, ze dobre naladena), tym je vyssi dosah.
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
O CB jsem taky uvažoval (jedna se mi válí doma), ale řešil jsem dva problémy.
1) jak přidělat anténu, asi by mě nebavilo stále nasazovat magnetku a kabel skřípat do dvěří a pak abych jsem ho někudy táhnul k CB.
2) kam umístit stanici, jediný co mě napadlo je do kastliku, ale to je trochu z ruky pro ovládání. A na nic jiného jsem nepřišel, tak aby to k něčemu vypadalo.
U starého auta jsem si provrtal střechu a držák na anténu byl hotov, ale u FF to nepřipadá v úvahu.
1) jak přidělat anténu, asi by mě nebavilo stále nasazovat magnetku a kabel skřípat do dvěří a pak abych jsem ho někudy táhnul k CB.
2) kam umístit stanici, jediný co mě napadlo je do kastliku, ale to je trochu z ruky pro ovládání. A na nic jiného jsem nepřišel, tak aby to k něčemu vypadalo.
U starého auta jsem si provrtal střechu a držák na anténu byl hotov, ale u FF to nepřipadá v úvahu.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já viděl anténu, která se přidělá normálně na vrch okna a okno se přivře - třeba u spolujezde. Nebo se nalepí samolepka obsahující anténu na okno - většinou čelní a taky to jde.
Ohledně umístění staničky - viděl jsem udělaný takový praktický držáček do kastlíku u dveří - je to po ruce a hned na dosah...
Ohledně umístění staničky - viděl jsem udělaný takový praktický držáček do kastlíku u dveří - je to po ruce a hned na dosah...

- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tom jakou radiostanici tam chceš dát, kdyby to byla obyč malá 40 kanálová, tak kdybys měl neoriginál rádio v otvoru pro rádio, tak by se ti tam vešla asi i s rádiem.
Co se týče antény, tak tu vnitřní bych volil tak pro rádio, vysílačka potřebuje nějaký ten proutek nad střechou...ten metr je optimální, nějaké to DéVéčko
Asi bych taky do fíka nevrtal, kvůli anténě...na škodovce mi to bylo jedno, tam byla CB anténa přímo uprosřed střechy, snad měla 1,3m...taky to bylo znát.,,, jo kde jsou ty časy, třeba mi zase vysílání někdy chytne
ale ne z auta... 

Co se týče antény, tak tu vnitřní bych volil tak pro rádio, vysílačka potřebuje nějaký ten proutek nad střechou...ten metr je optimální, nějaké to DéVéčko

Asi bych taky do fíka nevrtal, kvůli anténě...na škodovce mi to bylo jedno, tam byla CB anténa přímo uprosřed střechy, snad měla 1,3m...taky to bylo znát.,,, jo kde jsou ty časy, třeba mi zase vysílání někdy chytne

Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle vysílačky Ti nepůjdou, jelikož pracují v jiném pásmu (cca 400MHz).Kota píše:A co ty vysílačky,který prodávaj třeba v makru,vždycky po dvou...v páru.Píšou tam dosah kilometr a třeba 8 kanálů.S touhle bych dokázal poslouchat kamioňáky na 11?(nebo na kterém kanálu si to povidaj?)
CB pásmo jede na 27MHz (C: 26,965-27,405MHz)
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- Glip
- Nováček