Anndy a misoo - testdrive Laguna
- Anndy
- Test driver
Re: Anndy a misoo - testdrive Laguna
Miggell a co hovoris na spolahlivost, alebo co vravia renault fora, nemal som cas este citat.
To auto bude jazdit 30 az 50 tis km rocne, takze spolahlivost je namieste, hlavne nech nenecha cloveka niekde na ceste.
To auto bude jazdit 30 az 50 tis km rocne, takze spolahlivost je namieste, hlavne nech nenecha cloveka niekde na ceste.
- pbjun
- Test driver
Vseobecne je spolehlivost u renaultu spatna... Kdyz budes mit stesti na dobry kousek tak to bude uplne vpoho, ale takovych je malo. V mem okoli si par lidi koupilo nove renaulty - megan, leguna, thalia, espeace a vsichni meli do prvni garancky nekolik navstev v servisu... Sem tam kontrolka, sem tam motor netahl a podobne... Takze nevim no, do rencka bych asi nesel, i kdyz me treba ta zadni naprava docela laka protoze to vypada ze se fakt konecne neco povedlo, ale u rencka se te napravy zase bojim pri dlouhodobem uzivani. Takhle na jedno svezeni asi super, koupit asi ne...
- Anduril
- Test driver
No vidis, my mame doma 2 renaulty a ani jeden nikdy nemel zadnou vaznou zavadu. A to jeden ma pres 120 tisic a druhy je rok a pul stary (tedy z tech novejsich)...
Myslim, ze ta spolehlivost neni o nic horsi nez u jinych aut.
Je to jakasi zazita "pravda", podobne jako u Fiatu napr. Sam jsem fiat mel a nic takoveho neplatilo..
Myslim, ze ta spolehlivost neni o nic horsi nez u jinych aut.
Je to jakasi zazita "pravda", podobne jako u Fiatu napr. Sam jsem fiat mel a nic takoveho neplatilo..
- pbjun
- Test driver
Ono u aut neni dulezity celkovy najezd km kolik auto ma najeto, ale mesicni pravidelny najezd. Treba my mame ve firme fabie - v ostrave dva kusy Fabie II rok 2008 stejny motor, stejna vybava, stejna vyroba. Mi se sere hodne, kolegovi vubec! Sla otazka na skodovku proc to tak je - odpoved: fabie je delana na pravidelny najezd DO 3000km MESICNE - kolega najezdi 2500 - 2800 mesicne, ja pres 5000... Takze asi tak. Holt je treba koukat i na toto. Kazdopadne jedine co vim je, ze rencky jsou spise na pohodli ale nekoupil bych si to... Stejne tak fiaty... Az najedes s fiatem rocne 70tis km a nic se neposere ani po peti letech a udelas to s nekolika autama tak reknu ze fiaty nejsou sroty 

- Anduril
- Test driver
No jo, ale s takovou se ti budou srat vsechna auta.. Timto jsi me nijak nepresvedcil o tom, ze renaulty a fiaty jsou spatne 
Fiata jsem koupil jeteho, rocne jsem najel pres 25 tisic km a nic nez bezne opotrebeni. Kdyz jsem s autem skoncil, bylo 10 let stare a melo najeto 176 tisic km (podle tacho) a jezdilo porad stejne dobre (a dokonce v nem nic nevrzalo narozdil od meho "noveho" focusu).
Proste nesouhlasim s takovym plosnym oznacenim spatnych znacek. Jiste, jsou vyjimky, nektere typy se taky treba moc nepovedou, maji nejake typicke vady, ale rict, ze vsechny renaulty jsou na houby, to je dost povrchni.
Lidi si proste vzili nejakou tu "pravdu" z dob davno minulych a porad to prenaseji dale.. i kdyz uz to davno neplati. Ano, napr. fiaty z dob pred rokem cca 1999 opravdu za moc nestaly, jenze od te doby se mnoho zmenilo. A podobne to je u renaultu. V dobe koupe aktualniho auta jsem renault studoval, pze jsem mel zajem o Clio a oproti minulym modelum je tam obrovsky skok vpred. A navic mam zkusenost s dvemi auty doma, jak uz jsem psal, takze mam sve pozitivni zkusenosti s touto znackou.

Fiata jsem koupil jeteho, rocne jsem najel pres 25 tisic km a nic nez bezne opotrebeni. Kdyz jsem s autem skoncil, bylo 10 let stare a melo najeto 176 tisic km (podle tacho) a jezdilo porad stejne dobre (a dokonce v nem nic nevrzalo narozdil od meho "noveho" focusu).
Proste nesouhlasim s takovym plosnym oznacenim spatnych znacek. Jiste, jsou vyjimky, nektere typy se taky treba moc nepovedou, maji nejake typicke vady, ale rict, ze vsechny renaulty jsou na houby, to je dost povrchni.
Lidi si proste vzili nejakou tu "pravdu" z dob davno minulych a porad to prenaseji dale.. i kdyz uz to davno neplati. Ano, napr. fiaty z dob pred rokem cca 1999 opravdu za moc nestaly, jenze od te doby se mnoho zmenilo. A podobne to je u renaultu. V dobe koupe aktualniho auta jsem renault studoval, pze jsem mel zajem o Clio a oproti minulym modelum je tam obrovsky skok vpred. A navic mam zkusenost s dvemi auty doma, jak uz jsem psal, takze mam sve pozitivni zkusenosti s touto znackou.
- pbjun
- Test driver
Njn ja to hodnotim dle toho jak se ty auta serou pri trosku jinem pouzivanim no... Defakto focus tempo 70 tis rocne ustal s tim ze hold po urcitych km umrel motor coz u benzinaku neni nic zvlastniho
Jinak fabka se pri 5000km mesicne zacala rozpadat uz kolem 50tis km
Je fakt ze nove focusy uz nejsou to co byvaly ty stare co mam ja... Uz jenom jak vidim propastny rozdil mezi focusem 2001 a fiestou 2005
A tento trend zhorsovani holt plati u vsech znacek. Rencka bych nechtel, vetsina lidi co je ma si na ne stezujou pokud najedou vic nez 4 - 5 tis km mesicne. Proste rencek je auto pro cloveka ktery s tim najezdi malo km, tak jako fiaty - mati od mlade najezdila na puntu od roku 96 do ted 64tis km a nemela jedinou zavadu 

- miggell
- Pokročilý
no s odstupom času som navšivil toto vlakno.Andy už som davnejšie sem daval tabulku spolahlivosti a nová Laguna je na druhom mieste v spolahlivosti.
teraz mám už na aute nabehaných 59000 km a auto šlape ako hodinky
http://www.ford-focus.cz/forum/download ... p?id=56549
teraz mám už na aute nabehaných 59000 km a auto šlape ako hodinky

http://www.ford-focus.cz/forum/download ... p?id=56549
- Anndy
- Test driver
No tak to gratulujem.
Laguna je passe, kvoli roznym veciam atd.. sa proste vybrala insignia. Nakoniec sa mi aj tam podarilo vyjednat zlavu 23% (na lagunu 24%) a v podstate insignia je este bohatsie vybavena ako laguna (ale aj tak stoji viacej - o 8-9 tis. euro).
Ked porovnam obe auta, tak kupodivu insignia vynika 2x takym komfortom odpruzenia ako laguna (obe 18"), plus ponuka aj 4x4. Ale v zasade by stacila aj laguna, ale ta bola z urcitych dovodov odmietnuta. Co mala laguna iste lepsie bola a je - odozva riadenia. Ale co uz, clovek nema neobmedzene moznosti
.
Takze sa caka na dodanie, ta uvidi sa neskor.
Laguna je passe, kvoli roznym veciam atd.. sa proste vybrala insignia. Nakoniec sa mi aj tam podarilo vyjednat zlavu 23% (na lagunu 24%) a v podstate insignia je este bohatsie vybavena ako laguna (ale aj tak stoji viacej - o 8-9 tis. euro).
Ked porovnam obe auta, tak kupodivu insignia vynika 2x takym komfortom odpruzenia ako laguna (obe 18"), plus ponuka aj 4x4. Ale v zasade by stacila aj laguna, ale ta bola z urcitych dovodov odmietnuta. Co mala laguna iste lepsie bola a je - odozva riadenia. Ale co uz, clovek nema neobmedzene moznosti

Takze sa caka na dodanie, ta uvidi sa neskor.