Originál Xenony - nivelace MONDEO

Moderátor:phofy
Odpovědět
kutil
Junior
Junior

Re: Originál Xenony - nivelace MONDEO

Příspěvek od kutil » 28.10.2009 20:30

Když zatížím kufr a rozsvítím, tak světla sjedou dolů, ale pak zase vyjedou nahoru. A myslím, že mi to svítí hodně slabě. A pokud to svítí do nebe, tak pak je silnice osvícena málo. Když se podíváš na vrata tech garáží, tak stín s dálkou jde nahoru a ne dolů. Může to být i důvod, proč na mě protijedoucí blikají. Již jsem to reklamoval v servisu u Forda, ale je to prý v pořádku.
Mondeo 2.2TDCI 114kW/390Nm r.v.2006 Obrázek https://moje.auto.cz/superkutil/tank.html

Fiesta 1.25 55kW r.v.2001 https://moje.auto.cz/superkutil/divoch.html

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 28.10.2009 21:47

Tak mam za sebou 500km s xenonama.jsou serizeny,novy vybojky...svetla pozehnane,nikdo neblika.jsem moc spokojenej :-)
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Honza89
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza89 » 28.10.2009 22:54

To Kota: Vítej mezi xenonařema a at slouží :D

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 29.10.2009 14:11

Díky...i když jeden problém s nima je.Začnu to asi řešit u sebe ve vlákně... :?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

pavlik.0071
Junior
Junior

Příspěvek od pavlik.0071 » 30.11.2009 21:21

Ahoj kluci,nevim jestli to sem muzu dat ale nechci zakladat nove vlakno,dlouho premyslim o xenonach a tady http://www.e-xenony.cz/bi-xenon-projekt ... slim-trafa neni to spatny?prijde me to docela dobrej napad a misto dalkovych bych dal deni sviceni,co vy na to?
FORD MONDEO MK3 r.v.2001 2.0i 107kw

frantik.17
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frantik.17 » 01.12.2009 01:52

CLOVĚČE!...tys mi uplně vzal vítr s plachet....sem si řikal po novym roce, jak se tady hezky blejsknu....s bixenonama....já to mám v plánu po novém roce, jen bacha at je sada pro H7 to sou žárovky potkávacích, upevňuje se to přes závit, na místo dirky pro žárovku, rozdělává se přední plast světla, takže rozlepení světlometu, a pak je složitá ta elektrika....jinak to bude o to angel eyes, bílé, viděl sem to na živáka....svítí to jako když dáš do superba co má čočku s halogenem hid sadu....takže suprově...angly svítěj taky dost...troufám si říct že i víc jak BMW..a ty to maj jako denní svícení....

Do dálkovejch hezky chystám H1 nebo co tam je, prodávaj jako led žárovku...a dám to na zvlášť spínač...

kdybys to dělal dřív udělej fotky.....prosím :wink:
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 01.12.2009 10:27

Tak mi odešla výbojka, nebo nějaká elektronika :roll:
Poslední dobou se mi občas stalo, že se během jízdy jeden xenon vypnul. Poté stačilo jen opětovné vypnutí a zapnutí a jel dál, ale dnes už nepomohlo ani to a hned po opětovném nahození zablikal a vypnul se.
Snad dnes večer, nebo během zítřejšího dne zkusím přehodit za starou výbojku a budu chytřejší v čem je problém...
Ex ST220 model 2004

pavlik.0071
Junior
Junior

Příspěvek od pavlik.0071 » 01.12.2009 17:03

frantik.17 píše:CLOVĚČE!...tys mi uplně vzal vítr s plachet....sem si řikal po novym roce, jak se tady hezky blejsknu....s bixenonama....já to mám v plánu po novém roce, jen bacha at je sada pro H7 to sou žárovky potkávacích, upevňuje se to přes závit, na místo dirky pro žárovku, rozdělává se přední plast světla, takže rozlepení světlometu, a pak je složitá ta elektrika....jinak to bude o to angel eyes, bílé, viděl sem to na živáka....svítí to jako když dáš do superba co má čočku s halogenem hid sadu....takže suprově...angly svítěj taky dost...troufám si říct že i víc jak BMW..a ty to maj jako denní svícení....

Do dálkovejch hezky chystám H1 nebo co tam je, prodávaj jako led žárovku...a dám to na zvlášť spínač...

kdybys to dělal dřív udělej fotky.....prosím :wink:
frantiku,a ty si to videl primo na mondeu?ja mam jenom strach ze to v te parabole bude vypadat hnusne 8O tak jak pises s temi dalkovymi tak to jsem mel uplne stejne na mysli,ale porad si to nedokazu predstavit v tech parabolach :cry:

frantik.17
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frantik.17 » 01.12.2009 23:51

..na živo sem to viděl ve felcii, měla čirou, a svítilo to pěkně, je to o něco menší čočka,ale zas tak ne...podle mě je to lepší řešení než dát za origo xenony ja nevim 14 tis. a pak stim mít patálie, jako Koťa a podobně...tohle je hidka, a v čočce, neoslnuje, a nesvítí celá parabola, policajt nemuže říct ani pul slova, a superby taky nemaj ostřikovače, a bude skoumat nivilaci?...že by si jeden chlupatej dřepnul do kufru a drujej koukal na naklápění světel?...

..Psal sem si s jednim servisem, poblíž prahy...

Cituji:

Tuším že vy ještě zátěžový modul potřebovat nebudete.
Komplet montáž bixenon čoček stojí 5500,-Kč ( čočky, veškerý materiál, práce, seřízení )
Zátěžový modul 1 ks 299,- Kč ( potřeba jsou 2 ks )
Pokud budete mít zájem o montáž, dejte mi prosím vědět dopředu, je to dost náročné a zabere to dost času.
S pozdravem Petr Hybeš

Foto dokumentace..
parabola1
parabola1
parabola zblízka
parabola zblízka
hokejky
hokejky
angel eyes
angel eyes
...když si k tomu dám ještě po dvou stovkách namontovat imitaci náklonu, sem tam za hezkejch 6 ts. a bez starostí....snad(motorek co po nastartování zahejbe světlama nahoru a dolu)

...koukal sem na origo xenony, so více vyšouplé jakoby z paraboly, ta čočka co je dodávaná stím, bude schovaná více v parabole....takže zastak ošklivé to není...a hlavně tam jsou i fotky na octávce pažoutovy a pod. tak se podle toho dá udělat obrázek...ale zas mondeo má velká světla...mě jde o čočku jako takovou, řešení bez razantního zásahu do světla, a oklamíní fíků... :wink: a to tohle řeší...

edit: ted mě tak napadlo, co to zkusit dát místo dálkovejch, a do potkávaček denní, aby na tu čočku byla jakoby menší parabola aby to nebylo jako pěst na oko...
ford mondeo lampa - halogen
ford mondeo lampa - halogen

tomik...
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od tomik... » 02.12.2009 07:55

No nevypadá to v těhlech světlech špatně, ale v těch mondeáckej si to nějak neumim přestavit, ale dřív jsem po tom taky pokukoval, ale když jsem měl možnost koupit origo xenony za 5000,- tak to bylo jasný...

Jinak superb ostřiky normálně má :wink:
Je: Mondeo Kombi 2.0TDCi 96kW Ghia X, 18" Zetec S - leštěné, Bi-Xenon, DECAT, EGR off - no a myslim že úúplně fuuull výbava :)

Bylo:FOCUS ST 2,5T

Bylo: Mondeo 2,0 TDDI102kW/360N.m. DeCat, 18" Zetec S, Recaro, xenony, weitec -30/30

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 02.12.2009 08:17

ono to s ostřikama nebude tak hrozný, ve vyhlášce totiž není uvedeno že když máš xeny že musíš mít ostřiky, a podle Berounskejch dopraváků se ostřiky neřešej.(dál stejně většinou nejezdím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
JUNIOR

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám :-)
Obrázek
Obrázek

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 02.12.2009 10:12

m.a.x.i.m.u.s píše:Tak mi odešla výbojka, nebo nějaká elektronika :roll:
Poslední dobou se mi občas stalo, že se během jízdy jeden xenon vypnul. Poté stačilo jen opětovné vypnutí a zapnutí a jel dál, ale dnes už nepomohlo ani to a hned po opětovném nahození zablikal a vypnul se.
Snad dnes večer, nebo během zítřejšího dne zkusím přehodit za starou výbojku a budu chytřejší v čem je problém...
Dnes jsem zjistil, že mi nefunguje ani dálkovka tak problém bude ve světle.
Zrovna jsem ho vytáhnul z auta a konektor vypadá bez oxidace...
Napadá někoho něco? Zkusím to zatím rozebrat, jestli něco neuvidím pod tím krytem.
Ex ST220 model 2004

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 02.12.2009 11:13

Tak jsem to rozdělal a znovu složil. Vypadá to, že vše funguje, ale uvidím až večer po cestě domů jestli se xenon náhodou nevypne.
Jinak když jsem zkoušel dálkové tak se mi u druhého světla začalo z dálkovky kouřit a už nesvítí tak jsem zvědavý co uvidím až rozdělám i to druhé světlo :roll:
Teď zkusím vyčistit čočku rozlepením světlometu, který mám venku a potom se vrhnu na druhý.
Ex ST220 model 2004

pavlik.0071
Junior
Junior

Příspěvek od pavlik.0071 » 02.12.2009 18:37

frantik:asi do toho pujdu....... 8) premyslel jsem ze si to namontuji sam,ale pokud pises ze ten servis to udela se vsim vsudy za sest tis tak bych to nechal asi udelat,alespon bude mene starosti,myslis ze bych te mohl poprosit o kontakt,ze bych se zeptal kdy by meli cas :lol:

frantik.17
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frantik.17 » 03.12.2009 01:55

..telefon jsem poslal na SZ, není dobré ho zveřejňovat bez vědomí majitele, jinak odkaz na stránky sem mohu dát...

:arrow: SERVIS HYBES

...mam dojem že mondeo parabola je více dovniitř než octávky na fotkách,takže se více schová...bixenony na mondeu MK3 tady na foru nikdo nemá, by jsme byli první...:)

......a k vzhledu, když se to cclfko bo jak se tomu nadává, napojí na parkovačky, a ty budou taky led, myslím že by to nemusel být až tak znechucující zážtek pro oči :wink: co ty na to...

..každopádně ho to nech nafotit....nebo si to fot.... :wink: y měla bejt otázka hodky a půl, jedno světlo...s myslim... :wink:

Odpovědět

Zpět na „Karoserie - Mondeo“