spanel píše:Celkem jsem byl spokojen u svého minulého auta s produkty fy Simoniz, nyní jsem si objednal jak vosk, tak autošampon s voskem a přípravek na ošetření vnějších plastů, tak až to vyzkouším na FoFíkovi, dám do tohoto příspěvku info.

Včera přišlo poštou - a vzhledem k tomu, že auto bylo umyto v sobotu, tak jsem hned 2 hodinky strávil rozcvičkou s hadrou v ruce.

Vosk jsem koupil SIMONIZ Diamond Hard Wax (150,- Kč/0,5 L) a k tomu (ještě že

) i SIMONIZ Ošetřovač vnějších plastů (170,- Kč/0,5 L).
Ten vosk je na bázi polymerů. Postup je obvyklý - nanést rozetřít cca 5 minut nechat zaschnout a pak utřít a doleštit. Je fakt, že lak asi nikdy nebyl leštěn, tak to bylo trochu pracnější, ale výsledek je napoprvé dobrý, na té bílé to sice nevynikne, ale leskne se to dobře a pri dotyku je povrch hladší než zrcadlo.

Jeden by ale nevěřil, jak je to auto velké, ještě že nemám S-Maxe.
No, vzhledem k tomu, že se občas tím voskem chytne i černý plast, tak na něm zůstávají po zaschnutí bílé stopy. Z hladkého plastu, či gumy to jde dobře utřít, ale většina plastů má zdrsněný povrch a tam to nešlo dobře dolů, ale měl jsem ten Ošetřovač plastů (černý), tak jsem ještě oběhl auto a plasty jsou jak z výrobní linky

. Ten ošetřovač je na vodní bázi, a tak, když jsem trochu znečistil lak, tak jsem to lehce utřel.
No nyní uvidím, jak se to bude chovat za provozu - déšť, prach a jak dlouho to vydrží.