Řídící jednotka

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
M1chal
Nováček
Nováček

Řídící jednotka

Příspěvek od M1chal » 15.05.2007 18:54

Vypadá to , že se semnou rozloučila řídící jednotka.Zítra budu vědět víc, mám vyměněné svíčky, kablíky i nějakou cívku, ale pořád to blbne, takže je asi špatná řídící jednotka.Chtěl bych se zeptat měnil tady někdo řídící jednotku??? Kolik to asi stojí origoš od Fordu a neoriginál????????
Taky jsem se dočetl že vadné řídící jednotky patří k nejčastější závadám na Focusech, a já to zrovna chytnu
:? :(

Ahmed
Test driver
Test driver

Re: Řídící jednotka

Příspěvek od Ahmed » 15.05.2007 19:08

M1chal píše:Vypadá to , že se semnou rozloučila řídící jednotka.Zítra budu vědět víc, mám vyměněné svíčky, kablíky i nějakou cívku, ale pořád to blbne, takže je asi špatná řídící jednotka.Chtěl bych se zeptat měnil tady někdo řídící jednotku??? Kolik to asi stojí origoš od Fordu a neoriginál????????
Taky jsem se dočetl že vadné řídící jednotky patří k nejčastější závadám na Focusech, a já to zrovna chytnu
Kde to psali, ze to je nejcastejsi zavada? :D Mozna ji uz nekdo menil, ale urcite to byly spise vyjimky. Vetsinou se jenom prehraje program a je to ok.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

M1chal
Nováček
Nováček

Re: Řídící jednotka

Příspěvek od M1chal » 15.05.2007 19:15

Ahmed píše:
M1chal píše:Vypadá to , že se semnou rozloučila řídící jednotka.Zítra budu vědět víc, mám vyměněné svíčky, kablíky i nějakou cívku, ale pořád to blbne, takže je asi špatná řídící jednotka.Chtěl bych se zeptat měnil tady někdo řídící jednotku??? Kolik to asi stojí origoš od Fordu a neoriginál????????
Kde to psali, ze to je nejcastejsi zavada? :D Mozna ji uz nekdo menil, ale urcite to byly spise vyjimky. Vetsinou se jenom prehraje program a je to ok.
Víz závady dole v článku http://www.auto.cz/ojete/ford-focus-vys ... -cenu.html
Jo? to stačí někdy i jen přehrát program?

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 15.05.2007 19:47

Ridici jednotka je posledni vec, co ti odejde, bat se toho urcite nemusis. V takovych clancich vetsinou delaji z komara velblouda a o skutecnych a castych problemech ani tuk.
Obrázek
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 15.05.2007 19:53

už to tu bylo jednou řečeno, že tady zatím nikdo řídící jednotku neřešil, takže by to byla ku....a náhoda, kdyby tě to potkalo :(
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Helena
Nováček
Nováček

Příspěvek od Helena » 15.05.2007 20:23

Ahoj, zrovna dneska uz cely den resime vymenu ridici jednotky. V nedeli si to tak jedeme z kopce a najednou se vypnul motor. Uz jsme nenastartovali. Motor toci, cerpadlo je pry taky ok. Auto mame v autorizovanem servise v Olomouci. Rekli nam, ze musime vymenit ridici jednotku. Pry to vyjde na 21 tis plus prace 2 tis. Ale da se pry sehnat i starsi za cca 5-6 tis. Docela me ale zaujala informace, ze by mohlo stacit preprogramovani. Prosim tedy o blizsi radu k vymene ci preprogramovani RJ, pripadne k celemu problemu. Cetla jsem sice prispevky k podobne veci, ale ostatnim se asi vzdycky po zhasnuti motoru opet podarilo nastartovat. Nam bohuzel ne. Dekuji za pripadne rady a informace.
Helena
Helena, Ford Focus, 1,6 , 16v, 74 kW, 1999

Jenda25
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda25 » 15.05.2007 20:33

NO přeprogramování jednotky by neměl být problém, v brně to dělá nějakej maník, a je tím celkem vyhlášenej, a i levnej. Bohužel nemám na něj kontakt, ale skusím se zeptat kámoše. Ale myslím si že by ti to měl udělat i někdo tam od vás, a co ti žekli na diagnostice? tam by se to mělo poznat, teda snad?
Ford focus 1.8 TDDi 10/99 66kW/90PS
Obrázek

Helena
Nováček
Nováček

Příspěvek od Helena » 15.05.2007 20:39

No rekli, ze jim to nehlasi zadnou chybu a ze kdyz je pry chyba primo v jednotce,tak si to samo svoji chybu nehlasi,tak si mysli,ze to bude ono. Ale prijde mi to divne. Nic moc mi nerekli. My jsme navic z Hradce Kralove,takze ta komunikace do Olomouce je komplikovana a obavam se ze i do toho Brna by to bylo slozite. Ale to bych spis myslela,ze by to meli zvadnout i v tom Fodu v Ol.

Jenda25
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda25 » 15.05.2007 20:44

Já teda osobně se přikláním k názoru ahmeda, že jednotka odejde, jediný co vim kdy odešla, tak to bylo při bouračce, a nebo když je nějaká novinka auto, tak to dělalo haluze. Jinak bych se divil že ta diagnostika by to neodhalila, ale možný je všechno. Ve fordu by si s tím měli poradit, nebo další je možnost zajet jinam kde maj diagnostiku, většinou když už to někdo má, tak to má na celou řadu aut.
Ford focus 1.8 TDDi 10/99 66kW/90PS
Obrázek

M1chal
Nováček
Nováček

Příspěvek od M1chal » 15.05.2007 20:44

Ahmed píše:Ridici jednotka je posledni vec, co ti odejde, bat se toho urcite nemusis. V takovych clancich vetsinou delaji z komara velblouda a o skutecnych a castych problemech ani tuk.
No já doufám, že problém bude v něčem jiném, protože výměny RJ se docela bojím :? .Že jde i jen přeprogramovat je pro mě nová informace a určitě se zítra na tuto variantu zeptám.Taky mě napadlo v případě výměny se kouknou po vrakovišti na RJ z bouračky

Helena
Nováček
Nováček

Příspěvek od Helena » 15.05.2007 20:52

Jednotku uz shanime kde se da. Ta pouzita pry vyjde kolem 5 tis. Ted jsem zrovna dostala info,ze nam to udela znamy znamych za 5 tis i s praci, ale jeste budeme s vymenou obezretni a budeme hledat jinou zavadu. Myslim ze vymena RJ je az na poslednim miste. Trochu se bojim,aby to pak v budoucnu nejak neblblo.Preci jen vymenit nekomu mozek neni jen tak. Popravde autorizovanemu servisu moc neduveruji.

M1chal
Nováček
Nováček

Příspěvek od M1chal » 15.05.2007 20:56

Helena píše:Jednotku uz shanime kde se da. Ta pouzita pry vyjde kolem 5 tis. Ted jsem zrovna dostala info,ze nam to udela znamy znamych za 5 tis i s praci, ale jeste budeme s vymenou obezretni a budeme hledat jinou zavadu. Myslim ze vymena RJ je az na poslednim miste. Trochu se bojim,aby to pak v budoucnu nejak neblblo.Preci jen vymenit nekomu mozek neni jen tak. Popravde autorizovanemu servisu moc neduveruji.
mě to startuje, takže mám naději že ř. jednotka je OK.No držím palce

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 15.05.2007 21:16

Helena píše:Jednotku uz shanime kde se da. Ta pouzita pry vyjde kolem 5 tis. Ted jsem zrovna dostala info,ze nam to udela znamy znamych za 5 tis i s praci, ale jeste budeme s vymenou obezretni a budeme hledat jinou zavadu. Myslim ze vymena RJ je az na poslednim miste. Trochu se bojim,aby to pak v budoucnu nejak neblblo.Preci jen vymenit nekomu mozek neni jen tak. Popravde autorizovanemu servisu moc neduveruji.
Zdarec, jestli jsi z Hradce, tak možná uvažuješ o návštěvě Ford AutoIn, tak na to raději zapomeň, to je skupinka kolíků na úrovni servisman - beginner a ty ti asi nepomůžou. Dobré reference má Ford Charouz Čáslav, trošku z ruky, ale lepší než Brno ne?
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

Helena
Nováček
Nováček

Příspěvek od Helena » 15.05.2007 21:27

Tak moc dekuji za rady. Nakonec to teda asi budeme resit uplne mimo autor. servis. Pristi tyden dam vedet, jak to dopadlo. Teda doufam, ze do te doby uz bude vse ok.

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 15.05.2007 21:52

Helena píše:Tak moc dekuji za rady. Nakonec to teda asi budeme resit uplne mimo autor. servis. Pristi tyden dam vedet, jak to dopadlo. Teda doufam, ze do te doby uz bude vse ok.
Uz jsem ti odpovedel v tom druhem vlakne. Ve Fordu kdyz se jim nechce, tak resi opravy vymenou toho nejdrazsiho a pri tom opravi tu blbost, ktera za to muze. V jednom nejmenovanem autor. servise prijedes s autem, co nejede a on aniz by se na to podival rekne, ze se to zavzdusnuje, vezme 1000,- a posle te pryc, az po dlouhem dohadovani, nadavani a vyhrozovani jsou schopni se na to podivat a hledat pravou pricinu hned.
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“