Čus, omlouvám se předem jestli se to tu někde řešilo, ale já to nikde nenašel.
Před měsícem se měnil ve FF (r.v.2000) žárovku v předním levém světle a dneska jsem zjistil že plastový konektor do nějž je žárovka zasunuta, je částečně roztavený Zkontroloval jsem i pravé světlo a tam je to podobně. Mám tam normální H4 Osram 55/60W za cca. 80 Kč. Mam se bát? Je to velký problém?
Mas zadelano na problem. U konektoru byl nedokonaly pritlak kontaktu na nozove kontakty na patici zarovky nebo zaoxidovane kontakty. Prechodovym odporem a pruchodem proudu pri zapnutych zarovkach vzniklo velke mnozstvi tepla a natavilo v okoli kontaktu plast.
Doporucuji ti konektory vymenit, jinak by mohl nastat pozar a nechces prece, aby ti FoFo shorelo.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Pelen Ti radí dobře, vyměň to. Ten přehřátej konektor ztratil pružnost, pevnost a tak. Teď to srovnáš kleštěma, naláduješ to tam a okamžitě se udělá další vakl. Vždyť to nemůže stát svět. Ale je to Tvoje auto.
mm2 michal
Focus MKI 1.6 combi
Mondeo MKIII 1.8 combi
Jsou to zarovky H4, ne H4 Ford. Muzete prece zkusit i konektory ze skodovek. Zhruba si pamatuji, ze konektor mel sroubovaci svorky pro privody a nebyl z lehce roztopitelneho plastu.
Naposledy upravil(a) pelen dne 17.01.2008 18:16, celkem upraveno 1 x.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White