Zamlžené světlo FOCUS

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
pkadecka
Test driver
Test driver

Zamlžené světlo FOCUS

Příspěvek od pkadecka » 27.08.2013 09:20

Zatím to tu asi nikdo neřešil, jen pro mondeo: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 66&t=12921

Jednou jsem si všimnul, že se mi světlo mlží, tak jsem zkoumal, čím by to mohlo být. Světlo jako takové je z výroby utěsněné, vzadu jsou takové odvětrávací špunty, je přes to nějaký tenký papír / tkanina a navrch šedivá čepička. To má zřejmě sloužit pro odvětrání malé vlhkosti, teplo žárovek případnou vodu odpaří a pak by se to mělo dostat ven, aby se vlhkost nesrážela zevnitř na skle...

ALE když do světla nateče, je té vody víc. Natéct tam může nejčastěji po projetí kaluží a kolem krytky, která se sundává při výměně žárovek. Ta by sice měla těsnit, ale to těsnění je po letech vymačkané. Navíc ta krytka nedrží tak dobře, protože jedna z paciček nahoře je urvaná, tak to tam zřejmě moc dobře nedoléhá. Nalepil jsem tam nějaké těsnění, jako se dává třeba do oken (molitan). Nejdřív jsem ale sundal ze světla krytku a nechal světlo den, noc a den otevřené (s autem jsem nikam nejel, při jízdě bych tam krytku vrátil, aby se tam nedostala voda nebo jiný bordel) a vyschlo to. Zato mi tam vletěl nějaký komár ;) Ale buď vyletěl nebo chcípnul a někam zapadnul, tak není vidět.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Re: Zamlžené světlo FOCUS

Příspěvek od C-Maxis » 27.08.2013 10:08

Jestli je te vody vic, tak samotne otevreni krytky dle meho nepomuze, protoze chybi to teplo od zarovky.
Nedal by se ten svetlomet vyndat z auta a zkusit to vylit, nedo treba dovnitr vlozit prouzek latky, at to nasaje?
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

pkadecka
Test driver
Test driver

Re: Zamlžené světlo FOCUS

Příspěvek od pkadecka » 28.08.2013 12:06

Bylo teplo, na auto pražilo sluníčko celej den a stačilo to, světlo už se nemlží ;) Případně by se světlo dalo vyndat a nechat vysušit v bytě. Nebo nastartovat auto a nechat třeba deset minut svítit. Nebo místo nastartovaného motoru připojit na baterii nabíječku. Atd.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“