Rozvody - kompletni info na straně 62
-
- Junior
Re: Výměna rozvodového řemene - jak je to doopravdy
Řekl bych, že řemen vydrží mnohem víc než 60 tis. Mám dojem, že u mě je to součást prohlídky při 160 tis., ale nevím, jestli se nemění už někdy před tím. A kladky bych měnil jen v případě potřeby. Nechápu, proč to měnit jen tak? Ani by mě to nenapadlo a mně měnili jen řemen. Ale třeba je to u starších motorů jinak
.

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- Quickie
- Moderátor
- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozvody - aretační vidlička
Dobrý den pánové,jsem tu nový,ale většinou operuji na fordfans,ale náš kolega si koupil focuse jednašvestku rv.00 a dělali jsme mu rozvody,ale jak já escorťák a mondeák jsem uviděl tu nesmyslnou stavbu nearetace rozvodového kola na klice,které drží jen a jen svěrný šroub řemenici a již zmiňované rozvodove kolo.
No můj dotaz zní? Nemá tady někdo náhodou nákres vykres nebo možnost fotografie ono potřebného aretačního prvku tv.vidličky, kterou si držíte řemenici a dotahujete šroub klilky?
No můj dotaz zní? Nemá tady někdo náhodou nákres vykres nebo možnost fotografie ono potřebného aretačního prvku tv.vidličky, kterou si držíte řemenici a dotahujete šroub klilky?
není to o autech, ale o lidech.....
....bez vozu...
....bez vozu...
- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozvody
AhojSKIBOB píše:Prosil bych o odpověd´na otázku:Dá se určit,jaký typ napínací kladky budu potřebovat,ještě než se začne s demontáží rozvodů.Třeba podle kodu motoru?Děkuji za odpověd´.
Mikimu21 jsme teď dělali rozvody.....a jsou dva typy napínacích kladek.....jedna je z excentrickým šroubem a druhá je s automatem....
Miki tam měl excentr šroub,ale koupil kladku s automatem....a lze to klidně zaměnit...nedělej si s tím hlavu...
....bez vozu...
....bez vozu...
- SKIBOB
- Nováček
Hlavu už si s tím nelámu,rozvodový řemen a kladku mám vyměněny.Ford ze začátku výroby používal kladku napínanou z boku.Během vývoje přišel s novou, napínanou imbusem centrálně.Tak že, když se mění řemen, montuje se už kladka s centrálním napínáním,bez ohledu na to,jaká tam byla z výroby. 

- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Perňa píše:Dobrý den pánové,jsem tu nový,ale většinou operuji na fordfans,ale náš kolega si koupil focuse jednašvestku rv.00 a dělali jsme mu rozvody,ale jak já escorťák a mondeák jsem uviděl tu nesmyslnou stavbu nearetace rozvodového kola na klice,které drží jen a jen svěrný šroub řemenici a již zmiňované rozvodove kolo.
Pořád nikdo nic????? To je to tady takové mrtvé nebo aspoň někdo napište dělal jsem to tak a tak....!!!!!!
....bez vozu...
....bez vozu...
- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No pánové jak vidím,tak jsou tady tací a jste asi skoro všeci, kteří jen mlátí argumenty do stolu,ale skutek utek.
Tak já jsem teda jiného názoru.....a sám Vám sem šoupnu návod.....
Více ode mně nikdo nic neuslyší a poraďte si každej sám.nebo jste takoví slaboši ,že to radši vrznete do servisu?????
jinak ten Váš trn pro aretaci vaček co tady kdesi máte je uplně na nic,protože je moc dlouhej....zavazí poloosa...kolik má být se dopíděte někde jinde
Návod

Více ode mně nikdo nic neuslyší a poraďte si každej sám.nebo jste takoví slaboši ,že to radši vrznete do servisu?????

jinak ten Váš trn pro aretaci vaček co tady kdesi máte je uplně na nic,protože je moc dlouhej....zavazí poloosa...kolik má být se dopíděte někde jinde
Návod
Naposledy upravil(a) Perňa dne 03.08.2009 10:52, celkem upraveno 1 x.
....bez vozu...
....bez vozu...
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jj Perňo, zrovna onehdá jsem ho vrznul do servisuPerňa píše:.......nebo jste takoví slaboši ,že to radši vrznete do servisu?????![]()
![]()
![]()
![]()

- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
takze vskratke
pri 1,8tdci 85kw sa menia rozvody pri 160 000km alebo skor? Mne vo forde povedali že 160 000km...

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to perna :Perňa píše:No pánové jak vidím,tak jsou tady tací a jste asi skoro všeci, kteří jen mlátí argumenty do stolu,ale skutek utek.
Více ode mně nikdo nic neuslyší a poraďte si každej sám.nebo jste takoví slaboši ,že to radši vrznete do servisu?????![]()
![]()
![]()
![]()
Návod
to jak jste to delaly ,neni pravne , nebot se nearetuje klikove kolo ale setrvak to je pro zajimavost .
a po vas garazistech bych chtel delat znovu rozvody protoze by me zajimalo jakým zpusobem chces sundat to klikové kolo kdyz je tam nalisovane .
pak to zaplati zakaznik kdyz nejakej s prominutím debil se sere do vseho a pak to takhle dokurvi a nekdo to ma po nem povolit nebo predelavat . vim ze reknes to uz me nezajima to uz delat nebudu ale nekdo si to koupi a pak az to bude delat tak se z toho ten co to bude delat osype . nechapu proc se nekdo sere do neceho co nezna , ja taky nenahazuju barak , nedelam zamkovou nebo nejdu delat skrinky , kdyz to neumim nebo kdyz vim ze to neudelam tak aby to bylo kvalitni a perfektni . proste se do toho nehrnu .
a jeste dotaz menily jste i sroub na klice ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Test driver
Pan garažista nas odhalil.Nevieme vobec nic a sme uz teraz mrtvyPerňa píše:Perňa píše:Dobrý den pánové,jsem tu nový,ale většinou operuji na fordfans,ale náš kolega si koupil focuse jednašvestku rv.00 a dělali jsme mu rozvody,ale jak já escorťák a mondeák jsem uviděl tu nesmyslnou stavbu nearetace rozvodového kola na klice,které drží jen a jen svěrný šroub řemenici a již zmiňované rozvodove kolo.
Pořád nikdo nic????? To je to tady takové mrtvé nebo aspoň někdo napište dělal jsem to tak a tak....!!!!!!

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to ti rekly spravne ale muzes je udelat i driv_djproces píše:takze vskratke![]()
![]()
pri 1,8tdci 85kw sa menia rozvody pri 160 000km alebo skor? Mne vo forde povedali že 160 000km...
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Junior
Třeba po nákupu jetiny z bazaru. Osobně jsem měl necelých 140 tis., tak jsem to nechal vyměnit pro jistotu. Mohlo to mít najeto o něco víc, jak bývá zvykem
a mám alespoň klid.

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
For FOKI:
Bud v klidu nic osobního jsem tím nemyslel a nikoho nenapadám,ale návod na výměnu mám z TISu a setrvák se tam nijak nearetuje je v tom návodu přímo to že se má zaaretovat přípravkem MP12 řemenice na klice.....
Jinak ta řemenice spolu s rozvodovým kolem je na klice pouze nasazená a bavím se o motoru 1.6...a je to stažené šroubem v klice pouze 40Nm a otočením o 90°.....což mi jsme uznali za vhodné že to je sakra málo...,ale více v mém návodu.
A když jsi to takhle vědel proč jsi neporadil? 14 dní to tady viselo a nikdo nic....
Ano šroub v klice jsme měnili a se šrouby do hlavy
Bud v klidu nic osobního jsem tím nemyslel a nikoho nenapadám,ale návod na výměnu mám z TISu a setrvák se tam nijak nearetuje je v tom návodu přímo to že se má zaaretovat přípravkem MP12 řemenice na klice.....
Jinak ta řemenice spolu s rozvodovým kolem je na klice pouze nasazená a bavím se o motoru 1.6...a je to stažené šroubem v klice pouze 40Nm a otočením o 90°.....což mi jsme uznali za vhodné že to je sakra málo...,ale více v mém návodu.
A když jsi to takhle vědel proč jsi neporadil? 14 dní to tady viselo a nikdo nic....
Ano šroub v klice jsme měnili a se šrouby do hlavy
....bez vozu...
....bez vozu...
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Dakujem fokifoki píše:to ti rekly spravne ale muzes je udelat i driv_djproces píše:takze vskratke![]()
![]()