ja nexcem povedat, ze su (policajti vseobecne) dobri, a ze cestny zakon je fasa a veci vylepsuje. Naopak. Urcite by  pomohlo, keby vykacali stromy z blizkosti ciest, opravili diery, vylepsili a zprehladnili znacenie, atd, atd.. Hlavne aby doprava bola plynula a nie aby robili nastrahy na vodicov typu, "ked ti stazim podmienky pojdes pomalsie" (to je riadna tupota).
A tiez vyska pokut je neprimerana, aspon za niektore veci. Mna v podstate trapi len rychlost, to je jedina vec, ktoru vedome porusujem, ked mozem, najma mimo obce.
Na druhej strane som nemal zle skusenosti s konkretnymi fizlami. Proste som porusil pravidla, tak som pykal. Ale nemal som pocit, ze to tlacia aby som co najviac pykal.
Nasiel som tam ale jednu peknu vec, ktora mozno niekedy pomoze znizit posobenie fizlov-lovcov:
"Použité zvislé dopravné značky, dopravné zariadenia a vodorovné dopravné značky v cestnej premávke musia byť včas viditeľné z dostatočnej vzdialenosti a počas celej doby použitia musia poskytovať úplný a jednoznačný výklad. (9/2006 §8, 

"