zamykání auta

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
AdsBot [Google]
Junior
Junior

zamykání auta

Příspěvek od AdsBot [Google] » 28.04.2006 15:26

Z velkou radostí se mi zamyká auto: když je nastartované, i když není, když jedu, i když stojím. Nezáleží na tom, zda jsem uvnitø nebo venku. Èastìji se to stává v zimì. Mám Focus combi r.v. 1999. Mùže mi nìkdo poradit èím to je a èím to odstraním? Díky Miluna.

Tad
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tad » 28.04.2006 15:51

není to v nastavení alarmu?
mě se auto zamkne automaticky po 30 vteřinách když vypnu motor a zavřu všechny dveře a po 20 vteřinách po nastartování. ale nemám originál alarm, je dokoupenej

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.04.2006 21:01

fungujou ti vsechny zamky ? jestli to ma impuls od vsech dverí , protoze je jsem v jednech dverich odpojil zamek a ono to nevedelo ze jsem je otevrel a za chvili se to zamklo .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

masox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masox » 02.05.2006 06:49

Mě to dělá absolutně nepravidelně - ale teda jen když jedu zničeho nic mi zamkne auto všechny dveře - hoši když to bylo poprvé já myslel že auto bylo nějakých mafiánu a ted se nedostanu ven. Trošku jsem to sledoval a rozebíral zpětně po uzamčení co jsem, dělal a nevím jestli to má nějakou spojitost, ale dělává mi to když otevřu dveře klíčkem napřímo bez dálkáče - než jsem vyměnil baterku v dálkači tak jsem byl nucen odemikat klíčem bez dálky poměrně často, ted už mi to funguje lépe, ale sem tam aniž bych musel auto odemknu klíčem a nejsem si zcela jist, mám takové tušení že mi potom za jízdy auto zamkne. Nevím jestli to má nějakou spojitost - ale prázdný bez motoru doma na dvorku se mi to ještě nestalo - vždy za jízdy.
MASOX
FORD focus 1,6 16V SEDAN - 1999 GHIA brčál metla
Obrázek

AdsBot [Google]
Junior
Junior

zamykání auta

Příspěvek od AdsBot [Google] » 02.05.2006 13:00

foki píše:fungujou ti vsechny zamky ? jestli to ma impuls od vsech dverí , protoze je jsem v jednech dverich odpojil zamek a ono to nevedelo ze jsem je otevrel a za chvili se to zamklo .
Ahoj,
všechny zámky fungují bezvadnì, alarm tam nemám, tím to taky nebude, nemám žádné automatické zamykání, jsem z toho celej "zdìšenìj". Poprvé se mi to stalo, když jsem v zimì odjíždìl, nastartoval jsem auto a vylezl ven oèistit okna - a vtom "cvak" a auto zamèený. Naštìstí to bylo doma pøed barákem. Èastìjí se mi to stává v zimì, tuším, že to má nìjakou spojitost s nedoklapnutím "nìèeho". Jak se ale auto ohøeje, tak se to nestane. Snad nìjaký špatný kontakt ......? Nevím. Jinak díky M.

Peter
Junior
Junior

zamok

Příspěvek od Peter » 02.05.2006 15:46

ja som mal ten isty problem pomohlo ked som rozobral zamok a vycistil som ho zvnutra hlavne pri mikrospinači bol cely obaleny vazelinou a ostaval vyset vystrykal som to sprejom na odmastnovanie odvtedy sa mi to nestalo ani raz :lol:
Ford Focus r.v. 99 1.8TDDi Trend 3dv Panther black
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 02.05.2006 20:55

Hlavne, ze se samo neodemyka :P
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

AdsBot [Google]
Junior
Junior

Re: zamok

Příspěvek od AdsBot [Google] » 03.05.2006 14:56

Peter píše:ja som mal ten isty problem pomohlo ked som rozobral zamok a vycistil som ho zvnutra hlavne pri mikrospinaèi bol cely obaleny vazelinou a ostaval vyset vystrykal som to sprejom na odmastnovanie odvtedy sa mi to nestalo ani raz :lol:
Jo, tak tomu by to úplnì odpovídalo. Mùžeš mi prosím øíci, které zámky jsi èistil a kde je umístìn ten "mikrospínaè", popø. jak se k nìmu dostanu?
Mì se zamyká naráz celé auto, vìtšinou v zimì, takže pokud je tam nìjaká zatuhlá vazelína, tak tam asi bude kámen úrazu. Musím rozebrat celé dveøe, nebo se tam dostanu nìjakým spreyem? Díky za odpovìï. Miluna.

Peter
Junior
Junior

Příspěvek od Peter » 03.05.2006 15:46

musis dat dole calunenie vybrat cely zamok von a potom ho rozobrat musis si davat pozor aby si tam nieco neodlomil ide to dost zle rozobrat zvonka sa tam nedostanes...
Ford Focus r.v. 99 1.8TDDi Trend 3dv Panther black
Obrázek

pepson
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepson » 04.05.2006 10:22

No tak me to dela to same a to uz jsem to mel 2x v origo servisu FORD :roll: . A v zime nejvic. Dokonce za jizdy se mi to treba zamcelo a odemcelo a zamcelo 2x po sobe, to se clovek lekne celkem dost treba pri jizde na dalnici... Ale uplne nejlepsi bylo kdyz jsem jen vylezl, zavrel jsem dvere a auto se mi zamcelo 8O , samozrejme nastartovane a stal jsem v protismeru a pro nahradni klic daleko... Takze kdyz mam klice v zapalovani, tak nikdy nezaviram z venku dvere, nebo si necham otevrene okynko :?
Obrázek
Ford Focus 1.6 16V 74kW, hatchback, 2001/05

AdsBot [Google]
Junior
Junior

zamykání auta

Příspěvek od AdsBot [Google] » 04.05.2006 10:45

pepson píše:No tak me to dela to same a to uz jsem to mel 2x v origo servisu FORD :roll: . A v zime nejvic. Dokonce za jizdy se mi to treba zamcelo a odemcelo a zamcelo 2x po sobe, to se clovek lekne celkem dost treba pri jizde na dalnici... Ale uplne nejlepsi bylo kdyz jsem jen vylezl, zavrel jsem dvere a auto se mi zamcelo 8O , samozrejme nastartovane a stal jsem v protismeru a pro nahradni klic daleko... Takze kdyz mam klice v zapalovani, tak nikdy nezaviram z venku dvere, nebo si necham otevrene okynko :?
Tak to máš úplnì pøesnì stejnou závadu jako já. Co s tím dìlali v tom servisu - zlepšilo se to po opravì? (Za kolik???) Vypadá to na ty mikro spínaèe zanesené vazelínou - pustím se do toho, napíšu jak jsem dopadnul !!! :roll:

pepson
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: zamykání auta

Příspěvek od pepson » 04.05.2006 11:18

Miluna píše:
pepson píše:No tak me to dela to same a to uz jsem to mel 2x v origo servisu FORD :roll: . A v zime nejvic. Dokonce za jizdy se mi to treba zamcelo a odemcelo a zamcelo 2x po sobe, to se clovek lekne celkem dost treba pri jizde na dalnici... Ale uplne nejlepsi bylo kdyz jsem jen vylezl, zavrel jsem dvere a auto se mi zamcelo 8O , samozrejme nastartovane a stal jsem v protismeru a pro nahradni klic daleko... Takze kdyz mam klice v zapalovani, tak nikdy nezaviram z venku dvere, nebo si necham otevrene okynko :?
Tak to máš úplně přesně stejnou závadu jako já. Co s tím dělali v tom servisu - zlepšilo se to po opravě? (Za kolik???) Vypadá to na ty mikro spínače zanesené vazelínou - pustím se do toho, napíšu jak jsem dopadnul !!! :roll:
No nevim co s tim delali, ale vzdycky se to projevilo za cas znova. Ani nevim kolik chteli za opravu, asi to nejak splachli s prohlidkou. No urcite napis, jestli se to pak zlepsi tak bych to udelal taky :twisted:
Obrázek
Ford Focus 1.6 16V 74kW, hatchback, 2001/05

Blekota
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blekota » 04.05.2006 21:10

Mám stejný trable - občas mě auto zamklo za jízdy vevnitř, stávalo se to jen v zimě. Moc jsem to neřešil, akorát při kontrole alarmu ( poté co mě FF v noci vzbudil - někdo se chtěl dostat dovnitř) v servisu jsem se na to poptával. Zamykání v mém případě určitě nesouvisí s alarmem, jsou to dva nezávislý okruhy. ( Pozn. - zabezpečení s DO centrálu mám dodatečně montovaný - autoriz. Jablotron). Přikláněl bych se k verzi závady v zámku, ale vůbec se mi do toho nechce šťourat :? - asi to zatím nechám vyhnít :wink:
nyní: FF3 Metal Grey 1,5 TDCI
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6

masox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masox » 05.05.2006 05:48

Taky do toho nebudu štourat - je to tak absolutně nepravidelné že mi to vubec nevadí - ani vlastně nevím jestli je to zamčený, jen v tom luplo, ani zámek LOCK se nezmačkl jako když se zamkneš zevnitř. Možná je to zamčený, nikdy mě nenapadlo mrknout na kličky když auto zamknu normálně z venku jestli se zamačknou zámky LOCK nebo jestli zustavají normálně.
MASOX
FORD focus 1,6 16V SEDAN - 1999 GHIA brčál metla
Obrázek

Konik
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Konik » 05.05.2006 11:08

Když ho zamkneš zvenku, tak se zámky LOCK taky zamáčknou.

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“