volnoběžný ventil
- Novej
- Nováček
volnoběžný ventil
Zdravím,
dnes jsem nemohl nastatovat,motor nedržel v otáčkách,navštívil jsem dílnu,vyčistil mi volnobež. ventil a OK,ale upozornil mě na to ,že by stejně bylo lepší ho vyměnit za nový,máte někdo podobnou zkušenost,nový stoji 1800,mám do toho jít?Je to 1,6.
dnes jsem nemohl nastatovat,motor nedržel v otáčkách,navštívil jsem dílnu,vyčistil mi volnobež. ventil a OK,ale upozornil mě na to ,že by stejně bylo lepší ho vyměnit za nový,máte někdo podobnou zkušenost,nový stoji 1800,mám do toho jít?Je to 1,6.
Ford Focus 1.6 kombi 2001
- PaJaS
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem zjistil zajimavou vec.
Stojim, motor zahraty. Dam neutral a otacky kolisaji kolem 800 .. klesnou, stoupnou, furt dokola. Pritom mi lehce pohasinaji svetla. Kdyz svetla vypnu, prestanou kolisat i otacky. Souvisi to take s tim ventilem?
Dekuji za kazdy tip. Zaclo mi to delat dneska....
Ve foru jsem hledal, ale v tisich prispevku to jde dost spatne.
Stojim, motor zahraty. Dam neutral a otacky kolisaji kolem 800 .. klesnou, stoupnou, furt dokola. Pritom mi lehce pohasinaji svetla. Kdyz svetla vypnu, prestanou kolisat i otacky. Souvisi to take s tim ventilem?
Dekuji za kazdy tip. Zaclo mi to delat dneska....
Ve foru jsem hledal, ale v tisich prispevku to jde dost spatne.
Ford Focus 1.6 16V Zetec, Ghia r.v. 99

- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Novej: pro zajimavost, kolik máš najeto?
Mě to v nepravidelných intervalech vibruje na volnoběh, když pomalu dobrzdim na křižovatku a stojim, ale na otáčkoměru to poznat neni i když otáčky podle zvuku jdou dolu. Prostě se tak na cca 1-2 vteřiny rozvibruje motor (zvuk jako když ho dusíte těsně před chcípnutim) ale nikdy nechcípne. Zároveň s tim mi mírně pohasnou budíky a světla. Zkusim ten ventil, nic jinýho mě nenapadá. Mám najeto relativně málo - 97 000
pozn.: když jsem tam měl V-Power, tak se ty vibrace téměř vytratili. Tak a teď babo raď

Mě to v nepravidelných intervalech vibruje na volnoběh, když pomalu dobrzdim na křižovatku a stojim, ale na otáčkoměru to poznat neni i když otáčky podle zvuku jdou dolu. Prostě se tak na cca 1-2 vteřiny rozvibruje motor (zvuk jako když ho dusíte těsně před chcípnutim) ale nikdy nechcípne. Zároveň s tim mi mírně pohasnou budíky a světla. Zkusim ten ventil, nic jinýho mě nenapadá. Mám najeto relativně málo - 97 000

pozn.: když jsem tam měl V-Power, tak se ty vibrace téměř vytratili. Tak a teď babo raď

ST150
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme v tom aspoň dvaFrnaK píše:To FOKAL:
Tak ja beru šťávu jen na Shellce .. V-Power .. a dela mi to taky .. zavibruje, nahoru,zavibruje,nahoru...je to fest neprijemne.

ST150
- SlavaM
- Nováček
Zjímavý postřeh..
mám ten samý problém s volnoběhem,hrubý , tvrdý chod ohřátého motoru na volnoběh , vibrace atd. Zjistil jsem ale zajímavý poznatek: PŘI ZASTAVENÍ A NÁSLEDNÝCH VIBRACÍCH NA VOLNOBĚH ZKUSTE MOTOR KLÍČKEM VYPNOUT A IHNED BEZ PŘIDÁNÍ PLYNU NASTARTOVAT.MĚ SE VOLNOBĚH IHNED ZNATELNĚ USTÁLÍ ,MOTOR BĚŽÍ PRAVIDELNĚ A VŮBEC NEVIBRUJE !!!!! Zkuste to a dejte sem vědět jak jste dopadli. Michal.
- Sete1
- Nováček
ahoj fokusáci sami v tom nejste.na volnoběh mi ty otáčky taky občas lítaj a předevčírem mi to za jízdy(tedy pří dojíždění ke křižovatce na neutrál)zdechlo dokonce 3x,ale včéra zase např.vůbec nic motor šlapal jak hodinky.Mám z toho hlavu v pejru.Jaký je přístup k tomu volnoběžnýmu ventilu zkusil bych si ho vyčistit jestli to pomůže.
FoFo 1.6 16v 99 5dv. GHIA
- Alonso68
- Junior
- Kontaktovat uživatele: