Prosím o radu a názor

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
bull20slovakia
Nováček
Nováček

Prosím o radu a názor

Příspěvek od bull20slovakia » 07.06.2010 15:01

Dobrý deň, chcem vás velmi pekne poprosit o vas názor ci radu...

Pred cca mesiacom som si kupil cez bazar Ford Focus combi (Titanium), 1,6 TDI, rok vyroby 2/2008.
Auto bolo dovezene z Francuzska, najazdenych cca 71 000 Km, auto neburane, pytali za neho dost (8600) ale povedal som si, ze ho zoberem, lebo vyzeralo vazne dobre (ciste, takmer bez chybicky na laku, ci v interieri, vsetko original Ford) + vela bezpecnostnych prvkov...

1. auto malo nafukane na 3,5 atmosfery, co ma dost prekvapilo... je to opodstatnene, alebo je to moc vela? Spustil som to na 2,6 na zadne a na 2,8 na predne.. Urobil som dobre ci zle? Alebo ako by to malo byt?

2. Cca po 300 mnou najazdenych Km som stal na krizovatke na cervenej, ked prisla zelena a siel som sa pohnut auto zdochlo (v ten den som siel cca 250 km, ziaden problem pocas jazdy az vtedy na cervenej), hned som skusal nastartovat, ale nic, cca 5 krat som skusil a stale nic, vyhodil som trojuholnik a nechal auto stat cca 10 minut. Potom som skusil znova, nastartovalo, ale hned zdochlo. Skusil som znova a nastartovalo akoby nic... Potom cca 500 km, bez problemov auto slapalo.. Nasledne sa mi v iny den stalo, ze som siel dole z kopca (zaradena trojka bez plynu) a na tachometri mi zasvietili v rovnakom case kontrolky "baterka" a "olej"... Trvalo to len cca 5 sekund a zmizlo to... Potom auto slapalo v pohodke dalsich cca 1000 km az do vcera, kedy nastali same problemy...

Isiel som z KE do BB a uz za Roznavou mi zacalo auto nejak blbnut... Ked som sa snazil pridavat plyn, auto chvilu nezrychlovalo (akoby nevladalo a pritom otacky cca 2000) a zrazu pridavalo, opat nic, pridavalo, opat nic, pridavalo, citil som sa ako na hupacke a pritom noha na dne auta... To nezrychlovanie a zrychlovanie malo rozlicnu frekvenciu. Este musim dodat, ze ked som toto citil, hned vyhodilo obe vyssie spomenute kontrolky, teda aj "baterku" aj " "olej"... po cca 1 minute to preslo... Povedal som si OK, nieco sa deje, mozno treba naftu, ale ukazovalo mi ze na dojazd mam cca 200 km... Tato situacia sa zopakovala v Tisovci nedaleko Brezna, kde som auto na chvilu odstavil, ze pozriem do manualu, co to moze byt... nezistil som tam nic. Oleja je v aute 2/3 na odmerke...
Pokracoval som dalej a v BB auto uplne odislo na tom najhorsom mieste ale to nie je podstatne. Rychlost som mal vyradenu, isiel som cca 25 km rychlostou a ked som zaradil 2ku auto zrazu uplne VYPLO. Auto som odstavil a skusal niekolkokrat startovat. Nic. Auto sme odtiahli a skusil som startovat este dnes ked je motor uz vychladnuty, ale zasa nic.

Este asi musim povedat ze teplotu motora mi ukazuje v poriadku cca na polke...

Prosim Vas velmi pekne o radu ci nazor co to moze byt? Da sa to opravit? Je to nieco zasadne? Auto sa mi velmi paci, je jasne ze ho budem reklamovat, nejde vsak len o nejaku hlupost, banalitu a mam zbytocne obavy?

Pri takycto chybach som si uvedomil ze sa v aute necitim bezpecne... Pretoze co by sa stalo, keby mi zdochlo na zeleznicnom priecesti, alebo pri obehovani ... V aute vozim aj priatelku a uz len koli nej som si bol ochotny priplatit bezpecnu vybavu v aute kua... S nou nechcem behat v aute na ktore sa potrebujem spolahnut a neda sa...

PS na zaver (mozno to pomoze): pytal som sa roznych ludi, ze co sa stalo a co dalej.. Mozne odpovede: voda v nafte, zavzdusnenie, treba pridat aditivum (podla mna blbost, lebo nejde nastartovat), treba vymenit olej, filtre,... ze mozno su to trisky a mozno je naprd nieco v elektronike, ci dokonca cela riadiaca jednotka...

Dakujem velmi pekne za akukolvek reakciu, som rad ze je tu taketo forum :shocked:
S pozdravom, tomas

tomason
Test driver
Test driver

Re: Prosím o radu a názor

Příspěvek od tomason » 07.06.2010 15:10

DIvné první na řadě diagnostika a nemohlo to auto být utopené třeba?
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

bull20slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od bull20slovakia » 07.06.2010 15:19

ano dost divne, o autach toho viem minimum, ale jednu véc viem iste, ze je blbost aby sa problem ukazal, 1000 km bez chyby a zrazu.... O tom ci bolo auto "utopene" neviem... Kazdopadne som to aj s kamosmi preberal a zhodli sme sa na tom, ze by to bolo niekde vidno na interieri a to nie je... hmm... ale na druhej strane to mohli poupratovat, fakt neviem... Co v takom pripade?? Mam odstupit od zmluvy a pozadovat vratenie penazi, ci sa to da nejak riesit?

Este som nepovedal jednu vec.. Auto som kupil bez krytu na motor, co pri tomto type auta ale byva... Cize usudzujem, ze sa v nom uz niekto niekedy "hrabal", z nejakeho dovodu tam ten kryt proste musi chybat... A este jedna vec, auto ma menene predne sklo ale to by mohol byt nejaky suter iba, to je caste a z toho neviem nic vyanalyzovat...

Ano treba diagnostiku, to bude prve, len sa obavam, ze diagnostika nic neprezradi, zevraj aj to sa stava, ze neda ziadnepouzitelne info...

Kazdopadne, dakujem za reakciu ! :)

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 07.06.2010 15:28

Titanium bez krytu motoru :nnou: je to 80KW :?:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

bull20slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od bull20slovakia » 07.06.2010 15:45

vsak to, ze ten kryt by tam mal podla mnaualu byt a nie je... neviem co si mam o tom mysliet... vdaka tomu mam o motore pochybnosti... podla technickeho preukazu je to 66 Kw...

bull20slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od bull20slovakia » 07.06.2010 16:08

a ten kryt tam ma nejaku funkciu? na co tam je potrebny?... dik

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 07.06.2010 16:40

Některé 66 ho nemají,ale titanium by ho snad mít měl teda,ale funkci estetickou a asi trochu tlumící jako deka kapoty.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

bull20slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od bull20slovakia » 07.06.2010 16:41

diki, cize nic zasadneho co sa tyka mojho problemu... hmm.. aspon mozem vylucit

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 07.06.2010 18:26

Ja iba nevyznamne k bodu 1. Plniace tlaky do pneu mas na stitku b-stlpika, ked otvoris vodicove dvere.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

bull20slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od bull20slovakia » 07.06.2010 18:37

ano to som samozrejme videl, preto som to spustil, je tam presne vypisane ake to ma byt... len nechapem ako tam niekto mohol tolko nafukat, niektori lidia sa az cudovali, ako to vydrzalo...

celkovo, to auto zacina byt pre mna neznamou...

mozem povedat ze focus sa mi velmi paci a bude nadalej pacit, ale mam zly pocit ze som zobral "macku vo vreci"... moje prve auto, skoda, ze zla skusenost "poprve"... proste neviem co mam sd tou karou robit :(

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 07.06.2010 21:18

To ti verim, ale nenechaj sa odradit.
Fakt skus s tym zajst do servisu, nejakeho rozumneho. Neviem odkial si, ale skus koisa v banovciach nad bebravou alebo tu v ba szilcar. Najlacnejsie to asi nebude, ale ani taka tragedia. Pri kazdej jazdenke treba ratat s trochou investicie po kupe.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 07.06.2010 21:53

2bull20slovakia: tak jsi asi objevil důvod prodeje vozu... což Ti problém nevyřeší. V jiném vlákně 1,8 TDCi končím s ním měl s jiným motorem trápení jak hrom, vyměnil co šlo a furt nic. Pak na to asi kápnul.
Nejsem odborník na motory, můžu Ti jen držet pěsti, aby jsi to zjistil. Může to být studený spoj kdekoliv v elektrice, špatné čidlo, kontakt no prostě fuj na hledání. Ať máš štěstí.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

bull20slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od bull20slovakia » 10.11.2010 18:36

Dakujem velmi pekne vsetkym. Veci za tu dobu co som tu nebol pokrocili... Nezabudol som na forum ;)

V skratke a zatial:
ja som vydrzal 6 mesiacov takmer stale servise... Dnes by som to mal s predajcom definitivne uzavriet... uvidime... kazdopadne, celu skusenost a story tu napisem. Cenim si ze ste na mna reagovali, dufam, ze moj nasledujuci prispevok aspon niekoho obohati, zacal som sa totiz nechcene tocit az v prave...

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 10.11.2010 19:04

dalsi clovek co si nekoupi diesel
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé