A to by malo byť ako?pavel28 píše:JO,a ůdajně by se měl ventilátor chovat tak jak má,tak to su zvědav.![]()
![]()
Napriek zdanlivo podobnému problému - tvoj ale má iný pôvod i genézu a nesúvisí s tým čo naše - aj keď ventilátor ti divne chodí...george2 píše:Zdravím diskutující. Jen pro informaci, Vámi popisované problémy se netýkají jen dieselových motorů. Asi před měsícem se mi začal objevovat stejný problém. Po zahřátí motoru na provozní zteplotu (i po krátké jízdě, třeba 15 km v zimě) se mi začal spouštět ventilátor chladiče. Po vypnutí motoru se mi i okamžitě vypne i tento ventilátor. Podotýkám, že nemám klimatizaci. Asi o 14 dní později se mi k tomuto problému přidal ještě jeden, a to problém se startování studeného motoru. Startuji ho vždy na 3x. Vždy naskočí a hned zhasne a nebo běží velmi nepravidelně a motor se dusí, jako kdyby nefungoval sitič. Zhruba po 3-tím nastartování je vše již bez problémů a motor běží úplně normálně (až na ten ventilátor chladiče). Zatím jsem nepřišel na to, co by to mohlo být, ale napadlo mě, jestli to nedělá nějaké čidlo, které má přímou souvislost s ŘJ a následným tvořením směsi a také s teplotou motoru. Možná, že by to mohl být snímač teploty hlavy motoru, ale to opravdu jen hádám. Na diagnostice jsem zatím nebyl a obávám se, že to stejně nic nepřinese. Nemám totiž v tomto ohledu moc dobré zkušenosti.
No to je mi ľúto - trochu nádeje som po tvojich slovách mal....pavel28 píše:Tak že,svolávačka na chod ventilátora nepomohla,už si zase dělá co chse.Opravdu za to může asi DPF![]()
Je zajímavé,že máš DPF pryč a stejně ten ventilátor dělá co chce.BobTDCi píše:Ak ide o to - tak to mi môj chodí podstatne menej aj po pitve DPF u p. Reckziegela.
Kým mi DPF žil - chodilo mi to oveľa častejšie...asi tak o dve tretiny až tri štvrtiny v porovnaní s obdobím od septembra 2009...![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů