Digitany merac tlaku v pneumatikach
-
- Test driver
Digitany merac tlaku v pneumatikach
Nema niekto nejaky dobry typ na slusny a kvalitny/ziadny Lidl,alebo Tesco/digitalny merac tlaku v pneu,idealne aj s osobnou skusenostou?
Vdaka za typy,popripade konkretne odkazy.
Vdaka za typy,popripade konkretne odkazy.
- madbugie
- Zkušený
Re: Digitany merac tlaku v pneumatikach
zirafaku nevymyslaj...
lepsi analogovy merac bude vzdy lacnejsi ako digitalny a asi aj presnejsi... a s tou presnostou je to tiez pofiderne... co chces merat tlak v pneumatike na kolko desatinnych...?
ale ked inac nedas... no neber to za tu cenu
http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodo ... 72821.html
tutoka vice
http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodo ... tlakomery/
hlavne si vsimni presnost merania digitalu + - 0,1 Bar cize si myslim ze dobry analog je tam s 0,05 Bar delenim, ktory si mozes preverit na vaicerych pumpach kde su tie prenosne nadoby bude asi presnejsi ako lacny digital...
http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodo ... 56505.html
s tymto som sa v prevadzke stretaval casto ked som este robil technologa... super digitalny merac ti vyhodi na dislpleji vysledok 0,125634 mm ale jeho presnost je iba v stotinach a aj to + - 3 stotiny cize ty sice vidis krasne dlheeeeeeeeeeee cisielko ale jeho presnost je nulova...
a stacilo a uz nevymyslaj... dvakrat zabrzdis jeden krat pridas a mas tam o 0,1 baru viac

lepsi analogovy merac bude vzdy lacnejsi ako digitalny a asi aj presnejsi... a s tou presnostou je to tiez pofiderne... co chces merat tlak v pneumatike na kolko desatinnych...?
ale ked inac nedas... no neber to za tu cenu

http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodo ... 72821.html
tutoka vice
http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodo ... tlakomery/
hlavne si vsimni presnost merania digitalu + - 0,1 Bar cize si myslim ze dobry analog je tam s 0,05 Bar delenim, ktory si mozes preverit na vaicerych pumpach kde su tie prenosne nadoby bude asi presnejsi ako lacny digital...
http://www.autoalarmy.sk/katalog/autodo ... 56505.html
s tymto som sa v prevadzke stretaval casto ked som este robil technologa... super digitalny merac ti vyhodi na dislpleji vysledok 0,125634 mm ale jeho presnost je iba v stotinach a aj to + - 3 stotiny cize ty sice vidis krasne dlheeeeeeeeeeee cisielko ale jeho presnost je nulova...
a stacilo a uz nevymyslaj... dvakrat zabrzdis jeden krat pridas a mas tam o 0,1 baru viac

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- madbugie
- Zkušený
ps a co sa stalo ze v avatare mas "konkurencnu" pritulkynu...

+ 100 fordích koníkov

-
- Test driver
Poprosil som ziadne Lidl a Tesco a ten prvy taky je
Ok,aj tak dik a cakam dalsie napady.
Preco ho vlastne zhanam.
V Trnave je neskutocna problem zohnat na pumpach zariadenie na dofukanie pneu s presnym manometrom.Bud ho nemaju,alebo je tak nepresna,ze mi minule prefukali gumy na 2,8.
Preto som sa rozhodol,ze si kupim vlastny kompresor,ktory ma sice manometer,ale źda sa mi taky povedzme nie velmi presny.No ved,co by som chcel za 8 eur.Preto chcem este dodatocne nieco ozaj seriozne,idealne digitane/neviem,preco by nemalo byt presne/ na odcitanie skutocne presnej hodnoty,lebo na klasickom manometry mam problem na tolkych stupniciach odcitat,ktory hodnota je vlastne spravna.Asi tak v skratke.

Preco ho vlastne zhanam.
V Trnave je neskutocna problem zohnat na pumpach zariadenie na dofukanie pneu s presnym manometrom.Bud ho nemaju,alebo je tak nepresna,ze mi minule prefukali gumy na 2,8.
Preto som sa rozhodol,ze si kupim vlastny kompresor,ktory ma sice manometer,ale źda sa mi taky povedzme nie velmi presny.No ved,co by som chcel za 8 eur.Preto chcem este dodatocne nieco ozaj seriozne,idealne digitane/neviem,preco by nemalo byt presne/ na odcitanie skutocne presnej hodnoty,lebo na klasickom manometry mam problem na tolkych stupniciach odcitat,ktory hodnota je vlastne spravna.Asi tak v skratke.
- VH123
- Zkušený
Koupil jsem na Aukru nepoužitý manometr Kovo Brno z roku 1988 i se záručákem a krabičkou, cena 50 Kč, poštovné 50 Kč. Funguje slušně, zatím jsem ho porovnával na dvou benzinkách a ukazuje maximálně odchylku 0.05 bar a to mi bohatě stačí. Vybodni se na digitální, další starost o další baterku. Digitální ukazatel neznamená přesnější měření.zirafak píše:Poprosil som ziadne Lidl a Tesco a ten prvy taky je![]()
Vojta
- madbugie
- Zkušený
tento typ ma celkom slusny, prehladny a velky cifernik...
a ver tomu ze merat presne tlak digitalom sa nebavime o meracoch za 100ky korun... display je len srandovny prevodnik "presne" nameraneho...
pre predstavu o tlakomeroch
http://www.meratex.sk/tlakomery.htm
cca 200€ ak chces daco lepsie a aj takyto kalibrovany tlakomer ma presnost + - 2,5 % cize nepresnost v rozsahu 5%... otazka dna aku presnost bude mat tlakomer za 10€
a ver tomu ze merat presne tlak digitalom sa nebavime o meracoch za 100ky korun... display je len srandovny prevodnik "presne" nameraneho...
pre predstavu o tlakomeroch
http://www.meratex.sk/tlakomery.htm
cca 200€ ak chces daco lepsie a aj takyto kalibrovany tlakomer ma presnost + - 2,5 % cize nepresnost v rozsahu 5%... otazka dna aku presnost bude mat tlakomer za 10€
+ 100 fordích koníkov

- Anndy
- Test driver
Taky isty mam a puzivam uz 5 rokov (teda aspon podla obrzku). A vzdy mi ukazuje tolko, co na omv pumpach ten ich prenosny. Navyse ma aj merac hlbky dezenu, co som par krat ocenil uz.
Zatial funguje spolahlivo a nevyzaduje ziadnu udrzbu.
Zatial funguje spolahlivo a nevyzaduje ziadnu udrzbu.
- Anndy
- Test driver
Inak keby si niekto nevedel dat rady s jednotkami u tlakomerov, tak pre istotu:
1 kg/cm2 = 1 at = 1 bar = 0,1 MPa = 14,5 PSI
1 kg/cm2 = 1 at = 1 bar = 0,1 MPa = 14,5 PSI
- vcedula
- .
najvacsi problem je najst nieco, co meria dobre. Ked som sa pred rokom nasral ako ty, lebo som nemal kde dofukat, pripadne odmerat, a rozhodol som sa, ze si kupim vlastny kompresor, tak som pobehoval a kontroloval tlak v gumach. Mozes mi verit, ze kazda benzinka ukazovala inak. Celkovy rozdiel aj pol atmosfery. A teraz ktory udaj bol spravny ???
Ja mam merac tlaku zo Shell obchodu za body. Naucil som sa, pri akom tlaku su gumy dobre a riadim sa podla toho (mimochodom, vychadza to asi tak ako pisu v navode).
Ja mam merac tlaku zo Shell obchodu za body. Naucil som sa, pri akom tlaku su gumy dobre a riadim sa podla toho (mimochodom, vychadza to asi tak ako pisu v navode).
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tiez mam ten co ma vcedula zo shell za body.
neviem ci meria nejako extra presne, overoval som ho len raz a sedelo to cca na 0,1bar, takze nemam s tym problem a sem tam ho pouzivam.
neviem ci meria nejako extra presne, overoval som ho len raz a sedelo to cca na 0,1bar, takze nemam s tym problem a sem tam ho pouzivam.
- Redmann
- Junior
Tiez mam taky od Kovo Brno. Ci je presny sa da dost tazko zistit, neviem kde by som hladal nejaky referencny, o ktorom viem naisto, ze je dobry...
-
- Test driver
Ten zo Shell som chcel,ale uz ho nemaju 

- madbugie
- Zkušený
zirafo teraz ma napadlo, nedavno bol u mna kamarat s golfom bez rezervy, dofukovali sme gumy a tam maju taky celkom pekny a sikovny kompresorcek do zapalovaca (stvorcova skatula priamo aj s tlakomerom) a premeriaval som ho s tym mojim "analogovym" ktory som si preveril na 2 pumpach a ukazovalo to rovnako... (ked som ho zrovnaval s tym mojim 15 € kompresorom z Baumaxu tak bol raz tak rychly...)
sak si pri zdroji...
akurat odtrhnes tu samolepku ze Skoda/Audi/VW/Seat a hotovo

sak si pri zdroji...

+ 100 fordích koníkov

- spigot
- Test driver
JJ, potom aj ja by som chcel jeden. 

-
- Test driver
Fakt dobry napad a som bez prace aj bez krizymadbugie píše:zirafo teraz ma napadlo, nedavno bol u mna kamarat s golfom bez rezervy, dofukovali sme gumy a tam maju taky celkom pekny a sikovny kompresorcek do zapalovaca (stvorcova skatula priamo aj s tlakomerom) a premeriaval som ho s tym mojim "analogovym" ktory som si preveril na 2 pumpach a ukazovalo to rovnako... (ked som ho zrovnaval s tym mojim 15 € kompresorom z Baumaxu tak bol raz tak rychly...)
sak si pri zdroji...akurat odtrhnes tu samolepku ze Skoda/Audi/VW/Seat a hotovo
![]()
![]()

Ja som kupil vcera v Baumaxe za polovicku/7,95/Fuka ako das,ale ten manometer je taky nie velmi doveryhodny,preto zhanam este nieco na kontrolu