auto. zapnutí rádia

Odpovědět
Abrc
Nováček
Nováček

auto. zapnutí rádia

Příspěvek od Abrc » 13.03.2013 18:25

cau,namontoval jsem neorigo rádio ,buhuzel jsem ho nejak spatne zapojil a po otoceni klicku se samo nezapne,dnes jsem nad tim dumal a na nic neprisel :D.Jen na to ze uz mi tak nefunguje i origo radio.Máte nejake navrhy.Muzete to byt pojstka(spinaci skrnky cca) jaka a kde se nachazi.popripade i jaky drat je od spinaci skrinky u radia.Popripade na jaky drat hodit drat ze spinaci skrinky.Dle me hnedy nebo cerveny :X moc diky za odpovedi (prikladam schema radia)
Přílohy
radioschema.png
byl : FF 1,6i 16v r.v 2000
je : FF2 1,8tdci r.v 2008

Dr.Romca
.
.
Kontaktovat uživatele:

Re: auto. zapnutí rádia

Příspěvek od Dr.Romca » 13.03.2013 18:29

já měl v Mondeu Mk3 dvě rádia na úplně stejným zapojení a jedno tak fungovalo a jedno ne - podle mě záleží hlavně na rádiu... Zapojením by to teoreticky být nemělo, i když to že se ti nezapíná ani origo je divný...

Abrc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Abrc » 13.03.2013 18:39

dost je možny že to nepujde kvuli rádiu,už i piny na redukci neseděly vůbec.Ale právě mě zarazilo že nejde ani origo :palec_dolu: .Ted mi aledoslo,ze se mi to povedlo první den když jsem koupil to nové a zkoušel o zapojit jen od oka a fungovalo to,jakmile jsem to hodil přes redukci ford-iso bylo to v pici(ted si nepamatuju jak jsem to delal jinak bych si ty piny nějak porovnal).Takže rádiem to nebude. :dih: .Teď jsem čet něco o pojstce č31,jdu na ni mrknout ;).

Dr.Romca
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Romca » 13.03.2013 18:42

někde na netu u škodovkářů jsem četl, že se musely na redukci iso/auto prohodit pluska, ale nevím, jeslti to nebylo kvůli paměti... Tak jestli to nebude něco podobnýho...

Anebo jestli to není někde v nastavení rádia?

kocalik

Příspěvek od kocalik » 19.03.2013 08:53

Máš jen spálenou pojistku před 2 dny jsem měl stejnej problém :) projdi všechny pojistky kde je nakreslenej trojúhleník s takovou knížkou, jsou tam ale 4 :)

Abrc
Nováček
Nováček

Příspěvek od Abrc » 10.04.2013 09:18

tak měl jsi pravdu,bylo to pojstka :-P bohužel se mi vyskyt dalsi problem.Bohužel jsem u toho strávil už celej tyden a nic.Z niceho nic mi radio prestalo fungovat.Porejpal jsem se ve vsim moznym nic,rikam si ze uz radio bude v hajzliku.Napojil jsem pamet 12v od radia se stalou 12 na stalou 12 a ejhle rozjelo se.Po xx zkouseni aby radio fungovala jsem zjistil tohleto.Budu vyuzivat zkratky Ž (stalej-žlutý,pamet) Č (spinacka-červený).

1.)Pokud Ž napojim stalý a Č na spinacku tak pamet radia jde ale radio ne.
2.)Pokud Ž a Č dam na stalou 12 radio ok,samo nejde na klicek.Tu zacina zahada hodiny na radiu zamrznou a uz nejdou proste nastavim 12:12 a po 2 hodinach mam stale 12:12.dalsi zahada musim prvne do sebe smotat prvne kable do radia a pak uz dat 12v z auta.pokud to udelam naopak nejde vubec.
3.)Pokud napojim Č na spinacku driv nez Ž na stalej funguje radio dokud ho nevypnu :D.
4.) Pokud dam Ž na spinacku a Č na spinacku radio se zapne ale nedrži samozrejme pamet,a ani se nevypne jak ma(hned mu odejde stava)
už nevim co s tim ,koho co napada ? me jedine nechat to bez klicku a zapinat to rucne.zkousel jsem i vytahnout spinani z pojstkovny,nic.
dalsi co me napada je ze u radia je napsano power requiement : 14,4 WTF ? :irre:
psal jsem i na support radia a bylo mi odpovezeno :The red wire should connect with the ignition wire not the key. :irre:

ted babo rad :cry:

edit.: kdo to vyresi ,ma u me aspon 10 piv :nazdravi:

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“