Čo sa týka toho benzínu 1.2 ...ten sa zohreje za 5 minut

a práve preto by som ho vybral na Tvoju cestu do práceCrush2 píše:Čo sa týka toho benzínu 1.2 ...ten sa zohreje za 5 minut
Motor sa začne premazávať hned ked sa zapne olejová pumpa a tá fičí už ked motor nahodíš.Crush2 píše:Celý sa poriadne premaže ne ?
Myslim, ze ist kilometre navyse pre zohriatie je totalne zbytocne z jednoducheho dovodu. Pokusim sa to napisat tak, aby to bolo pochopitelne.Crush2 píše:dobre takže čo je lepšie ? ísť do práce tých 5km na studenom motore ....ale pekne šetrne čiže ako si napísal ...2000 otáčok cca...alebo ho ráno prešunúť cez obchvat, zohriať ho a spraviť o 10km viac.
Lebo keď ráno na ňom budem chodiť šetrne tak sa mu nemôže nič stať nie ?
možnosť ,,a,, alebo ,,b,, alebo je to to isté
No ved prave aj tu dvojhmotu sa snazim setrit (v ramci normy samozrejme). Tak potom asi na to idem celkom dobre. V zime preradujem prave okolo 2200-2300, v lete som to vytahoval tak do 2500.spoofan píše:Otacky by si mal drzat medzi 1500-2000...ale aby ti nepadli otacky, tak musis preradovat cca pri 2200-2300...
s podtacanim opatrne...dvojhmota je svina
Ja sa snažím až dokedy nedosiahne prac. teplotu až potom mu dávam poza uši (vrámci normy samozrejmecereus píše:Do akej teploty ho setrite?
Ked tych 11 km frcim po dialnici 130 - 140, ono sa to zohreje. Na 90 nie, ale zohreje. Aku teplotu ma olej, netusim, Fofo nedisponuje vychytavkou od zabozrutov zobrazujucou teplotu oleja. Turbo dochladzujem iba po pripadnej predvadzacke na zasnezenom parkoviskuCrush2 píše:dochladíš turbo ? za tých 11 km aj zohreješ motor na 90°C ??? ....a turbo sa dochladzuje ked mu peckuješ napr. na diaľnici a potom zastavíš na benzinke ne ?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti