Příspěvek
od Culex42 » 26.08.2009 07:51
hladam, hladam, najst neviem :o( niekde tu depeche dal fotky zo svojho led osvetlenia kufru, ale neviem kde, takze to pojde sem :o)
potrebne veci: zakupene LED pasy po 25 svetiel (eBay, jeden pasik v cene 1,853 € z Hongu Kongu, doprava v cene :o), malinke cokoladky na spojenie (povodne som chcel rychlospojky, ale akurat u nas nikde nemali male, len na hrubsie kable), obosjtranna paska, izolacna paska, jeden ford focus mk1, 3d, hb :o)))))
prava a lava strana v popise su z pohladu do kufra :o)
postup v skratke: vybral som priesvitne tienidlo z osvetlenia, objimku so ziarovkou som natvrdo odstrihol (nie je nutne, ale ja som neplanoval pouzivat dalej, uz nie je treba :o) na kabliky som nasadil cokoladku a pripojil na kable z lavej LED a predlzovaci kabel na pravu LED (kedze original kablik nedociahol). odskrutkoval som plastove oblozenie: vertiklane cierne vpravo aj vlavo a takisto horizontalne na hrane kufra. potiahol som kable tak, aby isli skryte v karoserii pod hranou kufra. tam som spravil napojenie predlzovacieho kabla na pravu LED, takisto cokoladku a kedze je to "rizikova oblast" radsej som ju obalil izolacnou paskou. led pasiky som prilepil obosjtrannou paskou na podhlad dekoracnych plastov. hotovo. celkom to trvalo max. nejaku polhodku.
nasledne sme to spravili aj do mondea mk3 kombi, kde to bolo este jednoduchsie. LED pasiky sme zachytli v kufri pod bocny plast na prelome ku bocnemu kobercu. bez pasky, je tam skrutka, ktora to drzi. kable idu pod oblozenim v zadnom stlpiku, dalrej pod stresne oblozenie a rovno do svetla. dociahli, cize ziadne nadpajanie nebolo treba. v svetle sme len kable zaistili do svorky priamo ku ziarovke. tretinova robota, tretinovy cas.
Naposledy upravil(a) Culex42 dne 26.08.2009 08:45, celkem upraveno 1 x.