Rozvody - kompletni info na straně 62

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Zamčeno
Vewehr
Junior
Junior

Re: Výměna rozvodového řemene - jak je to doopravdy

Příspěvek od Vewehr » 16.07.2009 11:13

Řekl bych, že řemen vydrží mnohem víc než 60 tis. Mám dojem, že u mě je to součást prohlídky při 160 tis., ale nevím, jestli se nemění už někdy před tím. A kladky bych měnil jen v případě potřeby. Nechápu, proč to měnit jen tak? Ani by mě to nenapadlo a mně měnili jen řemen. Ale třeba je to u starších motorů jinak :?:.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný

Quickie
Moderátor
Moderátor

Re: rozvody

Příspěvek od Quickie » 16.07.2009 11:15

:arrow: zlúčené témy

Perňa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: rozvody - aretační vidlička

Příspěvek od Perňa » 21.07.2009 10:53

Dobrý den pánové,jsem tu nový,ale většinou operuji na fordfans,ale náš kolega si koupil focuse jednašvestku rv.00 a dělali jsme mu rozvody,ale jak já escorťák a mondeák jsem uviděl tu nesmyslnou stavbu nearetace rozvodového kola na klice,které drží jen a jen svěrný šroub řemenici a již zmiňované rozvodove kolo.

No můj dotaz zní? Nemá tady někdo náhodou nákres vykres nebo možnost fotografie ono potřebného aretačního prvku tv.vidličky, kterou si držíte řemenici a dotahujete šroub klilky?
není to o autech, ale o lidech.....

....bez vozu...

Perňa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perňa » 21.07.2009 12:17

SKIBOB píše:Prosil bych o odpověd´na otázku:Dá se určit,jaký typ napínací kladky budu potřebovat,ještě než se začne s demontáží rozvodů.Třeba podle kodu motoru?Děkuji za odpověd´.
Ahoj
Mikimu21 jsme teď dělali rozvody.....a jsou dva typy napínacích kladek.....jedna je z excentrickým šroubem a druhá je s automatem....
Miki tam měl excentr šroub,ale koupil kladku s automatem....a lze to klidně zaměnit...nedělej si s tím hlavu...

....bez vozu...

SKIBOB
Nováček
Nováček

Příspěvek od SKIBOB » 21.07.2009 16:08

Hlavu už si s tím nelámu,rozvodový řemen a kladku mám vyměněny.Ford ze začátku výroby používal kladku napínanou z boku.Během vývoje přišel s novou, napínanou imbusem centrálně.Tak že, když se mění řemen, montuje se už kladka s centrálním napínáním,bez ohledu na to,jaká tam byla z výroby. :roll:
F.F. 1.8 TDDi červená základní?Turnier.
Obrázek

Perňa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perňa » 22.07.2009 07:28

Perňa píše:Dobrý den pánové,jsem tu nový,ale většinou operuji na fordfans,ale náš kolega si koupil focuse jednašvestku rv.00 a dělali jsme mu rozvody,ale jak já escorťák a mondeák jsem uviděl tu nesmyslnou stavbu nearetace rozvodového kola na klice,které drží jen a jen svěrný šroub řemenici a již zmiňované rozvodove kolo.

No můj dotaz zní? Nemá tady někdo náhodou nákres vykres nebo možnost fotografie ono potřebného aretačního prvku tv.vidličky, kterou si držíte řemenici a dotahujete šroub klilky?

Pořád nikdo nic????? To je to tady takové mrtvé nebo aspoň někdo napište dělal jsem to tak a tak....!!!!!!

....bez vozu...

Perňa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perňa » 02.08.2009 20:09

No pánové jak vidím,tak jsou tady tací a jste asi skoro všeci, kteří jen mlátí argumenty do stolu,ale skutek utek. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak já jsem teda jiného názoru.....a sám Vám sem šoupnu návod.....
Více ode mně nikdo nic neuslyší a poraďte si každej sám.nebo jste takoví slaboši ,že to radši vrznete do servisu????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jinak ten Váš trn pro aretaci vaček co tady kdesi máte je uplně na nic,protože je moc dlouhej....zavazí poloosa...kolik má být se dopíděte někde jinde

Návod
Naposledy upravil(a) Perňa dne 03.08.2009 10:52, celkem upraveno 1 x.

....bez vozu...

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 02.08.2009 23:04

Perňa píše:.......nebo jste takoví slaboši ,že to radši vrznete do servisu????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jj Perňo, zrovna onehdá jsem ho vrznul do servisu :mrgreen: :mrgreen: :wink: V motorovém prostoru si ručičky zamažu pouze od oleje při výměně 8) :lol:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

_djproces
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _djproces » 02.08.2009 23:26

takze vskratke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pri 1,8tdci 85kw sa menia rozvody pri 160 000km alebo skor? Mne vo forde povedali že 160 000km...
Obrázek
3.5.2004, 1,8TDCi 85kw, HatchBack, Moondust met., LED vzadu, Angel eyes vpredu, climatronic, PC, 4*airbag
old fofo
new fofo
Obrázek
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 03.08.2009 09:54

Perňa píše:No pánové jak vidím,tak jsou tady tací a jste asi skoro všeci, kteří jen mlátí argumenty do stolu,ale skutek utek.
Tak já jsem teda jiného názoru.....a sám Vám sem šoupnu návod.....
Více ode mně nikdo nic neuslyší a poraďte si každej sám.nebo jste takoví slaboši ,že to radši vrznete do servisu????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jinak ten Váš trn pro aretaci vaček co tady kdesi máte je uplně na nic,protože je moc dlouhej....zavazí poloosa...kolik má být se dopíděte někde jinde

Návod
to perna :

to jak jste to delaly ,neni pravne , nebot se nearetuje klikove kolo ale setrvak to je pro zajimavost .
a po vas garazistech bych chtel delat znovu rozvody protoze by me zajimalo jakým zpusobem chces sundat to klikové kolo kdyz je tam nalisovane .
pak to zaplati zakaznik kdyz nejakej s prominutím debil se sere do vseho a pak to takhle dokurvi a nekdo to ma po nem povolit nebo predelavat . vim ze reknes to uz me nezajima to uz delat nebudu ale nekdo si to koupi a pak az to bude delat tak se z toho ten co to bude delat osype . nechapu proc se nekdo sere do neceho co nezna , ja taky nenahazuju barak , nedelam zamkovou nebo nejdu delat skrinky , kdyz to neumim nebo kdyz vim ze to neudelam tak aby to bylo kvalitni a perfektni . proste se do toho nehrnu .

a jeste dotaz menily jste i sroub na klice ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 03.08.2009 10:03

Perňa píše:
Perňa píše:Dobrý den pánové,jsem tu nový,ale většinou operuji na fordfans,ale náš kolega si koupil focuse jednašvestku rv.00 a dělali jsme mu rozvody,ale jak já escorťák a mondeák jsem uviděl tu nesmyslnou stavbu nearetace rozvodového kola na klice,které drží jen a jen svěrný šroub řemenici a již zmiňované rozvodove kolo.

Pořád nikdo nic????? To je to tady takové mrtvé nebo aspoň někdo napište dělal jsem to tak a tak....!!!!!!
Pan garažista nas odhalil.Nevieme vobec nic a sme uz teraz mrtvy :wink: /ale od smiechu :mrgreen: /

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 03.08.2009 10:05

_djproces píše:takze vskratke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pri 1,8tdci 85kw sa menia rozvody pri 160 000km alebo skor? Mne vo forde povedali že 160 000km...
to ti rekly spravne ale muzes je udelat i driv
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 03.08.2009 10:25

Třeba po nákupu jetiny z bazaru. Osobně jsem měl necelých 140 tis., tak jsem to nechal vyměnit pro jistotu. Mohlo to mít najeto o něco víc, jak bývá zvykem :evil: a mám alespoň klid.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný

Perňa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Perňa » 03.08.2009 10:35

For FOKI:
Bud v klidu nic osobního jsem tím nemyslel a nikoho nenapadám,ale návod na výměnu mám z TISu a setrvák se tam nijak nearetuje je v tom návodu přímo to že se má zaaretovat přípravkem MP12 řemenice na klice.....
Jinak ta řemenice spolu s rozvodovým kolem je na klice pouze nasazená a bavím se o motoru 1.6...a je to stažené šroubem v klice pouze 40Nm a otočením o 90°.....což mi jsme uznali za vhodné že to je sakra málo...,ale více v mém návodu.
A když jsi to takhle vědel proč jsi neporadil? 14 dní to tady viselo a nikdo nic....
Ano šroub v klice jsme měnili a se šrouby do hlavy

....bez vozu...

_djproces
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _djproces » 03.08.2009 11:08

foki píše:
_djproces píše:takze vskratke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pri 1,8tdci 85kw sa menia rozvody pri 160 000km alebo skor? Mne vo forde povedali že 160 000km...
to ti rekly spravne ale muzes je udelat i driv
Dakujem foki
Obrázek
3.5.2004, 1,8TDCi 85kw, HatchBack, Moondust met., LED vzadu, Angel eyes vpredu, climatronic, PC, 4*airbag
old fofo
new fofo
Obrázek
Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Motor“