Zdravím, mám focuse combi rv 01 1.8 TDDI a mám častý problém s alternátorem .. kupoval jsem si starý a ten mi nedobíjel a mam nový a ten dobíjí dobře .. na měřáku je to v OK i při zatížení vozidla, ale stale svítí kontrolka baterky ((
když nastartuju tak nesvítí ale během 15sec se sama rožne , ikdyž vozidlo stojí ...
Jestli ti to opravdu dobíjí a při tom ti svítí kontrolka tak to buhužel může opět být alternátorem, respektive diodovým můstkem nebo elektroinstalaci kabel od alternátoru do přístrojovky ale spíš bych to viděl na vadný regulátor
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
to mi ani neříkej .... jeden mi přebíjel, druhej málo dobíjel a tento dobíjí dobře !! tak ja nwm v čem ale mam během 5ti dnu 3 ruzné alternátory a u všech je vada te kontroly
Pokud mají ty altermátory neoriginální regulátor může to bejt tím. Dobíjení je řízeno řj. motoru a pokud s ní regulátor nekomunikuje, tak rozsvíítí kontrolku i když dobíjí.
jenže jsem tu asi 20 minut nový a neznám to tu , tak se omlouvám za problémy s tím vláknem, ale ty alternátory jsou org ford z bouraček !!! takže fakt nwm jestli je to regulátorem .