1.8 TDCi - nejde nastartovat :-(
- Venca
- Nováček
1.8 TDCi - nejde nastartovat :-(
Tak uz doslo i na me a po 3 letech bezproblemoveho provozu 1.8 TDCi motoru auto nejede.
V patek nastartuju auto normalne v garazi, vyjedu ven pred ni, nalozime veci, ze pojedeme na vikend pryc a nic. Proste auto uz se nenastartovalo. Starter tocil, ale motor nechytnul. Jako kdyby tam nesla nafta. Zkousel jsem to snad pul hodiny nekolikrat, ale marne. Jednou nebo dvarkat to naskocilo tak jakoby zvlastne napul - bezelo to na cca 3-400 otacek, ale nesel pridat plyn, nic. Jakoby na takovy polobeh. Zadna kontrolka tusim na palubce neblikala, nebo jsem si nevsiml.
Vyndali jsme veci, zavolali znamym, ze nikam nejedeme. Auto stalo na silnici docela spatne, tak mi to pak asi za 3/4 hodiny nedalo, ze to alespon odtlacim na stranu nebo neco tak. Pri tom jsem to zkusil nastartovat a auto chytlo jako kdyby nic. Sice uz byla baterka dost utrapena z tech pokusu pred tim, ale motor naskocil. Zajel jsem do garaze a nikam uz radeji nejel.
Predtim se podobna chyba uz nekolikrat stala, ale vzdy to nakonec nastartovalo maximalne na druhy ci treti pokus, mezitim jsem vyndal klicek, tak jsem si myslel, ze to proste nejak spatne nacetlo imobilizer a moc tomu nevenoval pozornost.
Peclive jsem procetl vsechny prispevky tady a vyslo mi z toho, ze to muze byt - bud ze odeslo vstrikovaci cerpadlo ? Nebo odesli vstrikovace ? Nebo muze byt ucpany naftovy filtr ? Nebo vadny snimac polohy vacky - to je pry casty problem u TDCi, ktery se projevi prave tim, ze motor nejde natocit. Jak muzu tento snimac promerit ci jinak urcit jestli je dobry nebo spatny ?
Nebo cim to jeste muze byt ? Poradite nekdo prosim ?
V patek nastartuju auto normalne v garazi, vyjedu ven pred ni, nalozime veci, ze pojedeme na vikend pryc a nic. Proste auto uz se nenastartovalo. Starter tocil, ale motor nechytnul. Jako kdyby tam nesla nafta. Zkousel jsem to snad pul hodiny nekolikrat, ale marne. Jednou nebo dvarkat to naskocilo tak jakoby zvlastne napul - bezelo to na cca 3-400 otacek, ale nesel pridat plyn, nic. Jakoby na takovy polobeh. Zadna kontrolka tusim na palubce neblikala, nebo jsem si nevsiml.
Vyndali jsme veci, zavolali znamym, ze nikam nejedeme. Auto stalo na silnici docela spatne, tak mi to pak asi za 3/4 hodiny nedalo, ze to alespon odtlacim na stranu nebo neco tak. Pri tom jsem to zkusil nastartovat a auto chytlo jako kdyby nic. Sice uz byla baterka dost utrapena z tech pokusu pred tim, ale motor naskocil. Zajel jsem do garaze a nikam uz radeji nejel.
Predtim se podobna chyba uz nekolikrat stala, ale vzdy to nakonec nastartovalo maximalne na druhy ci treti pokus, mezitim jsem vyndal klicek, tak jsem si myslel, ze to proste nejak spatne nacetlo imobilizer a moc tomu nevenoval pozornost.
Peclive jsem procetl vsechny prispevky tady a vyslo mi z toho, ze to muze byt - bud ze odeslo vstrikovaci cerpadlo ? Nebo odesli vstrikovace ? Nebo muze byt ucpany naftovy filtr ? Nebo vadny snimac polohy vacky - to je pry casty problem u TDCi, ktery se projevi prave tim, ze motor nejde natocit. Jak muzu tento snimac promerit ci jinak urcit jestli je dobry nebo spatny ?
Nebo cim to jeste muze byt ? Poradite nekdo prosim ?
- Ahmed
- Test driver
Re: 1.8 TDCi - nejde nastartovat :-(
Na tohle je nejlepsi diagnostika nebo nacteni zavad RJ. Kdyz to bude jedna z tehle veci, tak reseni metodou postupne vymenim vsechno nema smysl, pac by te to stalo 50 000,-
Snimac polohy vacky je asi to nejlevnejsi a je taky dost mozne, ze to bude ono.

- Venca
- Nováček
Je mi jasne, ze nemuzu vymenit vse. Ale kdyby nekdo poradil jak promerit ten snimac polohy vacky a urcit tedy jestli je OK nebo ne, budu rad. Nemusel bych cekat 8 dni (bezne mi bylo receno nejdriv za 14 dni) na nejblizsi volny termin v servise co jsem sehnal a i opravu bych zvladnul sam 

- Noah
- Junior
Kdykoliv sem mel nejakou zavadu na vstrikovani blikala mi kontrolka zhaveni,starter toci dobre?Takhle me vypekl starter,resil jsem vsecko mozny a nakonec starter sice tocil ale motor nechytil.Vymena a bylo to na cvrnknuti.
Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
- Ahmed
- Test driver
Tezko rict, to cidlo podle me blbne jenom obcas, protoze ti to udela xkrat, ze natocis na druhy, treti pokus a pak mas treba tyden klid a pak zase znova... Si ho vymen rovnou a mas klid, stejne by te to drive nebo pozdeji cekalo 
Nevidim duvod v tom, proc by ti diagnostiku nemohli udelat hned, zabere jim to 5 minut...

Nevidim duvod v tom, proc by ti diagnostiku nemohli udelat hned, zabere jim to 5 minut...
-
- Junior
Se startovaním jsem měl problém v červenci 2006. Někdy jsem nastartoval až napodruhé, nebylo to ale pravidelně. Jednou jsem už nenastartoval a odtáhl auto k Fordovi. Tam se jim FoFo podařilo nastartovat, ale na diagnostice se objevila chyba snímače vačkového hřídele. Doporučil bych všem majitelům FoFo TDCI 2001-2002 preventivní výměnu snímače za cca 600,- Kč. Objednání z DE trvalo 4 dny.
Ford Focus combi 1.8 TDCI 85 kW, 2002, silver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Snimac polohy vacky ma odpor cca 400 ohmu:
- Venca
- Nováček
Nevis prosimte kde presne to ma mit tech 400 ohmu resp. na kterych pinech se to ma merit ? To cidlo polohy vacky ma 3 piny. At jsem meril kombinace jakehokoliv pinu s kterymkoliv jinym, vsude byl nekonecny odpor.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ode dneska mam podobny problem - pred par dny mne auto z niceho nic pri jizde na obchvate ztratilo vykon a zacala blikat kontrolka zhaveni - auto ale jelo...pak dva dny pokoj a dnes - uz se s tim neda jet...nebo jen max. do 2 tis. ot. - pak to vubec netahne a jeste tam zacne neco sramotit - jsem vyrizeny pac jezdim sesty den po vymene prevodovky a setrvacniku.EL píše:Se startovaním jsem měl problém v červenci 2006. Někdy jsem nastartoval až napodruhé, nebylo to ale pravidelně. Jednou jsem už nenastartoval a odtáhl auto k Fordovi. Tam se jim FoFo podařilo nastartovat, ale na diagnostice se objevila chyba snímače vačkového hřídele. Doporučil bych všem majitelům FoFo TDCI 2001-2002 preventivní výměnu snímače za cca 600,- Kč. Objednání z DE trvalo 4 dny.
- kemo
- Junior
Včera se mi také stalo něco zvláštního.
Při startování, po otočení klíčku do polohy dva se nestalo vůbec nic - žádný zvuk, žádné cvaknutí, prostě nic.
Předtím šlo auto dálkou normálně otevřít, rádio hrálo, okna se stahovala, žádná kontrolka neblikala nebo nesvítila nějaká která by neměla. Tak jsem otevřel motor, sundal kryt baterky, proměřil (měla 12,5V, tak nějak jsem s ní zahejbal), no a zkusil jsem nastartoval znova a už to šlo ... naprosto bez problémů jako předtím.
Nenapadá vás, čím by to mohlo být? Mě napadá jen nějaký kontakt ke startéru, ale na ten jsem ani nesáhl nebo imobilizér...
Při startování, po otočení klíčku do polohy dva se nestalo vůbec nic - žádný zvuk, žádné cvaknutí, prostě nic.
Předtím šlo auto dálkou normálně otevřít, rádio hrálo, okna se stahovala, žádná kontrolka neblikala nebo nesvítila nějaká která by neměla. Tak jsem otevřel motor, sundal kryt baterky, proměřil (měla 12,5V, tak nějak jsem s ní zahejbal), no a zkusil jsem nastartoval znova a už to šlo ... naprosto bez problémů jako předtím.
Nenapadá vás, čím by to mohlo být? Mě napadá jen nějaký kontakt ke startéru, ale na ten jsem ani nesáhl nebo imobilizér...
-
- Test driver
no ak si s tým zahybal a začaloto fungovat, tak kontakty nestačili na odber od starteru..prečistit, premazat, dotiahnut a je to 

- kemo
- Junior
Myslíš kontakty k baterce? Jsou nějaké takové "ošklivé", oxidací olezlé 
Seženu si na to nějaký chemický sajrajt a zkusím to.
Díky

Seženu si na to nějaký chemický sajrajt a zkusím to.
Díky
-
- Test driver
jo jo určite odrbat, očistit, oxidacia na kontaktoch je pekna brzda pre elektrinu
-
- Nováček
nemate nekdo zkusenost a vymenou jednoho X vsech vstriku? mame doma focuse jednicku od novyho, 2003 tdci ale jezdi s nim jen mati, ma 48000 najeto a je defakto jak novej. Nicmene v tejdnu mi ted dojel uprostred cesty na Moravu, chcipnul a uz se neotocil. Vzhledem k tomu ze to auto jezdi celozivotne ke znackovymu servisu tak jsme to odtahli do Sumperku. Tam to napichly a ze prej vstrikovace a ze by menily hned vsechny. Za 29000 coz me prislo prehnany ale co studuju ceny uostatnich tak vccelku jeste rozumno. Nicmene jsem se snazil s tim technikem najit schudnejsi reseni a tak mi nakonec nabidli vymenit jen jeden vstrikovac co skutecne odesel a ostatni co sou pry ne tom "ze to jeste jde" nechat zatim na miste ovsem na moji zodpovednost. Kamarad me ted od toho ale odrazuje za prej je to akorat za jeden vstrikovac navic ze prej brzo stejne odejdou vsechny a to vcetne toho noveho. Nemate nekdo nejakou zkusenost? Vyplati se menit jen tn jeden? A berte v uvahu ze to auto ma skutecnejch 48000...
-
- Test driver
tu poradí foki, alebo jamaka...
prosim ta co ste tam liali za naftu že ani nie 50tis a odijdu ti vstriky?
prosim ta co ste tam liali za naftu že ani nie 50tis a odijdu ti vstriky?