Slovensko - milionarska dan

Moderátor:Quickie
vcedula
.
.

Slovensko - milionarska dan

Příspěvek od vcedula » 11.03.2008 09:42

Dnes od rana som znacne nasrany, pretoze mi na vyplatu prislo vyrazne menej, ako som pravidelne dostaval. Preco ? Pretoze sa mi strhla milionarska dan. Vysledkom je, ze vsetky moje mesacne splatky mi totalne vycerpaju cely moj zostatok na ucte a pomaly nemam z coho zit. Musel som spravit rodinne rozhodnutie a zatrhnut vsetky nakupy inych veci, ako su potraviny, aby sme sa z toho dostali :!:

Som nasrany strasnym sposobom, pretoze toto bol kruty uder pod pas. Cele to vzniklo tak, ze do polroka som pracoval v inej firme, kde moj prijem za pol roka bol omnoho vacsi ako prijem za pol roka v terajsej firme. Dostal som sa cez hranicu "milionarskej dane", ktora sa nepocita raz za mesiac, ale jednorazovo sa strhne za predchadzajuci rok. Takze teraz s nizsim prijmom musim zaplatit dane z prijmov u predchadzajuceho zamestnavatela.

Co ma vsak neuveritelne nasralo je, ze ma na to nikto neupozornil. Ked sa jedna o rozdavanie penazi, danove ulavy a veci podobne, tak je kazdy informovany, su tlacove besedy, clanky... Ked vsak ide o ludi s vyssimi prijmami, tak sa doj...vaju kde sa len da :twisted:

Uvidim, kolko dokazem usetrit, ale asi budem musiet zacat predavat nejake veci, ktore mam doma, pretoze ma caka este aj garancna prehliadka po 1 roku a o 2 mesiace aj skola smyku, ktoru asi budem musiet zaplatit uz tento mesiac.

Jedine vychodisko, ktore vidim, je, ze sa musim zadlzit este viac, ako som.

Sorry, ze sa tu takto "spovedam", ale dostal som sa do dost silnej financnej krizy. Nepochybujem o tom, ze mam vacsi prijem, ale takyto pristup statu je hrozny. Ved tato akcia ma moze s kludom polozit na lopatky.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

HORST
Test driver
Test driver

Re: Slovensko - milionarska dan

Příspěvek od HORST » 11.03.2008 09:50

Tak to je sila, ale presne jak pises, pokud se jedna o tokove veci ,je ze strany uradu ticho po pesine a kdyz se chces neceho dovolat, je ti pouze stroze receno, ze si mas takove veci hlidat sam!!! :roll:
Proto ja osobne jednani s urady nechavam pouze na sve drahe polovicce, jelikoz svoji povahou a narozenim ve znameni Berana bych byl asi schopen obcas zabijet!! :evil:
Tuto situaci ti asi nikdo z nas nezavidi a urcite to nebude jednoduche, nejak preklenout hlavne zacatek.
Nejsem urcite v dane veci odbornik, ale mozna by stalo za to, zeptat se primo nejakeho danoveho poradce apod.
:cry:
Drzim palce!!! :wink:
byl Ford Focus-sedan, 1,6 - Ghia, 11/1999
Obrázek
je FoFu (Ford Fusion) cervena colorado 11/2008, 1,4 benzin

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 11.03.2008 10:52

skolu smyku by som ihned menil za garancnu prehliadku..ked uz teda chces razne setrit :idea:
situacia teda riadne na p..u :!:

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 11.03.2008 11:01

nad tou skolou smyku som uz rozmyslal, ale vies ako, necitil by som sa velmi dobre, lebo som to cele organizoval a na poslednu chvilu sa na to vybodnem ? Uvidim, ako na tom budem financne dalej. Budem sa snazit tu splatku skoly smyku co najviac oddialit. Nic druhe mi nezostava. Este som nedoplatil minulorocnu dovolenku a aj tie moje repro. Takze zadlzeny som viac ako by bolo vhodne....

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 11.03.2008 15:24

hej hej, tiez som pocul ludi u nas vo firme, ze pic0vali..
ja som bol v srackach tiez od zaciatku roka, lebo TABA mi zadrziavala 40 litrov, no ale nejak som prezil
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 11.03.2008 15:42

vcedula:ak ti ta škola nevyjde, všetci to budeme musiet pochopit..o nič nejde..
ja som niečo podobne zažil minuly mesiac , len to nebolo zas tak vela (vzali mi 2000kc čistého) kvoli tomu, že tí idioti pri reformnom balíčku zabudli, že aj cuzinci čo tu platia dane maju narok na zlavu na dani :evil:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.03.2008 20:59

to vcedula: kdyz mluvis o milionarske dani tak to asi nebude za 100000 vydelanejch , a kdyz nekdo vydela za pul roku milion aby se ocitnul v milionarske skupine , tak je mu asi pak jedno co pak dostava protoze to ma z ceho dotovat .

sorry za zlehcovani , neber to doslova ale nechapu jak se normalne zamestnany clovek muze dostat do milionarske dane . kde je hranice ? kdyz se jedna o milionarskou tak to asi nebude 100000
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 11.03.2008 21:20

problem je taky, ze "milionarska dan" sa u nas plati uz od prijmu cca 45 000 hrubeho mesacne, teda rocne 540 000. Takyto clovek je u nas uz povazovany za milionara. Takze nie ze 100 000 mesacne. V podstate kazdy lepsie zarabajuci clovek, ktory este aj tak zaraba menej ako v zahranici, je uz povazovany za cloveka s extremnym prijmom, "milionara". Tato dan sa neplati mesacne, ale raz za rok pri rocnom zuctovani dane sa zaplati cela tato dan, moze to byt az 18 000 Sk.

Moj problem vsak nie je v tom, ze nieco take platim (aj ked som proti tomu, pretoze aj tak platim hrozne dane), moj problem je v tom, ze mi to naraz stiahli. Bohuzial, ak chce clovek solidne byvat, musi mat vysoku hypoteku a ked ju chce splacat, musi mat dobry prijem. Ja viac ako polovicu platu ani nezbadam, ze ju mam, pretoze to vsetko ide na byvanie (2-izbovy byt, panelak). No a dnesnu vyplatu mi riadne skratili o "milionarsku dan". Na ucte mam teraz peniaze, to hej, lenze pridu splatky hypoteky a peniaze su prec a mne nic nezostane. Ked ti niekto jednorazovo strhne 13 000 z platu, tak to teda urcite budes citit.

Ja som mal smolu v tom, ze mi na zaciatku roka vyplatil predchadzajuci zamestnavatel koncorocne odmeny a este som si pri odchode nechal preplatit 20 dni dovolenky. A toto vsetko ma zaradilo medzi akoze milionarov....

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 11.03.2008 21:45

To je zajímavé - tedy sorry ne to, do jakých potíží jsi se dostal, ale ta milionářská daň? Jak to funguje? Platíš normálně ze mzdy zálohy na daň a pak se to na konci roku přepočítá jestli náhodou nejsi milionář a doplatíš daň?
No vidíš, tady hodili rovnou daň 15% a lidi řvou, že je to výhodné jen pro bohatý...což si nemyslím, ale těžko o tom diskutovat...
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 11.03.2008 22:11

u nas mas dan 19%. A okrem toho, ak mas prijem viac ako 45 000, tak ti postupne zanika narok na polozky znizujuce zaklad dane. Cim viac platis statu, tym viac ta stat tresta a buzeruje. Dokonca, mozes si uplatnit odpocitatelne polozky dane na deti. Ale ak deti nemas, tak mas smolu a zaplat vyssie dane. Ako za komancov...

Kolegovia, ktori boli nejaky cas v Australii, len zalamuju rukami, ze co to je. Vobec sa nehladi na to, kto ma ake naklady na byvanie, stravu, cestu do prace. Jednoducho vysporiadaj sa s tym sam, ze mas vysoke naklady. Zarabas viac ako na ostatnom Slovensku, tak aj viac plat. Clovek zarabajuci v BA 40 000 ma peniaze ledva na normalne prezitie. Avsak takto zarabajuci clovek na ostatnom Slovensku je maly boh.

Uz sa nad tym nechcem rozculovat. Poziciam si z banky na to, aby som mohol zaplatat dieru vzniknutu strhnutou danou, zaplatim este viac (uroky) a spokojne si budem nazivat, ze som za vodou.

Moje plany do buducnosti su asi take, ze ak to bude mozme, spravim si zivnost a tomuto statu nedam ani korunu navyse :evil: :evil: :evil:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 11.03.2008 22:58

vcedula, ja som tento podobny stav vyriesil velmi jednoducho :!: odstahoval som sa z BA naspat domov :idea: :twisted: :twisted: :twisted:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 12.03.2008 12:31

vcedula píše: Clovek zarabajuci v BA 40 000 ma peniaze ledva na normalne prezitie. Avsak takto zarabajuci clovek na ostatnom Slovensku je maly boh.

to by byl i u nas , vzdyt to je cca 30000kc , a kdyz delaji dva v rodine tak maji 60000kc , moje mlada brala ted 16000 hrubeho a to si plati cesty jidlo , a taky musime vyjit . normalne ma kolem 20000 hrubeho a to je na zenskou hezky plat .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

robo
Nováček
Nováček

Příspěvek od robo » 12.03.2008 14:36

to vcedula-dane mi pili krv tiez a tak som minuleho roku zacal robit na zivnost.Robim tu istu pracu v tej istej firme,len na konci mesiaca vystavim fakturu.Vsetko je v pohode,zamestnavatel spokojny a ja tiez.A za rovnaku pracu mam vyssiu placu.
focus 1.8 TDCi 74kW 2003<br>

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 12.03.2008 14:44

jaaj toto by teta Tomanova nerada videla :)
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 12.03.2008 14:47

Az na to ze obchadzas spolu so zamestnavatelom zakon :wink: :lol:
Ale to je u nas bezna praktika, ale niet pochyb ze byt zamestnany ma svoje vyhody, aspon co sa tyka pracovno-pravnej ochrany, odvodov ciastocne a pod...

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“