vrzganie tlmica?
- cole
- Nováček
vrzganie tlmica?
Pri pomalom prejazde nerovnosti (napr. spomalovac) pocut z laveho predneho tlmica vrzganie.. v pravo to pocut nie je, je mozne ze je opotrebovana nejaka guma alebo to vrzga pruzina, tlmic? Mam pocit, ze je to pocut len v nutri a vonku pri zatazeni to nie je pocut.. Nie je to nic vazne ale vadi to
ma niekto podobnu skusenost? Co vsetko je okolo uchytenia tlmica? je tam origo eibach podvozok, nabehane ca 80 tis. km

Focus RS MK1 #0552 & Focus ST-Line TDCi & Ochcavia III 2.0 TDI
Past Focus II 2.0 TDCi, 136 PS, Grey Titanium 2006, Eibach pro kit + spacer
Past Focus TDCi 115 PS, 3D Grey, Eibach, Francois Duval limited 2002
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No mohlo by to být ložisko uložení tlumiče. Minulý týden jsem měnil origo tlumiče za Eibach a ty ložiska byli docela volný a při otočení v nich jakoby praskalo, ale na autě to nedělali. Nové ložiska jdou hladce. Cena ložiska myslim 600,- za sachs.
Ale taky to může být nějaká nečistota v misce pružiny...jenže pružina se otáčí spolu s tlumičem, takže se tam moc nevrtí. Zkus dát přední nápravu na hever a párkrát zahejbat kolem dopředu a dozadu... jako-by simulovat zatáčení... podle toho můžeš vypozorovat kde to praska, jde s tim točit docela lehce. Kdyby to bylo bouchání tak je to stabilizátor, ale vrzání spíš poukazuje na ty pružiny.
Ale taky to může být nějaká nečistota v misce pružiny...jenže pružina se otáčí spolu s tlumičem, takže se tam moc nevrtí. Zkus dát přední nápravu na hever a párkrát zahejbat kolem dopředu a dozadu... jako-by simulovat zatáčení... podle toho můžeš vypozorovat kde to praska, jde s tim točit docela lehce. Kdyby to bylo bouchání tak je to stabilizátor, ale vrzání spíš poukazuje na ty pružiny.
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- Nesco
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- cole
- Nováček
noo ta tyc stabilizatora ma ani nenapadla, ale skusim to pozriet mohlo by to byt aj ono lebo sa mi vidi, ze ak auto stoji a zatlacim len na lavu stranu tak je to ticho, ale ked prejdem lavym kolesom cez spomalovac tak to vrzga.. ividim skusim to cez vikend pozriet, by ma potesilo, keby to bolo ono 

- Ahmed
- Test driver
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zastav z kopce,chcípni motor,zatáhni ručku a pusť brzdový pedál.widmaker píše:dělá mi to to samé..akorát na zadním kole...když zatlačím zhora, tak nic, tlumič tedy asi v poho a když zatlačím zezadu směrem dopředu, při zatažené ruční brzdě, tak to zavrže...
došli jste tedy na to čím to je?
Co slyšíš?

- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- cole
- Nováček
neco podobne som mal este na starej celice, su tam gumove tesnenia, ktore ked su opotrebovane vrzgaju alebo stabilizator v nich volne beha a buchoce, ale nechapem preco by si nejedol, to boli zalezitosti par stoviek korun..
- ToBi
- Nováček
Vrzání
Jsem zvědav na výsledek, protože mě to vrže vpředu vpravo - při zatáčení doprava a po nerovnější silnici i rovně. Začalo to před 2 měsíci.widmaker píše:nojo, vtípky...
byl jsem ve fordu, a sice nebudu měsíc jíst, ale zjistili, že se jedná o nějaké gumové obložení stabilizační tyče, které odpadlo a tlačil kov na kov bez ochrany...
budu mít přímo výpis závady, tak to sem potom dám...
FF mám 1/2 roku, dovezeno z Němec, bez problémů a velká spokojenost, až na to vrzání... Pročetl jsem skoro všechny příspěvky, do oficiálního servisu se mi moc nechce, protože bez doporučení ani ránu.
1) Máte někdo nějaké reference na servis v Brandýse n/L (Ford Kruml)?
2) Dotaz na Fokiho: mohl bych přijet na celkovou prohlídku někdy v srpnu 06?
FORD Focus 1,6 16V 1999 Combi GHIA metal modrá
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- Alda
- Junior
Re: vrzganie tlmica?
Ahoj, vyřešili ste to už někdo?
Mě se to projevuje u pravého předního kola, při větší nerovnosti na silnici, v zatáčkách jen při velkém náklonu na to kolo. Zkusil jsem už ten tlumič pormazat WD ale furt je ještě něco slyšet.
Mě se to projevuje u pravého předního kola, při větší nerovnosti na silnici, v zatáčkách jen při velkém náklonu na to kolo. Zkusil jsem už ten tlumič pormazat WD ale furt je ještě něco slyšet.

- Luuker
- Pokročilý
Re: vrzganie tlmica?
čau.Mám taky stejný problém,dosti mě to vrzá u předních tlumičú,i když jedu jen přes nerovnosti a nebo když zatočím,tak je to šílenej vrzot.
Fousek 1.6 16V ZETEC,+nový motor 2.0 zetec(přestavba),ř.jednotka omex600+MAP3000 150hp,kompletní nerezový race výfuk+nerez svody 4-1