POMOC! Teče (valí) chladící kapalina!
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: POMOC! Teče (valí) chladící kapalina!
Araldit...sousedovi to drzi uz rok
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- Jomro
- Nováček
Tak a máme tu výsledok pokusu:
Chemoprén je pekná BLBOSŤ ! Zalepil som to, nechal schnúť 24 hodín podľa inštrukcií, naplnil som chladič, naštartoval a nechal odvzdušňovať. Všetko bolo v poriadku, kým som nezapol kúrenie. Potom tá zátka vystrelila a chladiacu zmes mám po celom motore a garáži.
vitr73 nevieš náhodou presný typ toho Aralditu ? Pozeral som na to, ale je toho viac druhov, tak neviem, ktorý kúpiť.
Chemoprén je pekná BLBOSŤ ! Zalepil som to, nechal schnúť 24 hodín podľa inštrukcií, naplnil som chladič, naštartoval a nechal odvzdušňovať. Všetko bolo v poriadku, kým som nezapol kúrenie. Potom tá zátka vystrelila a chladiacu zmes mám po celom motore a garáži.

vitr73 nevieš náhodou presný typ toho Aralditu ? Pozeral som na to, ale je toho viac druhov, tak neviem, ktorý kúpiť.
-
- Člen klubu
Hovorim, poistit drotom a dotahovacim srobom 

- Jomro
- Nováček
Dal som tam zatiaľ drôt, naštartoval som, že či to bude tiecť a po chvíli to začalo trochu dymiť, len teraz neviem, či to zas niekde uniká, alebo to dymilo iba preto, že mám celý motor od tej vystreknutej vody a tá jak sa suší, tak dymí. 

-
- Člen klubu
V prvom rade ju musis doliat 
A radsej ten motor umy. Ususeny spaleny fridex nie je nic prijemne. Smrad tiez nic moc.

A radsej ten motor umy. Ususeny spaleny fridex nie je nic prijemne. Smrad tiez nic moc.
- Jomro
- Nováček
Konečne som zohnal tú trubku s tou zátkou a objednal som aj nové viečko (pre istotu), ale jedna vec ma ešte zaujíma: keď som tú zátku prilepil, tak to držalo dosť dlho aj keď som dal klimatizáciu naplno, aj keď už bol zohriaty motor. Vyletelo to až keď som zapol kúrenie. Môže to znamenať, že je nejaká neplecha na chladiacom okruhu, alebo to nevydržalo to kúrenie kvôli väčšiemu tlaku alebo tak (v tom sa nevyznám, tak potrebujem názor niekoho skúseného) ? Nechcel by som, aby mi tá nová zátka hneď zas vystrelila, ako zapnem kúrenie.
Skúšal som aj po jazde hneď otvoriť viečko vyrovnávacej nádržky, či tam náhodou nie je moc veľký tlak. Trochu to zasyčalo, ale to je asi normálne. Nejaký tlak, čo by mi utrhol ruku som nepocítil.

Skúšal som aj po jazde hneď otvoriť viečko vyrovnávacej nádržky, či tam náhodou nie je moc veľký tlak. Trochu to zasyčalo, ale to je asi normálne. Nejaký tlak, čo by mi utrhol ruku som nepocítil.