Pred cca mesiacom som si kupil cez bazar Ford Focus combi (Titanium), 1,6 TDI, rok vyroby 2/2008.
Auto bolo dovezene z Francuzska, najazdenych cca 71 000 Km, auto neburane, pytali za neho dost (8600) ale povedal som si, ze ho zoberem, lebo vyzeralo vazne dobre (ciste, takmer bez chybicky na laku, ci v interieri, vsetko original Ford) + vela bezpecnostnych prvkov...
1. auto malo nafukane na 3,5 atmosfery, co ma dost prekvapilo... je to opodstatnene, alebo je to moc vela? Spustil som to na 2,6 na zadne a na 2,8 na predne.. Urobil som dobre ci zle? Alebo ako by to malo byt?
2. Cca po 300 mnou najazdenych Km som stal na krizovatke na cervenej, ked prisla zelena a siel som sa pohnut auto zdochlo (v ten den som siel cca 250 km, ziaden problem pocas jazdy az vtedy na cervenej), hned som skusal nastartovat, ale nic, cca 5 krat som skusil a stale nic, vyhodil som trojuholnik a nechal auto stat cca 10 minut. Potom som skusil znova, nastartovalo, ale hned zdochlo. Skusil som znova a nastartovalo akoby nic... Potom cca 500 km, bez problemov auto slapalo.. Nasledne sa mi v iny den stalo, ze som siel dole z kopca (zaradena trojka bez plynu) a na tachometri mi zasvietili v rovnakom case kontrolky "baterka" a "olej"... Trvalo to len cca 5 sekund a zmizlo to... Potom auto slapalo v pohodke dalsich cca 1000 km az do vcera, kedy nastali same problemy...
Isiel som z KE do BB a uz za Roznavou mi zacalo auto nejak blbnut... Ked som sa snazil pridavat plyn, auto chvilu nezrychlovalo (akoby nevladalo a pritom otacky cca 2000) a zrazu pridavalo, opat nic, pridavalo, opat nic, pridavalo, citil som sa ako na hupacke a pritom noha na dne auta... To nezrychlovanie a zrychlovanie malo rozlicnu frekvenciu. Este musim dodat, ze ked som toto citil, hned vyhodilo obe vyssie spomenute kontrolky, teda aj "baterku" aj " "olej"... po cca 1 minute to preslo... Povedal som si OK, nieco sa deje, mozno treba naftu, ale ukazovalo mi ze na dojazd mam cca 200 km... Tato situacia sa zopakovala v Tisovci nedaleko Brezna, kde som auto na chvilu odstavil, ze pozriem do manualu, co to moze byt... nezistil som tam nic. Oleja je v aute 2/3 na odmerke...
Pokracoval som dalej a v BB auto uplne odislo na tom najhorsom mieste ale to nie je podstatne. Rychlost som mal vyradenu, isiel som cca 25 km rychlostou a ked som zaradil 2ku auto zrazu uplne VYPLO. Auto som odstavil a skusal niekolkokrat startovat. Nic. Auto sme odtiahli a skusil som startovat este dnes ked je motor uz vychladnuty, ale zasa nic.
Este asi musim povedat ze teplotu motora mi ukazuje v poriadku cca na polke...
Prosim Vas velmi pekne o radu ci nazor co to moze byt? Da sa to opravit? Je to nieco zasadne? Auto sa mi velmi paci, je jasne ze ho budem reklamovat, nejde vsak len o nejaku hlupost, banalitu a mam zbytocne obavy?
Pri takycto chybach som si uvedomil ze sa v aute necitim bezpecne... Pretoze co by sa stalo, keby mi zdochlo na zeleznicnom priecesti, alebo pri obehovani ... V aute vozim aj priatelku a uz len koli nej som si bol ochotny priplatit bezpecnu vybavu v aute kua... S nou nechcem behat v aute na ktore sa potrebujem spolahnut a neda sa...
PS na zaver (mozno to pomoze): pytal som sa roznych ludi, ze co sa stalo a co dalej.. Mozne odpovede: voda v nafte, zavzdusnenie, treba pridat aditivum (podla mna blbost, lebo nejde nastartovat), treba vymenit olej, filtre,... ze mozno su to trisky a mozno je naprd nieco v elektronike, ci dokonca cela riadiaca jednotka...
Dakujem velmi pekne za akukolvek reakciu, som rad ze je tu taketo forum

S pozdravom, tomas