spigot píše:Lenze to by si potom porovnaval dve rozne auta , co by skreslovalo test (vela faktorov). Sice clanok nic moc, ale podla mna im islo prave o to, ze to bolo jedno auto, tie iste podmienky, ta ista trat a jediny rozdiel bol prave ten nahon.
treba si uvedomit jednu vec: predokolky maju vacsinu vahy v predu, preto su nedotacave. Stvorkolky mavaju vahu dobre rozlozenu (zadny a stredovy diferencial). Stvorkolka s vypnutym zadnym nahonom je vyvazenejsia ako klasicka predokolka, tzn nie je az taka nedotacava. Akonahle by jazdil s klasickou predokolkou, tak nedotacavost by bola vyrazne vacsia.
Okrem toho (zasa si pomozem tym, co je podla mna jasnym pokazanim, co je kvalitne a co nie), rally, aj asfaltove, aj snehove, aj sotolinove, sa jazdi na stvorkolkach. Na asfalte dvojkolky vdaka ich nizsej hmotnosti su vyrovnanejsim superom pre stvorkolky. Ovsem na snehu a sotoline su stvorkolky daleko vpredu, jazdia uplne inu ligu. Len redaktor zo SME sa nas snazi presvedcit, ze je to mozno aj naopak...
silverwolf: nie som isty, ci vravis pravdu, podla mna je to len dalsie "jedna babka povedala". Stvorkolky su najlepsie ovladatelne auta (musis rozlisovat aj vahu) a specialne v smyku. Audi TT neviem aky ma pohon, ale tak sa mi zda ze Audi uz robi len Haldex-ove stredove spojky. To nie je 4x4, to je likvidator stabililty auta, pretoze sa zapina a vypina pocas jazdy, takze napriklad v smyku sa ti zrazu zapne zadny nahon a teba to vystreli von z cesty. Hovorme o pravych 4x4, ako ma napriklad Mitsubishi, Subaru (a to je asi tak vsetko z beznych osobnych aut) pripadne Land Rover, Toyota a rally specialy. Tu tahaju vsetky 4 kolesa neustale a prejazd zakruty v smyku je plne ovladatelny. Este aj instruktor na skole smyku ti povie, ze najlepsie ovladatelne auto je stvorkolka.
Suhlasim s madbugiem, jednoducho zacal brzdil prilis pomaly a neskoro pridaval plyn a tym bolo auto nedotacave. Okrem toho taka velka krabica nie je urcena na porovnavanie gripu na snehu, lebo vaha v tomto aute hra omnoho vacsiu ulohu ako prilnavost pneumatik ci naladenie podvozka.